H CyberConnect 2 μας παρουσιάζει ακόμα ένα παιχνίδι μάχης με κεντρικό ήρωα τον Naruto Uzumaki,  ο οποίος με την υποστήριξη των πέντε Kage λαμβάνει μέρος στον τέταρτο πόλεμο των Νιντζα, ενώ προσπαθεί για μία ακόμη φορά να επαναφέρει το Sasuke στον σωστό δρόμο.

Το Ultimate Ninja Storm 3 μας εξιστορεί τα πιο πρόσφατα γεγονότα που έχουν εξελιχτεί στο σύμπαν του Naruto Shippuden παραθέτοντας πολλές σκηνές από το Anime. Η ιστορία αποτελείται από κεφάλαια τα οποία εμπεριέχουν cutscenes, μάχες, αλλά και κάποια υποτυπώδη στοιχεία εξερεύνησης του περιβάλλοντος.

Οι φανατικοί του anime  θα εκτιμήσουν το πόσο πιστό στην original ιστορία παραμένει το παιχνίδι, ενώ οι πρόσφατα «μυημένοι» δε θα έχουν πρόβλημα στο να ακολουθήσουν τα τεκταινόμενα, διότι τα cutscenes εμπεριέχουν πολλές αναδρομές  στο παρελθόν της σειράς. Πολλές φορές η ύπαρξη μακριάς διαρκείας cutscene  δημιουργεί το αίσθημα ότι παρακολουθούμε ένα πραγματικό επεισόδιο του Anime, και όχι ότι παίζουμε ένα παιχνίδι μάχης. Αυτό όμως επ’ ουδενί δε μπορεί να θεωρηθεί κακό, γιατί με αυτόν τον τρόπο παρουσιάζεται η ιστορία χωρίς κενά και χτίζεται η απαιτούμενη ένταση για τη μάχη που ακολουθεί, κάτι που τις περισσότερες φορές αξίζει την αναμονή.

Οι μάχες περιλαμβάνουν από φιλικά προσκείμενους αντιπάλους μέχρι γιγαντιαίους δαίμονες που καταλαμβάνουν ένα μεγάλο μέρος της οθόνης. Πριν από κάθε μάχη δίνεται η δυνατότητα στον παίκτη να αποφασίσει ποια από τα αντικείμενα που έχει αγοράσει από τα διάφορα μαγαζιά της πόλης θέλει να χρησιμοποιήσει, τοποθετώντας τα σε τέσσερα quickslots.  Τα αντικείμενα αυτά αποτελούνται κυρίως από μαγικά φίλτρα και βρώσιμα υλικά που ανανεώνουν τη ζωή και το chakra, ή από κάποια που δίνουν attack/defend boosts. Επίσης δίνεται και μια επιλογή ανάμεσα σε Normal ή Hard mode, των οποίων η θετική έκβαση αποφέρει διαφορετικά αντικείμενα και πόντους που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ή να πουλήσουμε σε κάποιον merchant.

Αυτές οι ελαφριές RPG πινελιές δεν επηρεάζουν τόσο την έκβαση της ιστορίας, αλλά επιτρέπουν στον παίκτη να απολαύσει το παιχνίδι στο βαθμό δυσκολίας που θέλει εκείνη τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή.

Σε μερικές από τις πιο κρίσιμες μάχες έχουν συμπεριληφθεί και κάποια μικρά cutscenes αποτελούμενα και από QTE’s, τα οποία, εάν εκτελεστούν σωστά, προκαλούν ακόμα μεγαλύτερη ζημιά στον αντίπαλο. Τα διαδραστικά cutscene δεν επηρεάζουν αρνητικά το gameplay του παιχνιδιού, καθώς είναι σχετικά λίγα και αναμειγνύονται αρμονικά μέσα στην ένταση της μάχης.

Σε σχέση με τους προηγούμενους τίτλους της CyberConnect 2, το σύστημα μάχης εμφανίζεται αρκετά βελτιωμένο. Εκτός από τις κλασικές κινήσεις (άλμα, μπλόκ, επίθεση) ο παίκτης μπορεί να δημιουργήσει φανταχτερά combos με το πάτημα ενός και μόνο κουμπιού.  Η μάχη ενισχύεται από τον μετρητή chakra, ο οποίος δυναμώνει τις βασικές επιθέσεις, ή επιτρέπει τη δημιουργία πολλών επιθέσεων μαζί.  Εκτός αυτού, με το Chakra ο κάθε χαρακτήρας ξεχωριστά εκτελεί τις ειδικές κινήσεις του ή το χρησιμοποιεί για να δημιουργήσει περίπλοκα Jutsu.

Σε ορισμένες μάχες του παιχνιδιού είναι εφικτή η χρήση έως 2 support συμμάχων, οι οποίοι επιτρέπουν στο παίκτη να εκμεταλλευτεί με ακόμα περισσότερους τρόπους τις κινήσεις του χαρακτήρα του, ή απλά να τους καλέσει σε περίπτωση που τα πράγματα φαίνονται δύσκολα.

Το παιχνίδι περιλαμβάνει ένα εντυπωσιακό ρόστερ με πάνω από 80 χαρακτήρες από το σύμπαν του Naruto, με τον καθένα ειδικά εξοπλισμένο με μια μοναδική γκάμα κινήσεων και Jutsu. Με τους χαρακτήρες αυτούς (οι οποίοι ξεκλειδώνονται σιγά σιγά όσο προχωράει η ιστορία) μπορείτε να παίξετε στο online mode του παιχνιδιού. Υπάρχει η επιλογή ανάμεσα σε απλά match, ranked ή tournament mode. Δυστυχώς, τις περισσότερες φορές ή υπήρχε αρκετό lag, ή η σύνδεση σε κάποιο host ήταν αδύνατη…

H CyberConnect 2 κατάφερε να δημιουργήσει ένα παιχνίδι πιστό στο Anime, το οποίο θα ενθουσιάσει τους φαν της σειράς, αλλά και όσους θέλουν να ζήσουν την ιστορία του Naruto. Είναι ένα  beat-em-up, το οποίο έχει ένα πιο απλοποιημένο σύστημα μάχης και δεν απαιτεί την απομνημόνευση ειδικών combo, όπως απαιτείται από τα περισσότερα παιχνίδια του είδους. Δεν είναι σίγουρα το παιχνίδι που θα ευχαριστηθείτε online, αλλά μπορεί να προσφέρει πολλές ώρες διασκέδασης σε κάποιον που απολαμβάνει περισσότερο τα single player campaigns.

Βαθμολογία:     7,5 / 10