The Crew 2

Xbox One Review

To The Crew 2 είναι η συνέχεια του franchise που ξεκίνησε η Ubisoft Ivory Tower, δημιουργώντας ουσιαστικά ένα νέο sub-genre στα racing games, το caRPG. Με την προσθήκη αγώνων με βάρκες και με αεροπλάνα, αλλά και με τον επανασχεδιασμό του χάρτη την H.Π.Α, η εταιρεία ανάπτυξης εμβαθύνει και εμπλουτίζει ακόμα περισσότερο το gameplay του τίτλου, ωστόσο εξακολουθεί να υπάρχει ένα μεγάλο κενό στο χαρακτήρα του The Crew 2.

Το The Crew 2 είναι ένα κλασικό arcade racing game το οποίο έχει «χτιστεί» γύρω από ένα υποτυπώδες σενάριο, μέσα σε έναν open world χάρτη. Σε αυτό ο χαρακτήρας του παίκτη είναι ένας άσημος ακόμα οδηγός αγώνων ο οποίος καλείται να συμμετάσχει, και να κερδίσει φυσικά, στο τουρνουά Xtreme Series. Σε αυτό το τουρνουά, στο οποίο η Ivory Tower έχει δώσει το χαρακτήρα τηλεοπτικής εκπομπής, σημασία δε παίζουν μόνο οι αγώνες αλλά και το social status του παίκτη, ή πιο συγκεκριμένα οι followers που τον ακολουθούν. Κάθε event που ολοκληρώνει ο παίκτης, κάθε ακροβατικό ή περίτεχνο οδηγικό κόλπο μεγαλώνουν τον αριθμό των followers. Όσο μεγαλώνει ο αριθμός των followers, τόσο περισσότερα events και κατηγορίες οχημάτων ξεκλειδώνονται.

TC2_screen_JetSprint_E3_170612_215pm_1497268197
TC2_screen_OffRoadAdventure_nologo_E3_170612_215pm_1497268200
TC2_screen_multivehicle_GC_170822_930am_CEST_1503324734

Σαν ιδέα αυτό το Xtreme Series φεστιβάλ ακούγεται καλή. Το βλέπουμε και αλλού άλλωστε – όπως στο Forza Horizon franchise. Ωστόσο η όλη ιδέα είναι κάπως άτσαλα φτιαγμένη, ειδικά στο κομμάτι της παρουσίασης. Οι διάλογοι που έχουν γραφτεί για τους NPCs που συνοδεύουν τον παίκτη κατά τη διάρκεια του story mode αλλά και τα διάσπαρτα cutscenes που προσπαθούν να τον πείσουν πως «η ταχύτητα κυλάει στο αίμα μας» αδυνατούν να μεταφέρουν τη σωστή ατμόσφαιρα.

Είναι αλήθεια πως υπάρχει μεγάλη ποικιλία οχημάτων στο The Crew 2, κάτι το οποίο μπορεί εύκολα να νικήσει την αίσθηση της κόπωσης. Αν για παράδειγμα βαρεθεί ο παίκτης να οδηγάει αυτοκίνητα, με το πάτημα ενός κουμπιού το γυρνάει σε αγώνες αεροπλάνων ή σκαφών θαλάσσης κ.ο.κ. Αυτή η εναλλαγή μεταξύ οχημάτων είναι αρκετά εντυπωσιακή αλλά και διασκεδαστική, λειτουργία βέβαια που στη ροή του story mode και των events χρησιμοποιείται ελάχιστα.

Το σύνολο των οχημάτων στο The Crew 2 χωρίζεται σε 14 διαφορετικές κατηγορίες, disciplines όπως ονομάζονται, τα οποία ξεκλειδώνονται με την πάροδο του story mode και καθώς ο παίκτης μεγαλώνει τον αριθμό των followers του. Kάθε discipline διαθέτει ξεχωριστά events και challenges. Για παράδειγμα υπάρχει η κατηγορία των ακροβατικών αεροπλάνων, των speedboats, των drag races, drift races κ.ο.κ. Κάθε κερδισμένο event δίνει στον παίκτη μια σειρά από τυχαία Parts για να αναβαθμίσει το όχημά του. Εδώ είναι και το στοιχείο του caRPG καθώς τα πιο σπάνια parts δίνουν και κάποιες έξτρα λειτουργίες στο όχημα. Αυτό σημαίνει πως ο παίκτης θα μπορεί να διαφοροποιεί τον ρόλο των οχημάτων στην ίδια κατηγορία, ανάλογα με τις αδυναμίες ή προτερήματα κάθε μοντέλου.

