Εταιρεία ανάπτυξης: RedLynx

Εταιρεία έκδοσης: Microsoft Studios

Αριθμός παιχτών: 1-4

Ηλικίες: PEGI 12

Επίσημη ιστοσελίδα: www.redlynx.com/trials-evolution


Intro

Μετά το πολύ επιτυχημένο Trials HD του 2009, η RedLynx, δημιουργός εταιρεία της σειράς,  μας παρουσιάζει την εξέλιξη του τίτλου, το Trials Evolution.

Το νέο παιχνίδι καταφέρνει να ξεφύγει από το σκοτεινό και συνάμα κλειστοφοβικό περιβάλλον του προκατόχου του, παρουσιάζοντάς μας ένα πιο φωτεινό, πιο δυναμικό και ποικιλόχρωμο κόσμο. Εδώ, καλούμαστε να ξεπεράσουμε τις δοκιμασίες του κάθε επιπέδου παρέα με τη μηχανή μας, καθώς και να υπερνικήσουμε τον χειρότερό μας εχθρό, τον χρόνο!


Gameplay

To Trials Evolution είναι ένα μείγμα από 2D racing και platform gameplay, με puzzle χαρακτηριστικά ταυτόχρονα. Ο σκοπός του παίκτη στο Career Mode είναι να καταφέρει να φτάσει στη γραμμή του τερματισμού, ξεπερνώντας τα φυσικά και μη εμπόδια που βρίσκονται στον δρόμο του, σε όσο το δυνατόν μικρότερο χρονικό διάστημα, αλλά και με όσο το δυνατόν μικρότερο αριθμό λαθών/πτώσεων.

Ανάλογα με το αποτέλεσμα, το παιχνίδι μας ανταμείβει με medals τα οποία παίζουν καθοριστικό ρόλο στο ξεκλείδωμα των επόμενων επιπέδων δυσκολίας και συνάμα στην απόκτηση μιας νέας, μεγαλύτερου κυβισμού μοτοσικλέτας. Με την επιτυχημένη ολοκλήρωση κάθε επιπέδου ο παίκτης λαμβάνει και ένα εικονικό in-game χρηματικό ποσό, το οποίο μπορεί να αξιοποιήσει στο store του παιχνιδιού.

Εκεί, θα βρει στολές αλλά και αξεσουάρ για τον μοτοσικλετιστή ή τη μηχανή του, τα οποία, όμως, δεν επηρεάζουν καθόλου τις οδηγικές του επιδόσεις, συμβάλουν μόνο στην οπτική διαφοροποίηση του avatar και της μηχανής.

Τα αρχικά επίπεδα δεν προσφέρουν κάποια ιδιαίτερη πρόκληση, ακόμα και για τους νέους στον κόσμο του Trials. Ξεκλειδώνοντας, όμως, τα επόμενα επίπεδα, ο βαθμός δυσκολίας αυξάνεται σταδιακά, έως ότου γίνει ιδιαίτερα υψηλός, κάτι που ίσως κάνει την υπομονή, αλλά και τα νεύρα ορισμένων να δοκιμαστούν!

Σε κάθε επίπεδο, οι παίκτες μπορούν να συγκρίνουν τις επιδόσεις τους με αυτές των φίλων τους, μιας και το παιχνίδι μας ενημερώνει σε πραγματικό χρόνο για τη θέση στην οποία βρισκόμαστε, προβάλλοντας υπό μορφή κουκκίδας (και ονόματος) την εικονική διαδρομή του καθενός.

Εκτός από το Career υπάρχει και το Tournament Mode, στο οποίο καλούμαστε να ξεπεράσουμε ένα γκρουπ από επίπεδα τα οποία έχουμε ήδη συναντήσει, με την τελική βαθμολογία να βγαίνει από το συνολικό χρόνο και τις πτώσεις που είχαμε σε όλα τα επίπεδα μαζί.

Μία πολύ ευχάριστη προσθήκη είναι η ύπαρξη multiplayer, στο οποίο μπορούν να λάβουν μέρος μέχρι και τέσσερις παίκτες ταυτόχρονα στην ίδια οθόνη. Στην αρχή ίσως κάποιοι μπερδευτούν, μιας και έχουν συνηθίσει να βλέπουν μόνο τον εαυτό τους να αγωνίζεται, μετέπειτα όμως το multiplayer κομμάτι μπορεί να προσφέρει τη μέγιστη διασκέδαση και να γίνει ιδιαίτερα εθιστικό, καθώς προβλέπονται επικές “μάχες” μεταξύ φίλων αλλά και αγνώστων για την κατάκτηση της πρώτης θέσης του βάθρου.

Ο πολύ ενδιαφέρων Course Editor μας επιτρέπει είτε να «κατεβάσουμε» νέες δοκιμασίες φτιαγμένες από άλλα μέλη του Χbox LIVE  Community, είτε να φτιάξουμε μόνοι μας τις δικές μας διαδρομές Trial και να τις ανεβάσουμε στο LIVE. O Editor έχει άπειρες επιλογές δημιουργίας επιπέδων, εδάφους, εμποδίων, κτηρίων, εφέ κτλ. που θα ικανοποιήσει ακόμα και τους πιο απαιτητικούς, κάνοντας τη διάρκεια και το replayability του παιχνιδιού να εκτοξευτεί στα ύψη.

Το μοναδικό γκρίζο στοιχείο του παιχνιδιού είναι τα Skill Games τα οποία, αν και έχουν μια δόση πρωτοτυπίας αλλά και χιούμορ, δε θα κρατήσουν τους παίκτες απασχολημένους για πολλή ώρα. Το να προσπαθεί κανείς να προσγειώσει τον ενσωματωμένο στη μηχανή του ιπτάμενο δίσκο σε προκαθορισμένα σημεία ή να κάνει κατάβαση στην άμμο με σκι, ναι μεν είναι αστείο και διαφορετικό, αλλά καταντάει βαρετό πολύ γρήγορα.

Γραφικά/Ήχος

Τα γραφικά κυμαίνονται σε ικανοποιητικά επίπεδα χωρίς να εντυπωσιάζουν σε κανέναν τομέα. Παρόλα αυτά, ο κόσμος του Trials Evolution  είναι φωτεινός, ζωντανός με animated background, εκρήξεις και πυροτεχνήματα που μας ακολουθούν στο παρασκήνιο και μας μεταφέρουν σε περιβάλλοντα όπως αρχαία ερείπια, εμπόλεμες ζώνες, λιμάνια, ακόμα και σε κόσμους παιχνιδιών, όπως είναι το Limbo και ο  ‘Splosion Man!

Από ηχητικής άποψης τα πράγματα θα μπορούσαν να είναι καλύτερα καθώς, ναι μεν τα ηχητικά εφέ είναι αρκετά καλής ποιότητας, αλλά το κατά τα άλλα αδιάφορο soundtrack θα κουράσει από νωρίς.

{youtube}JeYLPPxFv2M{/youtube}
Outro

Είναι τελικά το Trials Evolution μία πραγματική εξέλιξη του Trials HD;  Μα φυσικά! Αφού το φτάνει και το ξεπερνάει σε όλα τα επίπεδα. Εύκολο να το μάθεις αλλά διεστραμμένα δύσκολο να το κατακτήσεις! Είστε έτοιμοι για μία πραγματική πρόκληση;

Βαθμολογία: 9 / 10

Βέρα «Fonikh Soupia» για το MyXbox.gr