Είναι γεγονός ότι τα παιχνίδια που είναι tie-ins ταινιών τα ακολουθεί μία σχετικά κακή φήμη. Κουβαλώντας αυτή τη «βαριά» κληρονομιά το Smurfs 2 προσπαθεί να ξεφύγει από το στιγματισμό και να δείξει ότι ένα τέτοιο παιχνίδι μπορεί τελικά να είναι σχετικά καλό.

 

 

Το game  ακολουθεί τη πλοκή της ταινίας όσο το δυνατόν πιστότερα. