Η καλή αρχή έχει ήδη γίνει με το Fields of Elysium, το πρώτο επεισόδιο του 2ου DLC του Assassin’s Creed: Odyssey. Το Torment of Hades συνεχίζει την ιστορία μας, και μας μεταφέρει στα έγκατα του Άδη για μια πολύ ενδιαφέρουσα και αρκετά διαφορετική περιπέτεια.

Μιας και μιλάμε για Downloadable Content, η βάση παραμένει η ίδια με το αρχικό παιχνίδι σε κάθε επίπεδο – γραφικά, ήχος, διάλογοι και συνολική απόδοση του παιχνιδιού (τόσο στο Xbox One όσο και στο Xbox One X). Αυτό που έχουμε στα χέρια μας είναι μια εντελώς νέα περιοχή, που αν και ελαφρώς πιο μικρή από αυτή του Elysium, είναι τέρμα γεμάτη με περιεχόμενο, αποστολές και γενικά το μέγεθός της λειτουργεί υπέρ της.

Η νέα περιοχή είναι πολύ πιο σκοτεινή, μουντή και – βασικά – αποτελεί το άλλο άκρο του ‘παραδείσου’ που γνωρίσαμε στο Elysium.

Η αποστολή μας συνεχίζει από εκεί ακριβώς που μας άφησε το πρώτο μέρος, και χωρίς να κάνω spoil κάτι, βασικά πρέπει να κάνουμε όλες τις χάρες που απαιτεί από εμάς ο Χάρος, πριν με τη σειρά του μας επιτρέψει να δραπετεύσουμε από τον άχαρο αυτό κόσμο.

Όπως και το βασικό παιχνίδι, θα έχουμε στη διάθεσή μας μια σειρά από επιλογές που θα επηρεάσουν την έκβαση της ιστορίας, ενώ κάτι εξαιρετικά ευχάριστο είναι η επιστροφή πολλών χαρακτήρων που γνωρίσαμε στο παρελθόν και έχουν καταλήξει (ή τους έχουμε καταλήξει!) στον Άδη. Κάποιοι έχουν αλλάξει και μας έχουν συγχωρήσει και, προφανώς, κάποιοι άλλοι όχι. Επίσης κάποιους θα κληθούμε να συγχωρήσουμε, και κάποιους να επιλέξουμε τη μοίρα τους.

Μια σειρά από νέους αντιπάλους δημιουργούν αρκετές ευκαιρίες για νέα quest, ενώ ένα ‘oblivion style’ σύστημα με πύλες μας επιτρέπει να αλληλεπιδράσουμε και με τον κόσμο των πνευμάτων. Γενικά, όπως και στο βασικό παιχνίδι, αρκετοί NPC θα χαρούν να μας δουν, αλλά οι περισσότεροι θα επιδιώξουν να μας εκμεταλλευτούν με τον ένα ή τον άλλο τρόπο. Ή απλά να μας ξεκάνουν. Και οι τρόποι που μπορούν να το πετύχουν, έχουν αυξηθεί.

Οι διάλογοι παραμένουν καλογραμμένοι! 🙂

Το 2ο επεισόδιο με κράτησε για αρκετές ώρες, που πέρασαν ιδιαίτερα ευχάριστα. Το ταξίδι μου με την Κασσάνδρα είναι ίσως το μεγαλύτερο που είχα ποτέ σε οποιοδήποτε παιχνίδι καθώς μετράω τριψήφιο αριθμό ωρών, αλλά ακόμα όχι απλά δε φαίνεται να κουράζει, αλλά αντίθετα φαίνεται να έχει ακόμα ψωμί – και πολλά να δώσει.

Με ένα τρίτο και τελευταίο μέρος από DLC μόνο να απομένει πριν κλείσει ο κύκλος του Odyssey, σίγουρα προτείνω να παίξετε το (Fate of Atlantis αλλά και συγκεκριμένα το) Torment of Hades, και ελπίζω το τελευταίο μέρος του DLC να είναι ισάξιο, αν όχι καλύτερο, όσων έχουμε δει μέχρι τώρα.