Και ποιος δεν ήθελε από μικρός να επισκεφθεί ένα πάρκο με θέμα τους ήρωες της Disney, όπως η Disneyland ή το Disney California Adventure Park, αλλά το όνειρο δεν πραγματοποιήθηκε ποτέ. Γι’ αυτό το λόγο, η Disney εκμεταλλεύεται την τεχνολογία για να μας μεταφέρει στα πάρκα της από το σπίτι μας, με το Disneyland Adventures για το Kinect να πετυχαίνει το σκοπό του και να προσφέρει ακριβώς αυτό που υποσχόταν. Ένα ψηφιακό ταξίδι στην Disneyland. Ο αμερικανικός κολοσσός, όμως, δε σταμάτησε εκεί, με το Toy Story Mania! να αποτελεί ακόμα μια αξιόλογη προσπάθεια, που απευθύνεται κυρίως σε παίκτες μικρής ηλικίας. Ας δούμε πιο αναλυτικά τι έχει να μας προσφέρει ο εν λόγω τίτλος.
Όπως φανερώνει και το όνομά του, το Toy Story Mania! βασίζεται στην ομώνυμη attraction του Toy Story που βρίσκεται στο Disney California Adventure Park. Πρόκειται για μια συλλογή από mini-games, 40 στο σύνολο, τα οποία χωρίζονται σε πέντε κατηγορίες, ανάλογα και με τη θεματολογία τους. Σε κάθε μία από αυτές τις κατηγορίες την παρουσίαση αναλαμβάνει και ένας ήρωας του Toy Story, όπως για παράδειγμα στο Wild West μας ξεναγεί ο Woody ενώ στο Space Frontier o Buzz Lightgear.
Οι 40 δοκιμασίες, λοιπόν, δε διαφέρουν και πολύ, με αποτέλεσμα να γίνονται επαναλαμβανόμενες από πολύ νωρίς. Εκτός από τέσσερα με πέντε διαφορετικές, οι υπόλοιπες αλλάζουν μονάχα ως προς το γραφικό περιβάλλον τους, το οποίο επηρεάζεται από το θέμα και την attraction στην οποία βρισκόμαστε. Τα περισσότερα mini-games έχουν να κάνουν με βελάκια ή κρίκους, με τα οποία εμείς καλούμαστε να πετύχουμε ακίνητους και κινούμενους στόχους (πιάτα, μπαλόνια, στρατιωτάκια), με τη μοναδική δοκιμασία που διαφέρει πολύ να είναι η Slash n’ Defense. Στο συγκεκριμένο παιχνίδι τα πάντα μας θυμίζουν το Fruit Ninja, μόνο που εδώ έχουμε να κάνουμε με ιπτάμενους πλανήτες και κομήτες.
Αυτό ήταν και το Adventure Mode, το οποίο διαρκεί το πολύ δύο ώρες. Από εκεί και πέρα μπορούμε να επιλέξουμε το Party Mode, όπου οι δοκιμασίες επιλέγονται τυχαία, ενώ στο Free Play τις διαλέγουμε από μόνοι μας. Βέβαια, για να γίνουν διαθέσιμες στο Free Play θα χρειαστεί να κάνουμε και τα πέντε κρυφά objectives που κρύβει η κάθε δοκιμασία στα υπόλοιπα modes. Όσον αφορά το χειρισμό, στην επιλογή παιχνιδιού με κλασσικό controller τα πράγματα είναι πανεύκολα, έτσι ώστε και οι εκκολαπτόμενοι gamers να μπορούν να πετύχουν το στόχο τους. Από την άλλη, αν προσπαθήσουμε να παίξουμε με το Kinect θα απογοητευτούμε, με την στόχευση να είναι πραγματικά κατόρθωμα.
Πιάστε, λοιπόν, τα controllers σας στο χέρι και απολαύστε τα mini-games και μην μπείτε καν στον κόπο να δοκιμάσετε το Kinect. Από έναν τέτοιο τίτλο δε θα μπορούσε να λείπει φυσικά και το co-op στοιχείο, που δυστυχώς περιορίζει την παρέα σε δύο άτομα μόνο. Θα περίμενε κανείς υποστήριξη μέχρι και τέσσερα άτομα, όπως τα υπόλοιπα παιχνίδια του είδους. Ο καθένας, λοιπόν, πρέπει να συλλέξει περισσότερους πόντους από τον άλλο, πετυχαίνοντας τους στόχους σε κάθε πίστα. Ακούγεται πολύ φτωχό, ε;
Ολοκληρώνοντας, το Toy Story Mania! μπορεί να πετυχαίνει το σκοπό του, που δεν είναι άλλος από το να προσφέρει διασκέδαση και χαρά, ειδικά στους μικρούς σε ηλικία παίκτες, αλλά από την άλλη είναι πολύ μικρό και γίνεται επαναλαμβανόμενο αμέσως. Το co-op του δε σώζει την κατάσταση, ενώ το replayability value είναι ανύπαρκτο. Όσοι έχουν μικρά παιδιά στο σπίτι, ας το νοικιάσουν για ένα μεσημέρι, καθώς δεν έχει να τους προσφέρει τίποτα περισσότερο.
Βαθμολογία: 4/10
Εταιρεία ανάπτυξης: Disney Interactive Studios
Εταιρεία έκδοσης: Disney Interactive Studios
Αριθμός παιχτών: 1-2
Ηλικίες: PEGI 3
Επίσημη ιστοσελίδα: www.disney.com