Παίρνοντας στα χέρια μου τον συγκεκριμένο τίτλο, ήταν λίγο δύσκολο να συνειδητοποιήσω το concept του παιχνιδιού. Ένα Ninja Gaiden με zombie και γραφικά που παραπέμπουν σε καρτούν; Και ποιος είναι αυτός ο Yaiba Kamikaze; Σαν καλοκαιρινό κοκτέιλ  ακούγεται.. Λίγα λεπτά μέσα στο παιχνίδι όμως, καταλαβαίνεις πως αυτό ακριβώς είναι και το σκεπτικό της Team Ninja. Ένας spin-off τίτλος της σειράς, ο οποίος δεν παίρνει τον εαυτό του στα σοβαρά και έχει για πρωταγωνιστή έναν cyborg-ninja να αποκεφαλίζει zombies. Ναι, είναι τόσο αστείο, χαζό και κάφρικο όσο ακούγεται.

Το παιχνίδι ξεκινάει με τον αντί-ήρωα μας να κόβεται κομματάκια από τον Ryu Haybusa, τον κύριο πρωταγωνιστή της σειράς Ninja Gaiden, και να επανασυναρμολογείται σαν ninja-cyborg από έναν εκκεντρικό εκατομμυριούχο και τη… σεξουαλικά υπερτονισμένη βοηθό του. Κάπως έτσι ξεκινάει ο δρόμος για την εκδίκηση, αλλά για να λέμε και του στραβού το δίκιο ο Yaiba δεν κάνει διακρίσεις, απλά θέλει να σκοτώσει τους πάντες, ίσως λίγο περισσότερο απ’ όλους τον Ryu. Στον δρόμο μας θα συναντήσουμε αμέτρητα zombies, ενώ θα πρέπει να προετοιμαστείτε ψυχολογικά για υπερβολικά προσβλητικές προς τον μέσο ακροατή ατάκες.

Στον πυρήνα του, ο τίτλος παραμένει ένα κλασσικό hack n slash Ninja Gaiden, αν και η πορεία είναι αρκετά γραμμική σε σχέση με τα προηγούμενα παιχνίδια της σειράς. Δηλαδή λείπει αρκετά το στοιχείο της εξερεύνησης, καθώς στην ουσία έχουμε να κάνουμε με μια σειρά από διαδρόμους και αρένες στις οποίες μαχόμαστε, με λίγα collectibles διασκορπισμένα από εδώ και από εκεί, τα οποία είτε αναβαθμίζουν τον χαρακτήρα μας, είτε μας δίνουν λίγα στοιχεία για την ιστορία του παιχνιδιού. Ανάμεσα στις μάχες συνήθως θα υπάρχει κάποιος γρίφος, ή κάποιο επίπεδο τύπου platform-game που θα πρέπει να ξεπεράσουμε για να πάμε στην επόμενη μάχη. Παρ’ όλα αυτά τα συγκεκριμένα σημεία δεν αποτελούν τίποτα το ιδιαίτερο και για τον λόγο αυτό γρήγορα γίνονται βαρετά.

Τα όπλα που χρησιμοποιεί ο Yaiba είναι τρία – ένα μισοσπασμένο σπαθί για γρήγορες επιθέσεις, η γροθιά του για πιο υψηλή ζημιά και μια αλυσίδα για επιθέσεις από απόσταση. Ανάλογα με τον τύπο και το μέγεθος τον εχθρών που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε θα πρέπει να κάνουμε και σωστή χρήση των όπλων μας. Ακόμη μπορούμε προφανώς να συνδυάσουμε τα τρία αυτά όπλα στην μάχη για να βγάλουμε δυνατά combos και να ξεμπερδεύουμε πιο γρήγορα με τους “άμυαλους” εχθρούς μας. Όπως είναι φυσικό όσο κερδίζουμε μάχες, ανεβαίνουμε και level και μπορούμε να ξεκλειδώσουμε καινούρια combos και ικανότητες για τον Yaiba.

Πέρα από τα combos το παιχνίδι προσφέρει την δυνατότητα στον παίχτη να εκτελέσει κάποια πολύ φαντασμαγορικά excecutions τα οποία όσο και να περνούσε η ώρα δεν χόρταινα να παρακολουθώ. Όταν μάλιστα κάνουμε excecute πιο δυνατούς αντιπάλους, το παιχνίδι μας ανταμείβει με κάποια πιο δυνατά όπλα στην θέση της αλυσίδας τα οποία μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε μόνο για λίγο χρονικό διάστημα, άλλα βγάζουν υπερβολικά μεγάλο damage. Ακόμη πολύ έξυπνη κίνηση από την ομάδα ανάπτυξης ήταν η εισαγωγή ορισμένων φυσικών στοιχείων – φωτιά, ηλεκτρισμός, δηλητήριο – μέσα στο gameplay. Για παράδειγμα αν καταφέρουμε να χτυπήσουμε ένα zombie φωτιάς με ένα zombie ηλεκτρισμού, απελευθερώνουμε μια καταιγίδα φωτιάς η οποία μας βοηθάει στο να περάσουμε πιο γρήγορα και ανώδυνα το επίπεδο. Ακούγεται απλοϊκό, ίσως και λίγο παιδικό σαν σκέψη, αλλά προσφέρει λίγο περισσότερο βάθος σε ένα κατά τ’άλλα μονότονο τίτλο.

Δυστυχώς, ο τίτλος υποφέρει από μικροπροβλήματα, όπως η φιξαρισμένη κάμερα η οποία αρκετές φορές οδηγεί σε περίεργες οπτικές γωνίες, η το γεγονός ότι το counter δεν πιάνει πάντα με αποτέλεσμα να αναγκαζόμαστε να κάνουμε dash για να αποφύγουμε τα χτυπήματα των αντιπάλων. Σε συνδυασμό με το γραμμικό του gameplay, αυτά είναι παράγοντες οι οποίοι αρκούν για να απωθήσουν τον μέσο gamer. Και όχι άδικα όταν υπάρχουν τόσοι άλλοι καλύτεροι τίτλοι εκεί έξω. Παρ’όλα αυτά για τους λάτρεις των hack n slash και του απαράδεκτου χιούμορ, ο τίτλος αξίζει μια δοκιμή.

Βαθμολογία: 6/10

[slickr-flickr search=”sets” items=”24″ set=”72157644117203498″]