Ένα από τα πλέον σημαντικά games του Xbox απέχει μόλις ένα μήνα από την κυκλοφορία του, στις 20 Μαρτίου, και η ομάδα του Sea of Thieves έχει προγραμματίσει και τρέχει stress test για να δοκιμάσει την υποδομή που θα υποστηρίξει τον κόσμο του παιχνιδιού, αλλα και μέσω της Beta έκδοσης του παιχνιδιού, να μας κρατήσει σε pirate mode 🙂

Το παίξαμε. Πολύ.

Το χαρήκαμε. Here we go, οι εντυπώσεις μας.

Pirate_Selection_2-1

Η τελευταία δεκαετία θα μείνει στην ιστορία για τον ορυμαγδό παιχνιδιών τα οποία προσανατολίζονται αποκλειστικά, ή αφιερώνουν ένα μεγάλο μέρος της προσοχής τους, προς το online παιχνίδι. Ο ανταγωνισμός είναι μεγάλος και ο βαθμός δυσκολίας για την σε βάθος χρόνου υποστήριξη, αυξάνεται εκθετικά. Το αποτέλεσμα είναι, αρκετά αξιόλογα παιχνίδια ακόμα και από AAA developers να καταδικάζονται σε αποτυχία για διάφορες αιτίες.

 

Το Sea of Thieves έχει όλα εκείνα τα στοιχεία που το κάνουν να ξεχωρίζει και μπορούν να το οδηγήσουν σε επιτυχία. Από πίσω του βρίσκεται η Rare, ένα studio που όλα όσα έχει πιάσει στα χέρια του, έχουν γίνει χρυσός. Ακόμα και στην alpha phase αντιμετωπίζει ελάχιστα προβλήματα. Είναι πανέμορφο και ατμοσφαιρικό, με ένα μοναδικό, όλως περιέργως, φόντο για τον κόσμο του παιχνιδιού. Πάνω απ’ όλα δείχνει ικανό να προσφέρει αμέτρητες ώρες διασκέδασης. Η ευχαρίστηση που βγάζουν οι ναυμαχίες είναι δύσκολο να περιγραφεί όπως και η μαγεία να κουρσεύεις τις θάλασσες είτε με παρέα είτε χωρίς.

 

Με την κυκλοφορία θα ήθελα να δω περισσότερο περιεχόμενο μιας και μέχρι τώρα είναι λίγο και δεν πιστεύω αρκετό για να ανανεώσει το ενδιαφέρον των παιχτών για πολύ καιρό. Ταυτόχρονα ο χάρτης μου μοιάζει μικρός και άδειος. Με τη πρώτη ματιά μπορεί αυτό να μην είναι ορατό αλλά πιστεύω πως είναι θέμα μερικών ωρών να εξερευνηθεί ολόκληρος.

 

Γιο χο χο κι ένα μπουκάλι ρούμι!

Χρυσόστομος PabloGGarciaP

Merchants

Είχα την ευκαιρία  να παίξω το Sea of Thieves από νωρίς, ως από τους αρχικούς Alpha testers του παιχνιδιού. Πηγαίνοντας λοιπόν στην πρόσφατη closed Beta δεν ήξερα αν θα δω κάτι καινούργιο που δεν υπήρχε πριν εκεί ή αν απλά θα βαρεθώ μετά από λίγες ώρες gameplay, λόγω κορεσμού από την πλευρά μου.

 

Εξεπλάγην ευχάριστα όταν τίποτα από τα δύο δεν συνέβη. Έπιασα τον εαυτό μου να μην μπορώ να αφήσω το χειριστήριο και να παρακαλάω για κάποιο extend της Beta, την στιγμή που η Beta δεν είχε κάτι ουσιαστικό που δεν είχα ξαναδεί στην Alpha. Ή μάλλον είχε, αλλά δεν το είχαν προσθέσει οι developers. Είχε κόσμο. Ένας ωκεανός πλούσιος με καράβια, πληρώματα, και ελπιδοφόρους πειρατές. Ό,τι  μικρούς ενδοιασμούς είχα για το παιχνίδι κατά την διάρκεια της Alpha, εξανεμίστηκαν πιο γρήγορα και από τον πρώτο καφέ μου το πρωί.

 

Η Rare έχει κάνει εξαιρετική δουλειά για το πόσο όμορφο οπτικά είναι το παιχνίδι, αλλά και το πόσο δύσκολο είναι. Απαιτεί συνεργασία για να τα καταφέρει ένα πλήρωμα έξω στα ανοιχτά είτε έχεις τον ρόλο του καπετάνιου, του πλοηγού, ή του μούτσου. Μετά από λίγο το καράβι μετατρέπεται σε έναν ακόμη παίχτη του πληρώματος, το νοιάζεσαι και το προσέχεις. Το πιο ενφιαφέρον κομμάτι του παιχνιδιού όμως είναι οι άλλοι παίχτες. Το xbox community ήταν το στοιχείο που έλειπε από το παιχνίδι στα στάδια του testing. Τα random encounters με άλλους παίχτες που πλήθαιναν σε ποικιλία και τελική έκβαση ήταν από τα πιο απολαυστικά που έχω συναντήσει σε game.

