Η στιγμή που – επιτέλους – πιάνεις στα χέρια σου τη νέα σου κονσόλα είναι κάτι που σου μένει.

 

Θυμάμαι ακριβώς το ‘unboxing’ κάθε κονσόλας που είχα μέχρι σήμερα – από το original Xbox μια μέρα μετά το σχολείο και το Xbox 360 ένα απόγευμα μετά την πρώτη μου δουλειά, μέχρι το Xbox One το 2013, από το πρώτο σπίτι που έμεινα ποτέ μόνος μου.

 

Το Xbox One X είναι ένα ακόμα milestone. 4Κ, HDR και η υπόσχεση ενός μηχανήματος που θα προσφέρει το καλύτερο και δυνατότερο hardware της αγοράς – και φυσικά μια εξαιρετική δικαιολογία για νέα τηλεόραση (γιατί έρχονται Χριστούγεννα, έκλεισα πλέον τα 30, θέλω να βλέπω περισσότερα ντοκιμαντέρ, ή ό,τι άλλη δικαιολογία).

 

Ελπίζω να ξέρετε ή να υποψιάζεστε ήδη τι υπάρχει μέσα στη συσκευασία του 1Χ, αλλά εδώ είμαι για να δούμε μαζί τη συλλεκτική έκδοση Project Scorpio.

 

Αρχικά, η συσκευασία περιλαμβάνει κωδικούς για το Xbox Live και το Xbox Game Pass. Άκρως χρήσιμα τόσο για τους παλιούς όσο και για τους νέους της πλατφόρμας, καθώς είναι η τέλεια ευκαιρία να δούμε μερικούς ακόμα τίτλους, ειδικά από τους βελτιωμένους ή βελτιστοποιημένους της κατηγορίας Enhanced for Xbox One X, που ίσως δεν έχουμε στη βιβλιοθήκη μας. Επίσης περιλαμβάνει και έναν γρήγορο οδηγό για το σετάρισμα, που οι περισσότεροι θα αγνοήσουμε έτσι και αλλιώς.

 

Στη συσκευασία ΔΕ θα βρείτε power brick, το “τούβλο” τροφοδοτικό, καθώς παρά το μικρό μέγεθός του, το 1X ακολουθεί το δρόμο του One S με το τροφοδοτικό να είναι ενσωματωμένο στην κονσόλα. Το απλό καλώδιο ρεύματος λοιπόν, αρκεί.

Η έκδοση Project Scorpio περιλαμβάνει και ένα κανονικό χειριστήριο, με την υπογραφή Project Scorpio. Το χειριστήριο μου θύμισε την αντίστοιχη προσθήκη του ‘Day One edition’ με την κυκλοφορία του Xbox One, αν και προφανώς το hardware είναι βελτιωμένο, με υποστήριξη για Bluetooth συνδεσιμότητα και audio jack. Οι μπαταρίες περιλαμβάνονται, οπότε και από εκεί είμαστε έτοιμοι.

 

Το HDMI καλώδιο που περιλαμβάνει το πακέτο είναι επίσης έτοιμο και κατάλληλο για το 4Κ περιεχόμενο και τα πλούσια HDR χρώματα που μπορεί να αποδώσει το μηχάνημα.

 

Στην ειδική Project Scorpio έκδοση της κονσόλας βρίσκουμε και το vertical stand της κονσόλας που επιτρέπει στο 1Χ να στέκεται όρθιο – με ασφάλεια. Η βασική έκδοση της κονσόλας δε θα το περιλαμβάνει στη συσκευασία, αλλά θα πωλείται ξεχωριστά. Για μένα είναι τέρμα βολικό καθώς το 1Χ έχει ήδη έτοιμο χώρο να σταθεί (κυριολεκτικά) στο έπιπλο της τηλεόρασής μου.

 

Για τώρα, για το βασικό και σημαντικότερο, την κονσόλα. Το 1Χ είναι ένα συμπαγές, σέξι, μινιμαλιστικού σχεδιασμού σύστημα, που αν δεν ήταν τόσο βαρύ θα με έκανε να απορήσω ‘όλο και όλο αυτό είναι;’ καθώς από μέγεθος δε σου γεμίζει το μάτι για σύστημα που θα δώσει την ισχύ ενός ακριβού PC από αυτά με τους μεγάλους πύργους με τα πολλά χρωματιστά ανεμιστηράκια που πιάνουν το μισό γραφείο.

 

Η θύρα USB και το power button βρίσκονται στα δεξιά της πρόσοψης του 1X, με το disc tray  και τις υπέρυθρες στα αριστερά.

 

Η κονσόλα διατηρείται cool μέσω συστήματος υδρόψυξης, ενώ ο εξαερισμός τραβάει αέρα από τα πλάγια, με την έξοδο στο πίσω μέρος. Το συμπαγές ματ σώμα του 1Χ, και η αντίθεση με τον τεράστιο ανεμιστήρα του αρχικού Χ1 είναι μια ιδιαίτερα ευχάριστη αλλαγή.

 

Στο πίσω μέρος βρήκα όλες τις υποδοχές που περίμενα. Από τα HDMI IN, HDMI OUT και την υποδοχή ρεύματος, μέχρι την οπτική ήχου και τις πρόσθετες USB για να κατεβάσουμε λιιιιιιιιιιιιγο ακόμα περιεχόμενο στους εξωτερικούς δίσκους. Θύρα Kinect δεν παίζει.

 

Η κονσόλα στο πρώτο ξεκίνημα θα χρειαστεί αναβάθμιση μέσω ίντερνετ, ενώ για τους φίλους που έχουν ήδη Χ1 μπορείτε να μεταφέρετε όλα τα games and apps στο 1Χ είτε μέσω του τοπικού σας δικτύου, ή μέσω εξωτερικού σκληρού δίσκου. Συμβουλή, αν δεν έχετε ενεργοποιήσει την επιλογή να κατέβουν τα 4Κ update, κάντε το τώρα ώστε με το που ενεργοποιήσετε τη νέα κονσόλα να είναι όλα έτοιμα.

 

Θα επιστρέψουμε με τις εντυπώσεις μας από το μηχάνημα και τα games σύντομα. Μέχρι τότε ένα μεγάλο ευχαριστώ στην Microsoft Hellas για την υποστήριξη, και φυσικά… (removes sticker).

Δημήτρης

Gotmian