Xbox One - Ελληνικό Launch Press Event

Οι εντυπώσεις μας
Xbox One Greek Launch Press Event Invitation

Όλα ξεκίνησαν μια εβδομάδα πριν, με αυτήν την άκρως αινιγματική πρόσκληση. 26 Νοεμβρίου στο Black Duck Garden, πλατεία Κλαυθμώνος. Το μόνο που καταλάβαμε είναι πως η αποστολή μας θα ξεκινούσε εκεί. Όλα τα υπόλοιπα θα τα μαθαίναμε από το στόμα των διοργανωτών και μόνο. Fast forward στο χθες, ζεστά ρούχα, καφές στο χέρι και πάμε λοιπόν.

Φτάνοντας στην πλατεία, το ενδιαφέρον μου κίνησε ένα μικρό λεωφορείο με το λογότυπο του Xbox One, παρκαρισμένο έξω από το σημείο συνάντησης μας. Εδώ είμαστε, λέω. Στην είσοδο μας υποδέχτηκαν τα παιδιά από την Ελληνική ομάδα του Xbox  και στην συνέχεια πήραμε τις θέσεις μας στο εσωτερικό του μαγαζιού. Σε μία γωνία μας περίμενε διακριτικά, μια κονσόλα με τα απαραίτητα παιχνίδια Forza Motorsport 5, FIFA 15 κλπ.

Επάνω στην ώρα και αφού μόλις είχαμε αρχίσει να αισθανόμαστε οικεία με τον χώρο, περιμένοντας κάποια παρουσίαση να ξεκινήσει, ο Τίμος, από την ομάδα του Xbox και την Microsoft Hellas, μας ενημέρωσε πως το πραγματικό event δεν θα λάβει χώρα στο σημείο που βρισκόμαστε, αλλά αντίθετα μέσα στο μικρό λεωφορείο που μας περίμενε από την αρχή απ’έξω. Βγήκαμε λοιπόν, με περιέργεια, πήραμε τις θέσεις μας, ξεκινήσαμε και άρχισαν οι πρώτες συστάσεις από την ομάδα του Xbox και οι πρώτες εξηγήσεις σχετικά με το ύφος και το σκεπτικό του Event. Γιατί λεωφορείο;

Γιατί το λεωφορείο έχει πάντα έναν προορισμό…

Leaders from the past will come back to life.

 

H πρώτη στάση έγινε κάπου μέσα στο Ζάππειο, ενώσω στην οθόνη του λεωφορείου έπαιζε το trailer του Ryse: Son of Rome. Στα αριστερά μας με φόντο ένα αρχαίο ελληνικό αέτωμα, δύο λεγεωνάριοι αψηφώντας το τσουχτερό κρύο αναμετρούνταν σώμα με σώμα φορώντας την κλασσική ρωμαϊκή στολή και κραδαίνοντας ξίφη και ασπίδες.

Κάπως σιγά σιγά αρχίσαμε λοιπόν να μπαίνουμε στο νόημα του όλου concept. Το οποίο σύμφωνα με την πρόσκληση που δεχτήκαμε σήμαινε μονάχα ένα πράγμα…

Try to stay alive and don't let fear conquer you.

 

Zombies! Το λεωφορείο μας έκανε λίγα μέτρα παρακάτω μέσα στην σκοτεινιά, έσβησαν τα φώτα, έσβησε η μηχανή και.. σιγή. Για λίγο τουλάχιστον. Προβολείς με έναν μπλε sinister φωτισμό ενεργοποιήθηκαν απ’έξω και σιγά σιγά άρχισαν zombies, αλά Dead Rising 3, να περικυκλώνουν το όχημα, χτυπώντας τα τζάμια με τα χέρια τους. Ένα τολμηρό ζόμπι, μάλιστα, μπήκε και μέσα στο λεωφορείο αλλά μάλλον το τρόμαξαν τα φώτα και ο ήχος από τα γέλια μας, καθώς έφυγε χωρίς να μασουλήσει κάποιο τρυφερό μυαλουδάκι. Engines on, full throtle, ένα ζόμπι που δεν το έβαζε κάτω να μας κυνηγάει και οδεύουμε προς την λεωφόρο Συγγρού.

Buckle up and get ready for an unforgettable journey.

 

Και προφανώς το τρίτο στοιχείο για να δέσει το γλυκό, δεν θα μπορούσε να είναι άλλο από το Forza Motorsport 5. Βγαίνοντας στη λεωφόρο Συγγρού, ένας ήχος εξάτμισης άρχισε να ακούγεται από τα αριστερά μας πάλι μέχρι που σε χρόνο dt μας προσπέρασε μια Ferrarri πριν καν προλάβουμε να την πάρουμε χαμπάρι. Το λεωφορείο προσπαθούσε αγκομαχώντας να τρέξει, ο οδηγός της Ferrari μας έκανε νάζια, οι περαστικοί προσπαθούσαν και αυτοί να θαυμάσουν το κατακόκκινο τέρας. Λίγο παρακάτω σταματήσαμε για να γνωρίσουμε τον οδηγό, ενώ ένας τυχερός έφυγε κερδίζοντας μια ημέρα οδήγησης με την Ferrari.

Σιγά σιγά, πήραμε λοιπόν τον δρόμο του γυρισμού, με τις απαραίτητες ερωτήσεις να γίνονται μεταξύ των δημοσιογράφων και της ομάδας του Xbox, μέχρις ότου να φτάσουμε στο σημείο απ’ όπου ξεκινήσαμε και έπειτα να πάρουμε τον δρόμο για το σπίτι.

Ήταν ένα πάρα πολύ όμορφο και ευρηματικό event, και όχι άλλη μια παρουσίαση με slides και videos σε ένα κλειστό χώρο όπως θα μπορούσε κάλλιστα να είχε γίνει – μια ευχάριστη και “φρέσκια” προσέγγιση στο χώρο.

Ευχαριστούμε πάρα πολύ την ομάδα του Xbox για την πρόσκληση και τη βραδιά.