Τα Πρώτα Βήματα με το Xbox One

Πήρες την κονσόλα, μετά τί;

Βήμα 1 – Στήσιμο

Κατ’ αρχάς βγάλε την κονσόλα και τα περιφεριακά της από το πακέτο και σιγουρέψου ότι έχεις όλα όσα χρειάζεσαι. Το σχετικό unboxing του Xbox One που είχαμε κάνει με την κυκλοφορία της κονσόλας ίσως βοηθήσει. Στην συνέχεια αφαίρεσε το άσχημο αυτοκόλλητο που υπάρχει στην πρόσοψη, για να μην πίασει ψυχαναγκασμός τους φίλους σου όταν σε επισκεφτούν για να θαυμάσουν την καινούρια σου κονσόλα. Τοποθέτησέ την κοντά στην τηλεόρασή σου, σε ένα σημείο που να έχει αρκετό χώρο στο επάνω μέρος για να “αναπνέει” το σύστημα. Σύνδεσε όλα τα καλώδια και power up! Αν έχεις κάποιο πρόβλημα η Microsoft διαθέτει έναν πολύ κατατοπιστικό οδηγό (διαθέσιμος και στα Ελληνικά), και εμείς είμαστε εδώ για να βοηθήσουμε με τα υπόλοιπα!

Removing the Xbox One Sticker

Βημα 2 – Kinect

Αν απέκτησες την κονσόλα μαζί με το Kinect (Kudos, είναι εξαιρετική προσθήκη!) είναι πολύ σημαντικό να τοποθετήσεις και ρυθμίσεις και το Kinect, ώστε να έχεις την καλύτερη εμπειρία.

Τοποθέτησέ το σε κάποιο σημείο με ικανοποιητική θέα προς το δωμάτιο, για να αξιοποιήσεις όλες τις δυνατότητες του και ακολούθησε τον πλήρη οδηγό που θα εμφανίσει η κονσόλα για να το κάνεις Calibrate. Σε αντίθεση με το προηγούμενο, το Kinect “2.0” του Xbox One δεν κάνει την ανατριχιαστική κίνηση I-want-to-play-a-game, πάνω-κάτω για να βρει το δάπεδο ή το πρόσωπό μας, οπότε η σωστή ρύθμιση από την αρχή είναι απαραίτητη.

Είναι πολύ σημαντικό κατά την διαδικασία του calibration να βάλεις δυνατά την φωνή της τηλεόρασης σου. Μπορεί να ακούγεται λάθος, αλλά όσο περισσότερος θόρυβος υπάρχει στο δωματίο κατα την διαδικασία αυτή, τόσο πιο εύκολο θα είναι για το Kinect να αναγνωρίζει αργότερα τις φωνητικές εντολές (“Xbox, Record that!“) ανάμεσα σε εκρήξεις, πυροβολισμούς, ήχους από σπαθιά ή τις πιο έντονες σκηνές του Game of Thrones!

Φωνητικές Εντολές Kinect 2.0

Xbox_One_Kinect_Voice_Library_White_For_Print

Βήμα 3 – Gold Συνδρομή

Σε περίπτωση που δεν έχεις χρυσή συνδρομή στο προφίλ σου, θα σου προτείναμε να βάλεις. Πέρα από το multiplayer, έχεις πρόσβαση, σε δύο δωρεάν παιχνίδια το μήνα – τα οποία μπορείς να τα παίζεις για όσο έχεις gold συνδρομή, σε αποκλειστικές εβδομαδιαίες εκπτώσεις και προσφορές μόνο για τα μέλη gold, μπορείς να συνδεέσαι σε party με τους φίλους σου και πολλά πολλά άλλα. Δεν χρειάζεται να ξοδέψεις πολλά. Με μια βόλτα στο forum μας θα βρείς αρκετά οικονομικές λύσεις για να προμηθευτείς μια gold συνδρομή.

Βήμα 4 – Socialise

Δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος να παίζεις videogames από το να παίζεις με παρέα. Και αν η δική σου παρέα λείπει από το Xbox Live, τότε στείλε δύο τρία friend requests σε άτομα που βρίσκονται στην ίδια θέση με εσένα.  Όλοι κάποια στιγμή περάσαμε από το στάδιο που μόλις είχαμε πρωτοπάρει την κονσόλα και παίζαμε μόνοι μας. Δεν λέει… ειδικά με τόσους πολλούς Έλληνες στο Live.

Βήμα 5 – Go Digital

Το Xbox One επιτρέπει να έχεις ολόκληρη τη συλλογή σου σε ψηφιακή μορφή – τέρμα οι αλλαγές δίσκων, τέρμα τα γρατσουνισμένα, χαμένα ή τα-πήρε-ο-αδερφός-μου-και-δεν-τα-ξαναείδα δισκάκια. Μπορείς μάλιστα να πετύχεις και εξαιρετικές προσφορές, τόσο στο Ελληνικό όσο και σε άλλα Marketplace – και η εναλλαγή μεταξύ τους είναι πολύ εύκολη (ρίξε μια ματιά στο φόρουμ μας για περισσότερα).

Ακόμα και αν δεν είσαι φανατικός του digital όμως, το Xbox One επιτρέπει να δανειστείς, ανταλλάξεις και ενοικιάσεις παιχνίδια, καθώς και να παίξεις “μεταχειρισμένα”, χωρίς κανέναν απολύτως περιορισμό.

Περισσότερες Απορίες;

Αυτός ο οδηγός είναι το πρώτο μόνο βήμα μας για να διευκολύνουμε τους νέους φίλους του Xbox και να λύσουμε τις πιο συχνές μας ερωτήσεις σε ένα σημείο. Περισσότερα τις επόμενες ημέρες.

MyXbox.gr