Το τελευταίο κείμενό μας για ‘Windows’ τίτλο που έχει οποιαδήποτε σχέση με τα του Xbox (Xbox Live συγκεκριμένα), ήταν αρκετά χρόνια πριν, όταν το Xbox δοκίμασε (ή, ίσως, τα Windows δοκίμασαν?) να γεφυρώσουν το χάσμα με τα Games for Windows – LIVE.

Το gaming στα Windows έχει βελτιωθεί τα τελευταία χρόνια όσο ποτέ πριν.

2019, και τα Windows 10 έχουν για τα καλά ενσωματώσει το gaming στην κουλτούρα τους (επιτέλους!), και το Xbox πλέον αποτελεί το gaming interface του υπολογιστή. Μετά τις πολλές βελτιώσεις και προσθήκες, και ειδικά το Game Pass και την υποστήριξη Play Anywhere, σταδιακά φτάνουμε (φτάσαμε) στο σημείο που με τη λέξη Xbox αναφερόμαστε πλέον σε μια ενιαία gaming πλατφόρμα που επεκτείνεται σε μια σειρά από κονσόλες (με την υποστήριξη του Backwards Compatibility να φτάνει ακόμα και στο original Xbox!), σε φορητές συσκευές (βλέπε Gears POP! μεταξύ άλλων) και στους σταθερούς υπολογιστές.

Όπως και με τα Games for Windows – LIVE, αυτή η προσθήκη είναι η πλέον ευχάριστη και ευπρόσδεκτη από μεριάς μας. Το οικοσύστημα κάθε άλλο παρά έχει να χάσει, ενώ η συνοχή μεταξύ των εμπειριών που έχουμε σε υπολογιστή και κονσόλα σημαίνει ότι υπάρχει ήδη – και θα επεκταθεί – η ευελιξία στη μετάβαση από το ένα στο άλλο, ή αν θέλετε και στην εναλλαγή μεταξύ των δύο.

Όταν π.χ. δεν είναι προσβάσιμο το Xbox One, ένας φορητός είναι υπεραρκετός για να απολαύσει κάποιος με την παρέα το Sea of Thieves – και έτσι θα έπρεπε να είναι, χωρίς (τεχνικά/τεχνητά) εμπόδια.

Το Xbox (και η μαμά Microsoft) ποντάρουν στη συνοχή μεταξύ της εμπειρίας στο PC και Xbox, αλλά και στη διαθέσιμη βιβλιοθήκη τίτλων.

Το βασικότερο όλων όμως είναι η υποστήριξη και η δέσμευση από πλευράς Microsoft (και Xbox) στο όλο εγχείρημα. Εδώ και μήνες η ομάδα όχι μόνο αναβαθμίζει συνεχώς με βάση το feedback της Κοινότητας την πλατφόρμα, αλλά συνεχίζει να επενδύει και να επεκτείνει τις δυνατότητές της.

Και όχι μόνο με ‘public’ διανομές και αναβαθμίσεις, αλλά και με πολλαπλές δοκιμές, beta, insiders’ previews κτλ, ακόμα και για πλήρεις τίτλους στο PC. Και προσωπικά θεωρώ ότι αυτή η τάση όχι μόνο δε θα μειωθεί ή σταματήσει, αλλά αντίθετα μεταξύ των Windows 10, Project Scarlett και Project xCloud, θα αποτελεί μέρος της συνολικής προσπάθειας για μια ενιαία πλατφόρμα.

Και, με αρχή το Age of Empires II: Definitive Edition, με μεγάλη μας χαρά πλέον θα την συμπεριλαμβάνουμε και ως μέρος της συνολικής μας κάλυψης για ό,τι αφορά την πλατφόρμα του Xbox.

Αλλά, μιας και περιμέναμε πολλά πολλά χρόνια για να το (ξανα)πούμε: PC Gamers, καλώς ήρθατε στο MyXbox. 🙂

age_of_empires_2_de_rome_campaign