Μεγάλες αλλαγές για το Xbox One – ο Phil Spencer, ανακοίνωσε ότι από τις 9 Ιουνίου (η ημέρα της παρουσίασης της Microsoft για την Ε3), το Xbox One θα είναι διαθέσιμο και χωρίς το Kinect, τον αισθητήρα που μέχρι τώρα φαίνεται να “καθόριζε” την πλατφόρμα. Το πακέτο θα κοστίζει €399 σύμφωνα με τον Acey Bongos, Community Manager για την Ευρώπη (αναμένουμε επιβεβαίωση και για την τιμή στην Ελλάδα).

Παράλληλα, πολλές σημαντικές λειτουργίες και εφαρμογές της πλατφόρμας (Twitch, Machinima, Upload, GoPro, Netflix και άλλες), συμπεριλαμβανομένων των Internet Explorer, Skype, OneDrive θα είναι διαθέσιμες σε όλους τους κατόχους της κονσόλας, ανεξάρτητα με το αν έχουν Gold συνδρομή στο Xbox Live (όπως ίσχυε μέχρι τώρα).

Μπορεί να είμαστε λίγες εβδομάδες μακριά από την Ε3, αλλά τα νέα δεν σταμάτησαν εδώ. Από τον Ιούνιο, το πρόγραμμα Games with Gold που προσφέρει στους Gold συνδρομητές του Xbox Live στο Xbox 360 δύο παιχνίδια κάθε μήνα, επεκτείνεται στο Xbox One, με ένα εορταστικό πακέτο 3 τίτλων για το Xbox 360, τα Dark Souls, Charlie Murder και Super Street Fighter IV: Arcade Edition, και τα Max: The Curse of Brotherhood και Halo: Spartan Assault για το Xbox One. Επιπλέον τα Gold μέλη θα απολαμβάνουν εκπτώσεις όπως αυτές στις τιμές των Forza Motorsport 5 και Ryse: Son of Rome, αλλά και ένα εικονικό VIP δωμάτιο με δωρεάν παιχνίδια, προσφορές σε μηνιαία βάση και άλλα προνόμια.

Αν και η Microsoft υπόσχεται να παραμείνει πιστή στο όραμα του Kinect, το οποίο αυτή τη στιγμή έχει μέσο όρο 120 φωνητικών εντολών το μήνα ανά κάτοχο της κονσόλας (!!!), η αφαίρεσή του από το βασικό πακέτο δημιούργησε κύμα τόσο θετικών, όσο και αρνητικών αντιδράσεων. Η σχετική συζήτησή μας συνεχίζεται στο φόρουμ μας.