Sword Coast Legends

Xbox One Review

Είμαι πολύ fan ομολογώ, τόσο για το Pen & Paper (λατρεύω/αγαπώ!!!) όσο και για τα action – strategy – RPG games που ξεκινάνε από πολύ παλιά κατά βάση στο PC με τίτλους όπως το Baldur’s Gate 1, 2, Throne of Bhaal, (αν ποτέ το τερματίσεις είσαι έτοιμος για Cambridge Proficiency Diploma) Icewind Dale 1 & 2 και το απόλυτο Neverwinter Nights 1 & 2 και πολλά άλλα – και τώρα με το νέο Sword Coast Legends.

Εδώ θα ήθελα να κάνω μία παρένθεση και να αναφέρω το εξής. Το Dungeons and Dragons (DnD) είναι πολύ πλούσιο σε κόσμους και ο κάθε κόσμος έχει δικό του χάρτη και ιστορία.

Στην παρούσα φάση βρισκόμαστε στην Faerun και όλα είναι κατά βάση ονόματα πόλεων. Οπότε δείτε τον χάρτη πιο κάτω να κατατοπιστείτε λίγο καλύτερα.

Λοιπόν… Είναι ένα single player game με την ιδιαιτερότητα ότι σου παρέχει και το Dungeon Master tool το οποίο σου επιτρέπει να δημιουργήσεις ένα campaign λες και ήσουν στην τραπεζαρία σου με φίλους.

Στο story campaign, είσαι μισθοφόρος και μέλος της Burning Dawn guild και πρέπει να οδηγήσεις ένα καραβάνι στην πόλη Luskan (μια αρχαία, μαγοκρατούμενη πόλη, αλλα in game παρουσιάζεται σαν pirate city. Anywayzzz….).  To party σου δέχεται επίθεση από μια άλλη ομάδα μισθοφόρων, ηγούμενη από έναν ιππότη του θεού Helm, οι οποίοι πιστεύουν ότι η guild σας αποτελείτε από λάτρεις δαιμόνων.

Σχεδόν με το ξεκίνημα έχουν μείνει μόνο 3 μέλη της ομάδας σας. Σε πιάνει λοιπόν εμμονή να αποκαλύψεις τους πραγματικούς λόγους της επίθεσης και έτσι ψάχνεις για απαντήσεις  στην Luskan και γενικά σε όλο το Sword Coast.

Ξεκινώντας, έχεις ένα σενάριο υπεράσπισης του καραβανιού πολεμώντας αρουραίους, goblins, μικρούς στρατούς μισθοφόρων και λύκους – και εδώ θα αναφέρω το εξής που ήταν ιδιαίτερα cool και με ιντρίγκαρε κιόλας να δώ τι εκπλήξεις αντίστοιχες θα έχω. Οι λύκοι στο κανονικό DnD έχουν την εξής ιδιότητα, επιτίθενται στα πόδια με trip attack και σε ρίχνουν κάτω ανυπεράσπιστο με αποτέλεσμα όταν θα πρέπει να σηκωθείς να σου κάνουν επίθεση που ονομάζεται attack of opportunity. Ε, λοιπόν παιδιά μέχρι και αυτήν την λεπτομέρεια την έχουν βάλει στο παιχνίδι. (Συγνώμη για το off track. Συνεχίζω.)

Μία από τις πιο απογοητευτικές στιγμές μου ήταν όταν ένα μέλος του party πέθανε ενώ του είχα βάλει τα καλύτερά μου αντικείμενα επάνω του και μετά μου χάθηκαν… Για πάντα… και το παιχνίδι έχει auto save…. (στράβωσε λίγο το στόμα μου να ξέρετε, αλλά οκ…) Γι’ αυτό λοιπόν να προσέχετε τις κινήσεις σας όπως επίσης και τις απαντήσεις στους διαλόγους σας.

Το παιχνίδι σε ταξιδεύει κατά βάση στη Luskan και γενικά μπρος-πίσω σε όλο το Sword Coast σκοτώνοντας τέρατα και ανθρωποειδή σε διάφορα σκηνικά όπως υπόνομοι, δάση, εγκαταλελειμμένα κάστρα, μπουντρούμια (εννοείτε) και διάφορα άλλα.

Υπάρχουν ποικίλα side quest, κάποια πιο περίεργα τύπου “μια Cult κρυμμένη κάτω από ένα ανθοπωλείο” και κάποια ποιο φυσιολογικά όπως ένας τάφος ενός Necromancer, ναι ναι ναι σε νεκροταφείο.

Ως συνήθως για αυτό το είδος, οι μάχες γίνονται tactical αν κάνεις pause το game κατευθύνοντας  το κάθε μέλλος της ομάδας τι να κάνει αλλιώς ο καθένας τους κινείται αυτόνομα κάνοντας κάποια special attack ή κάποιο μαγικό.

Η αλήθεια είναι ότι δεν πολύ χρειάζεται να pauseάρεις το παιχνίδι. Το party είναι αρκετά δυνατό ώστε να φέρει σε πέρας οποιαδήποτε μάχη. Δηλαδή 2- 3 φορές είχα party swipe σε όλο το playthrough. Η ομάδα έχει πολύ καλή συνεργασία έτσι η αποτελεσματικότητά τους στην μάχη είναι εκπληκτική.

Οι classes είναι πολύ ωραίες και ακολουθούν ένα ωραίο skill tree που είναι πολύ πιο κατανοητό από άλλα του είδους του που είναι πιο χαοτικά.

Επίσης είναι ωραίο να βρείς on line φίλους ώστε to campaign να γίνει ακόμα πιο διασκεδαστικό.

Συνεχίζοντας να αναφερθούμε στο Dungeon Master toolset το οποίο σου επιτρέπει να φτιάξεις το δικό σου μπουντρούμι και να παίξεις σε αυτό και να μανατζάρεις την μάχη τοποθετώντας παγίδες και τέρατα. Αφού λοιπόν φτιάξεις το μπουντρούμι σου ή κατεβάσεις κάποιο έτοιμο πάρε φίλους ή βρες άσχετους και ξεκίνα την περιπέτεια. O Dungeon Master (DM) μπορεί να τους κάνει λίγο την ζωή δύσκολη, χωρίς απαραίτητα να κάνει τους παίκτες να χάσουν, βάζοντας νέες παγίδες και τέρατα χρησιμοποιώντας “Threat” το οποίο κάνει recharge όσο οι παίκτες προχωράνε

Εν κατακλείδι, το παιχνίδι είναι όμορφο και έχει αυτό το σύστημα μάχης και την ατμόσφαιρα εκείνης της εποχής που μου είχαν λείψει εμένα προσωπικά. Επίσης το χιούμορ του Hommet  ο οποίος είναι ένας “καλός” Necromancer είναι τέλειο, το loot είναι υπέρογκο.

Το παιχνίδι είναι σε πολύ καλό δρόμο να σε ξεκολλήσει από την οθόνη και να σε οδηγήσει πάνω στο τραπέζι με χαρτιά, ζάρια και όπως λέει και ο φίλος μας ο Sheldon από το Big Bang Theory την καλύτερη κάρτα γραφικών. Την φαντασία μας.

Ψηθείτε να ξεκινήσουμε DnD sessions…

Άλεξ

Al3xW0lfg4r