Και ναι!

Μετά από αρκετές αναβολές το South Park: The Stick of Truth είναι εδώ και το κυνήγι για το χαμένο ραβδί – το οποίο καθορίζει τη μοίρα του κόσμου φυσικά – ξεκινάει!

Πρωταγωνιστής της ιστορίας είναι ένα νέο παιδί στην πόλη του South Park, το οποίο λίγο πολύ είναι ο εκλεκτός! Ο εκλεκτός για τι πράγμα; Λοιπόν, για να εμπλακεί σε μια σειρά από περιπέτειες, παράλληλα φυσικά με την αναζήτηση του περίφημου «Ραβδιού της Αλήθειας». Όλα αυτά βέβαια στα πλαίσια ενός Live Action Role-Playing παιχνιδιού το οποίο διοργανώνεται από τα υπόλοιπα παιδιά της πόλης του South Park, καθώς η πραγματική ουσία της ιστορίας είναι να αποκτήσει φίλους και να γίνει δημοφιλής ο μικρός newcomer.

Το παιχνίδι είναι αρκετά διασκεδαστικό! Ένα turn based RPG με ξεκάθαρη επιρροή από τη δημοφιλή τηλεοπτική σειρά, το οποίο αποτυπώνει με ευφάνταστο αλλά και άκρως χιουμοριστικό τρόπο, το παιχνίδι φαντασίας (στο οποίο συμμετέχουν οι πρωταγωνιστές) με την πραγματικότητα. Μαγικές δυνάμεις οι οποίες υλοποιούνται με ευτράπελους τρόπους (πυροτεχνήματα, μπαταρίες αυτοκινήτου σε συνδυασμό με νερό, πυροσβεστήρες και άλλα ξεκαρδιστικά που δεν είναι κόσμιο να αναφέρω), γελοία όπλα και εξοπλισμός, ανεκδιήγητα αντικείμενα για χρήση ή και trading, καθώς και διαφορά perks η απόκτηση των οποίων εξαρτάται από των αριθμό των φίλων του πρωταγωνιστή μας στο FB (ναι στο Facebook εννοώ!). Δυστυχώς μετά από αρκετή ώρα το παιχνίδι δίνει μια αίσθηση επανάληψης, σε ότι αφορά το gameplay, παρά τα RPG στοιχεία, ευτυχώς όμως όχι σε βαθμό που να χαλάει τη συνολική εμπειρία του παιχνιδιού.

Ο παίκτης είναι ελεύθερος να περιηγηθεί στην πόλη του South Park και να αναλάβει εκτός από το main quest και διάφορα side quests για extra experience, credits, εξοπλισμό, abilities και φυσικά φίλους στο FB. Επίσης κατά την διάρκεια του παιχνιδιού ο παίκτης θα συναντήσει και πληθώρα χαρακτήρων, μεταξύ των οποίων και πολλούς επώνυμους οι οποίοι παρουσιάζονται με άκρως σατιρικό τρόπο.

Αρνητικό στοιχείο του παιχνιδιού αποτελεί ίσως η μεγάλη σχέση του με τις σειρά, καθώς περιέχει πληθώρα από inside jokes και άλλα στοιχεία, τα οποία ο παίκτης πιθανώς δε θα εκτιμήσει αν δεν έχει παρακολουθήσει τα αντίστοιχα επεισόδια . Σε γενικές γραμμές όμως, το South Park: The Stick of Truth είναι ένας αξιόλογος τίτλος, με τον οποίο μπορεί να απασχοληθεί και να διασκεδάσει για πληθώρα ωρών ο οποιοσδήποτε. Σίγουρα όμως οι fan της σειράς θα το εκτιμήσουν πολύ περισσότερο.

Βαθμολογία: 8,5 / 10

[slickr-flickr search=”sets” items=”24″ set=”72157638562213495″]