Για περισσότερο από μία δεκαετία ο Μπομπ Σφουγγαράκης και η παρέα του μας διασκεδάζουν με τις περίεργες ηλιθιότητες τους αλλά και τη γελοία πλοκή που συνήθως ακολουθούν όλα τα επεισόδια της σειράς. Αν και το Plankton’s Robotic Revenge προσπαθεί να μιμηθεί αυτή τη κωμική γοητεία της σειράς, δυστυχώς δεν αποδεικνύεται καθόλου πρωτότυπο και καταλήγει να είναι ένα βαρετό και επαναλαμβανόμενο ταξίδι στο βυθό του Bikini Bottom.

Το παιχνίδι ξεκινάει με ένα cut scene /εισαγωγή στην ιστορία μας. Ο Sheldon Plankton κατασκευάζει ένα τεράστιο ρομπότ, και πολλά μικρότερα, και καταφέρνει να κλέψει το θησαυροφυλάκιο που περιέχει τη μυστική συνταγή Crappy Patty. Ανακαλύπτει όμως ότι για να μπορέσει να το ανοίξει χρειάζεται 3 κλειδιά, τα οποία βρίσκονται διασκορπισμένα στο Bikini Bottom. Ο Μπομπ και η παρέα του είναι αποφασισμένοι να
τον σταματήσουν, και έτσι τον ακολουθούν στη πορεία του προς την εύρεση των κλειδιών.

Το παιχνίδι αποτελείται από τρείς τοποθεσίες οι οποίες διαφέρουν μεταξύ τους μόνο ως προς το διαφορετικό χρωματισμό των κόσμων, οι οποίοι όμως είναι σχεδόν πανομοιότυποι, κάνοντας το παίκτη να νομίζει ότι είναι παγιδευμένος σε μία ατελείωτη αρένα γεμάτη εχθρούς, η διαφορετικότητα των οποίων μετριέται στα δάχτυλα του ενός χεριού.

Στο τέλος κάθε τοποθεσίας/επιπέδου υπάρχει ένα boss fight το οποίο όμως δεν είναι και τίποτα το φοβερό. Είναι το τεράστιο ρομποτ του Plankton… και στα 3 fights…….. Η μάχη είναι πανομοιότυπη σε όλα και η μόνη τακτική που χρειάζεται είναι χοροπήδημα εδώ κι εκεί με κρατημένη τη σκανδάλη του όπλου, το οποίο χάρη στο auto fire/auto aim βρίσκει πάντα το στόχο του.

Στο παιχνίδι υπάρχουν διαφορετικά όπλα τα οποία αγοράζονται και αναβαθμίζονται με τη συλλογή coins (χτυπώντας βαρέλια) και parts (από τα νικημένα ρομπότ). Αν και αυτό μοιάζει θετικό, στη πραγματικότητα τα όπλα κάνουν όλα ακριβώς την ίδια ζημιά, και έτσι δε χρειάζεται παρά μόνο η αγορά και η αναβάθμιση ενός και μόνο όπλου για να σπείρετε το θάνατο στα evil robots. Ακόμα και η ύπαρξη 5 διαφορετικών playable characters υπάρχει μόνο για το θεαθήναι καθότι όλοι έχουν τα ίδια όπλα και τα ίδια skills, δίνοντας την αίσθηση ότι το μόνο που αλλάζει είναι τα skins τους. Πρωτοτυπία μηδέν και σε αυτό το τομέα….

Ένα από τα θετικά στοιχεία του τίτλου είναι η μουσική, που ακολουθεί πιστά τη σειρά, όπως και τα voice over στα λιγοστά cut scenes τα οποία έχουν γίνει από τους αυθεντικούς voice actors του cartoon. Ένα ακόμα καλό στοιχείο του παιχνιδιού είναι ο γρήγορος και άμεσος χειρισμός των χαρακτήρων, καθώς και το γεγονός ότι επιτρέπει co-op παιχνίδι με έως τέσσερεις παίκτες, μόνο όμως τοπικά….. Για άλλη μια φορά, το online co-op πήγε περίπατο.

Το παιχνίδι, στην αρχή τουλάχιστον είναι διασκεδαστικό, αλλά η επανάληψη και η μονοτονία του το καθιστούν γρήγορα βαρετό έως του σημείου που κρίνεται ανούσια η περαιτέρω ενασχόληση με το τίτλο. Ο μόνος λόγος για να το τελειώσει κανείς είναι το γεγονός ότι η διάρκεια του φτάνει το πολύ τις 4 ώρες. Είναι φανερό ότι το παιχνίδι φτιάχτηκε γρήγορα και με μοναδικό γνώμονα τις πωλήσεις, φέροντας το “βαρύγδουπο” όνομα Μπομπ Σφουγγαράκης, δυστυχώς όμως η προσπάθεια είναι άκρως απογοητευτική. Μονοτονία, βαρεμάρα και επανάληψη είναι οι λέξεις που το χαρακτηρίζουν καλύτερα. Είναι σίγουρο, ότι και οι πιο φανατικοί fans του Μπομπ θα βαρεθούν από ένα σημείο και μετά…. Ο μόνος λόγος για να ασχοληθεί κάποιος μαζί του είναι να παίξει τετραπλό co-op, για να το τελειώσει όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

 

 

Βαθμολογία: 4/10
Publisher: Activision
Developer: beHAVIOUR Interactive
Παίκτες: 1, 1-4 local co-op
Ηλικίες: Pegi 7
Eπίσημη Ιστοσελίδα:  http://www.activision.com/games/spongebob/spongebob-squarepants-planktons-robotic-revenge