Το επικό ταξίδι μας συνεχίζεται, αυτή τη φορά με τα γεγονότα στην αρχαία Ελλάδα να μας σπρώχνουν σε ακόμα χαμένη, μέχρι τώρα απρόσιτη περιοχή του κόσμου του παιχνιδιού.

Αν τα προηγούμενα DLC ήταν γεμάτα περιεχόμενο, ανατροπές και ιστορικές ανατροπές, το πρώτο επεισόδιο του The Fate of Atlantis DLC έρχεται να συνεχίσει αυτήν ακριβώς την τάση, και να επεκτείνει ακόμα περισσότερο τον κόσμο του παιχνιδιού. Αν πίστευα ότι το πρώτο DLC είχε ανατροπές, το Episode 1 με έκανε να νομίζω ότι είναι μια από τις μεγάλες τηλεοπτικές παραγωγές (ξέρετε ποια εννοώ!) που σε κάθε σκηνή μπορεί να συμβεί κάτι απλά “απρόσμενο”.

Και φυσικά, η κάθε μου επιλογή είχε συνέπειες που δε μπορούσα να προβλέψω πέντε-έξι “βήματα” μετά…

ACOD_screen_Story_Arc_2_Fields_of_Elysium_Felucca_190422_12pm_CET_1555340913

Με μια σειρά από χαρακτήρες που, λιγότερο ή περισσότερο, συχνά πυκνά ανήκουν στο πάνθεον των Αθανάτων, όλοι έχουν τα δικά τους κίνητρα, τους δικούς τους λόγους που θέλουν, ή δε θέλουν, να συμβεί κάτι. Και ανάμεσα σε φιλίες, (πολλές) προδοσίες και απρόσμενους έρωτες, το Fate of Atlantis ήρθε να μου θυμίσει γιατί τα “νέα” Assassin’s Creed (Origins και Odyssey) είναι τόσο καλοφτιαγμένοι τίτλοι – και τόσο εθιστικοί, ακόμα και μετά από 100+ ώρες.

Και ο κόσμος του παιχνιδιού επεκτείνεται με μια από τις πιο όμορφες, ειδυλλιακές τοποθεσίες που έχω δει σε παιχνίδι.

Βασικά, λιγότερο ή περισσότερο, είναι ό,τι πιο κοντινό στην έννοια του Παραδείσου μπορούμε να βρούμε στη μυθολογία (του παιχνιδιού). Δείτε τις παρακάτω in-game εικόνες που κατέγραψα ενώ ανακάλυπτα το παιχνίδι και έψαχνα εντός, εκτός και επί τα αυτά…

Πέρα από το νέο χάρτη, και τους νέους χαρακτήρες όμως, έχουμε και μια σειρά από νέους αντιπάλους, νέα objective (αν και στην βασική τους ιδεολογία παραμένουν κοντά σε αυτά που είδαμε στο βασικό παιχνίδι και το πρώτο DLC) και νέες δυνατότητες που, τουλάχιστον εμένα, μου έδωσαν την ευκαιρία να χαθώ στο παιχνίδι για ακόμα μια φορά για ώρες.

Μια από τις αγαπημένες μου προσθήκες αφορά τα advanced abilities, και βασικά αποτέλεσε μια καλή ευκαιρία να αξιολογήσω πάλι τις επιλογές που έχω κάνει στα τελευταια 71 (or so) level ups.

ACOD_screen_Story_Arc_2_Fields_of_Elysium_EnragedAbility_190422_12pm_CET_1555340913

Το επίπεδο δυσκολίας, νιώθω, έχει ανέβει λίγο (υπόψη, παίζω με τη σχετική ρύθμιση να αλλάζει η δυσκολία ανάλογα με το επίπεδο που κάνω κάθε quest/mission κτλ), αλλά είναι περισσότερο πρόκληση και λιγότερο πρόβλημα ή κάτι ενοχλητικό. Προσωπικά δεν εκτιμώ ιδιαίτερα τα δύσκολα παζλ, αλλά αυτά που βρήκα στο παιχνίδι είναι επίσης ευθυγραμμισμένα σε ό,τι με είχε ήδη συνηθίσει το AC: Odyssey έτσι και αλλιώς.

Η ιστορία ήδη από το πρώτο επεισόδιο έχει αρκετές ανατροπές και παίρνει μια αρκετά σοβαρή τροπή, οπότε μένει να δούμε πώς θα χτίσει επάνω σε αυτό η ομάδα του παιχνιδιού, και πώς το 2ο και 3ο επεισόδιο, αργότερα μέσα στη χρονιά, θα έρθουν να συνεχίσουν και να κλείσουν αντίστοιχα και αυτό τον κύκλο περιεχομένου για το Assassin’s Creed: Odyssey.

Το DLC2 είναι διαθέσιμο ήδη (από τις 23 Απριλίου) είτε ως ξεχωριστό Download, είτε ως μέρος του Season Pass. Κατέγραψα τα πρώτα 20 περίπου λεπτά στο βιντεάκι που ακολουθεί 😉