 

Χαρακτηριστικό παράδειγμα όταν σε μια ναυμαχία με ένα άλλο πλήρωμα δύο ατόμων που μας είχαν επιτεθεί πρώτοι, ήρθε από το πουθενά ένα καραβάκι με ένα άτομο πλήρωμα που άρχισε να ρίχνει μόνο στους άλλους. Είπαμε και εμείς λοιπόν ότι αυτό δεν είναι τυχαίο, δεν του ρίξαμε ποτέ, συνεργαστήκαμε και βυθίσαμε το άλλο πλήρωμα. Ρίξαμε άγκυρα και πήγαμε game chat να μιλήσουμε με το παιδί που είχε έρθει να μας βοηθήσει. Όπως μας είπε του είχαν επιτεθεί οι άλλοι δύο νωρίτερα και τον είχαν βυθίσει, οπότε είχε έρθει για εκδίκηση. Του δώσαμε το σεντούκι με τον θησαυρό που είχαμε στο αμπάρι μας ως ένα ευχαριστώ. Σε εκείνο το σημείο εμφανίστηκε ξανά στον ορίζοντα το πλοίο των δύο πειρατών. «Θέλετε να τους ξαναβυθίσουμε;» ρωτάει ο ξένος. Μέσα σε πέντε λεπτά το πλοίο τους ήταν ξανά στον βυθό της θάλασσας παρέα με τα σκυλόψαρα, εκεί που τους άξιζε.

 

Το παιχνίδι έχει βάλει πλώρη για να γίνει ένα από τα καλύτερα του 2018 κατά την γνώμη μου. Το διασκεδαστικό αλλά ταυτόχρονα απαιτητικό και unscripted gameplay που προσφέρει είναι μοναδικό.

Άλεξ anesthesique

Order_Of_Souls

Από την πρώτη Alpha έχουμε ασχοληθεί με αυτό το παιχνίδι πριν κάνα χρόνο που ξεκίνησε και ειλικρινά μέσα από τις όσες φορές καταφέραμε να μπούμε και να παίξουμε, διότι είχε και τρεις φορές την εβδομάδα access, η εταιρεία έδειχνε την πρόοδο της και εμείς περνάγαμε κάθε φορά ακόμα και καλυτέρα.

 

Θα προτιμήσω απλά να εξιστορήσω  δυο μικρές περιπέτειες που είχαμε με την παρέα που παίξαμε SOT.

 

Η πρώτη ξεκίνησε μια ηλιόλουστη μέρα στο νησί όπως μας έβαλε το παιχνίδι μέσα και έχουμε ένα μικρό καράβι καθώς έχουμε μπει στο mode για δυο άτομα.

 

Αποφασίσαμε να ασχοληθούμε με τους Χάρτες για να πάμε να βρούμε θησαυρούς μιας και σε αυτήν την φάση του παιχνιδιού (Alpha) δεν είχαμε και άλλη επιλογή. Όπως λοιπόν έχουμε καταφέρει να μαζέψουμε τρία σεντούκια αποφασίσαμε να πάμε να τα παραδώσουμε αλλά δυστυχώς το παιχνίδι είχε αλλά σχέδια. Μέσα σε λίγα λεπτά ο καιρός χάλασε με αποτέλεσμα να μην καταφέρουμε να ξεφύγουμε από μια καταιγίδα και να βρεθούμε στο κέντρο της, το καράβι να σπάει συνέχεια και να βάζουμε νερά από παντού μάταια οι κουβάδες γέμιζαν και τα ξυλά προσπαθούσαν να σώσουν μια κατάσταση η οποία μετρά από κάποια λεπτά μάχης απλά βουλιάξαμε χάνοντας όλη την προσπάθεια μας.

 

Δυστυχώς το να το περιγράφεις, από το να το προσπαθείς και να παίζεις εκείνη την στιγμή διαφέρει πολύ.

 

Δεύτερη ιστορία έχει να κάνει με ένα κυνήγι αντίπαλου πλοίου που βρεθήκαμε στο ίδιο νησί και απλά εμείς αποφασίσαμε ότι θέλουμε να κάνουμε ναυμαχία. Οι άλλοι όμως είχαν διαφορετική ιδέα και αμέσως μας βάρεσαν και έφυγαν να ξεφύγουν.

 

Εκεί απλώσαμε όλοι πανιά και ξεκίνησε μια καταδίωξη και ποιος θα μπορέσει να εκμεταλλευτεί καλυτέρα τον αέρα που είχαμε. Μετά από πολύ ώρα καταφέραμε και τους προλάβαμε και τους βουλιάξαμε (YEAAAAH) αλλά ένας από τους αντίπαλους κατάφερε και ανέβηκε πάνω στο πλοίο μας, κρύφτηκε στο αμπάρι και μας σκότωσε έναν με αποτέλεσμα να κλέψει και έναν θησαυρό καλό και να κατευθύνει το πλοίο προς κάτι βράχια μέχρι που έσπασε.

 

Από εχθές που έχει αρθεί και το εμπάργκο έχουμε και περισσότερες πληροφορίες για το περιεχόμενο του παιχνιδιού, πχ το Κράκεν, Κατάρες, Βύθισμα και ανάδυση καινούργιων νησιών κλπ.

 

Ελπίζω να σας συναντήσω στις θάλασσές του.

Ευγένιος EuGeNiOs