Στο άκουσμα του ονόματος The Walking Dead, δε μπορεί παρά να νιώσει κανείς ένα ρίγος και μία υπερένταση, γνωρίζοντας ότι πρόκειται για ένα επικό παιχνίδι με ζόμπι. Ειδικά μετά το εκπληκτικό The Walking Dead της Telltale Games, η ανακοίνωση ενός FPS με θέμα την αγαπημένη τηλεοπτική σειρά φάνταζε πολύ ενδιαφέρουσα!

Σαν ιδέα ήταν καταπληκτική αλλά δυστυχώς δε μπορούμε να πούμε το ίδιο και για την εκτέλεση….. Το The Walking Dead: Survival Instinct απογοητεύει οικτρά όπως θα δούμε παρακάτω.

To Survival Instinct είναι ένα FPS, το οποίο λειτουργεί ως prequel της τηλεοπτικής σειράς. Στο παιχνίδι παρακολουθούμε την ιστορία των αδελφών Dixon, Daryl και Merle, και τους ακολουθούμε στο ταξίδι τους μέχρι την Ατλάντα όπου συναντούν τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας και από όπου ξεκινάει η τηλεοπτική σειρά. Αυτή είναι και όλη η ιστορία του παιχνιδιού…. Το ταξίδι απεικονίζεται σε ένα χάρτη οπού μία κόκκινη κουκίδα (το αυτοκίνητό σας δηλαδή) προχωράει αργά από πόλη σε πόλη. Στο ενδιάμεσο θα πρέπει να γίνονται κάποιες απαραίτητες στάσεις σε φάρμες ή μικρούς οικισμούς, ώστε να αναπληρώνονται τα αποθέματα καυσίμων, ή να βρίσκονται κάποια εξαρτήματα για το αυτοκίνητό σας το οποίο χαλάει συνεχώς και πολλές φορές λόγω του ίδιου προβλήματος (λάδια ή ψυγείο).Οι επισκεπτόμενες τοποθεσίες μοιάζουν τόσο πολύ μεταξύ τους που ενδεχομένως να κάνουν κάποιους να πιστεύουν ότι υπάρχει κάποιο πρόβλημα με τα save, και ξεκινάτε συνέχεια από το ίδιο σημείο.  Δυστυχώς ΔΕΝ υπάρχει πρόβλημα με τα saves…. Τα μέρη είναι απλά ακριβώς τα ίδια.

Είτε πηγαίνοντας τρέχοντας, είτε είστε σε stealth mode, η διαφορά είναι μηδαμινή.  Με το που ο παίκτης φτάσει στο προκαθορισμένο σημείο του χάρτη, ακόμα και αν τον ακολουθεί μία ολόκληρη ορδή από ζομπι, αυτά ως δια μαγείας θα εξαφανιστούν.

Το πρώτο όπλο που είναι διαθέσιμο στο παιχνίδι είναι ένα  hunting knife, με το οποίο θα πρέπει να πετύχουμε ένα ζομπι 4-5 φορές στο κεφάλι για πεθάνει.  Ο μόνος τρόπος για να γίνει κάποιο instakill είναι κάνοντας ένα surprise attack. Το animation  σε όλα αυτά είναι από τα χειρότερα που έχουμε δει σ αυτή τη γενιά κονσολών. Ακριβώς το ίδιο animation επαναλαμβάνεται ξανά και ξανά. Ακόμα και τα μοντέλα των Walkers  δεν είναι πάνω από δέκα διαφορετικά σε όλα το παιχνίδι. Πάρα πολλές φορές, με το που σκοτώσετε κάποιο ζομπι, θα συναντήσετε ακριβώς το ίδιο στην επόμενη γωνία….. Και όταν λέμε το ίδιο, εννοούμε ΑΚΡΙΒΩΣ το ίδιο.

Στην περίπτωση που κάποιος walker καταφέρει να σας πλησιάσει αρκετά και καταφέρνει να σας γραπώσει, ξεκινά μία σειρά από QTE’sόπου ο παίκτης πρέπει να καταφέρει αρκετά καίρια χτυπήματα στο κεφάλι για αν το αποτελειώσει. Τις περισσότερες φορές βέβαια, ακολουθούν αλλεπάλληλα grab από άλλα ζομπι, οπότε τα QTE’s συνεχίζονται για αρκετή ώρα.

Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού τους, οι αδελφοί Dixon θα συναντήσουν και διάφορους επιζώντες τους οποίους μπορούν είτε να σώσουν είτε να τους αφήσουν στα δόντια των walkers. Εάν τους σώσουν, και εφ όσων χωράνε στο  αυτοκίνητο, μπορούν να τους στείλουν σε αποστολές εύρεσης καυσίμων ή προμηθειών. Αυτό μπορεί να ακούγεται κάπως ενδιαφέρον, αλλά η εκτέλεση του γίνεται μόνο μέσα από τη χρήση ενός μενού. Απλά φεύγουν για μία αποστολή, και όταν επιστρέψουν ενημερώνουν για το τι μπόρεσαν να βρουν. Τίποτα παραπάνω….

 

Στον ηχητικό τομέα τα παιχνίδι δεν έχει να επιδείξει τίποτα το ιδιαίτερο, εκτός από τις αυθεντικές φωνές του Merle και του Daryl Dixon. Είναι σίγουρο, ότι οι φαν της τηλεοπτικής σειράς, αλλά και ο οποιοσδήποτε gamer  που σέβεται τον εαυτό του, θα πρέπει να μείνει πολύ μακριά από αυτό το παιχνίδι. Το μόνο που καταφέρνει είναι να μας κάνει να αναρωτιόμαστε γιατί εκδόθηκε ένα τόσο προχειροφτιαγμένο παιχνίδι στη σημερινή εποχή το οποίο κουβαλάει το βαρύ όνομα The Walking Dead.   Αφήστε το Survival Instinct στην άκρη και εάν δεν έχετε ασχοληθεί ήδη, παίξτε το έπος The Walking Dead της Telltale games! You have been warned!

 

Βαθμολογία: 3.0/10