Παρ’ όλο που κάθε discipline δίνει στον παίκτη τη δυνατότητα να εξερευνήσει διαφορετικά τμήματα του τεράστιου χάρτη, και σίγουρα προσφέρουν διαφορετικό gameplay η κάθε μια, ο χειρισμός των περισσότερων οχημάτων είναι κάπως περίεργος. Σίγουρα μιλάμε για ένα arcade τίτλο που σημαίνει πως δεν υπάρχουν απαιτήσεις για ρεαλιστικά physics οδήγησης, αυτό όμως δεν δικαιολογεί τον δύστροπο χειρισμό αρκετών οχημάτων. Με εξαίρεση τα αυτοκίνητα, αρκετά οχήματα από τις υπόλοιπες κατηγορίες συμπεριφέρονται αρκετές φορές σαν κούτσουρα με ρόδες. Ο έλεγχος στις μοτοσυκλέτες χάνεται αρκετά εύκολα με τρόπο που δεν δικαιολογείται, τα σκάφη έχουν ένα «sweet-spot» στο μοχλό όπου από ένα σημείο και πέρα στρίβουν απότομα με τον παίκτη να χάνει επίσης εύκολα τον έλεγχο, ενώ αρκετά αεροπλάνα ακροβατικών αδυνατούν να μεταφέρουν στον παίκτη την αίσθηση της ταχύτητας και της κοφτής απόκρισης στις εντολές του.

Ο χειρισμός όμως είναι κάτι που ξεπερνιέται εύκολα μετά από κάποιες ώρες ενασχόλησης. Το μεγάλο μειονέκτημα του τίτλου είναι η κόπωση που μπορεί να έρθει αρκετά γρήγορα. Ο χάρτης του παιχνιδιού ουσιαστικά είναι μια σμίκρυνση, από άποψη απόστασης, όλων των Η.Π.Α. Βέβαια πέρα από τις μεγάλες πόλεις των 2 ακτών και κάποιες στο κέντρο του, είναι ιδιαίτερα άδειος, χωρίς όμως να σημαίνει πως δεν είναι όμορφος. Αυτό προσφέρει μια μοναδική ευκαιρία στον παίκτη, να οδηγάει οποιοδήποτε όχημα από το ένα event στο άλλο, από τη μια άκρη του χάρτη στην άλλη. Μπορεί σαν ιδέα να ακούγεται δελεαστική, στην πράξη όμως καταντάει βαρετό μετά από λίγο καθώς ο χάρτης δεν έχει αρκετά πράγματα να προσφέρει. Αυτό προφανώς το καταλάβαν και στην Ubisoft Ivory Tower, δίνοντας στον παίκτη την δυνατότητα να διαλέγει events μέσα από το menu.

TC2_SCREEN_monsterTruck_no_logo_180625_6pmCEST_1530190089

Σαφώς είναι κρίμα να μην εκμεταλλεύεται ο παίκτης τον χάρτη για να μετακινείται από τον ένα event στο άλλο. Άλλωστε αυτό είναι και ένα από τα δυνατά σημεία του τίτλου. Σίγουρα είναι άκρως απολαυστικό να οδηγάς μια μηχανή μέσα από το Grand Kanyon ή το Las Vegas, καθώς το περιβάλλον είναι πανέμορφα σχεδιασμένο. Ειδικά σε συνθήκες βροχής ή χιονιού, τα γραφικά του The Crew 2 είναι εντυπωσιακά όμορφο, ενώ το συνολικό επίπεδο του οπτικού τομέα κινείται σε υψηλά επίπεδα για έναν τίτλου τέτοιου μεγέθους.

TC2_ka_E3_170612_215pm_1497268473

Όσο ο παίκτης βρίσκεται σε free roam mode μπορεί να βρεθεί με άλλους φίλους του η γενικότερα άλλους παίκτες που βρίσκονται κοντά του, να μπουν στο ίδιο crew και να ολοκληρώσουν μαζί αγώνες, challenges ή απλά να βολτάρουν στο χάρτη. Ωστόσο στο The Crew 2, ένα game που απαιτεί ο παίκτης να είναι συνέχεια online, δεν υπάρχει PVP, με την εταιρεία βέβαια να ανακοινώνει πως το mode θα έρθει τον Σεπτέμβριο με τη μορφή update.

Παρ’ όλο τον τεράστιο χάρτη, το διασκεδαστικό gameplay, την ποικιλία οχημάτων και κατηγοριών οχημάτων και την πληθώρα διαφορετικών δραστηριοτήτων που προσφέρονται στον παίκτη αυτό που λείπει από το The Crew 2 είναι ο χαρακτήρας. Το open wolrd στοιχείο χαραμίζεται σε μικρής διάρκειας, σε χρόνο και απόσταση, αγώνες, οι PVP αγώνες απουσιάζουν, αν και η εταιρεία ανακοίνωσε πως θα προστεθούν το Σεπτέμβριο, ενώ μετά από κάποια διάρκειας ενασχόλησης με τον τίτλο, το cruising στο χάρτη καταντάει κάπως βαρετό με αποτέλεσμα ο χάρτης που σχεδίασε η εταιρεία να μένει ανεξερεύνητος και χωρίς νόημα.

Γεράσιμος

rogerwat23gre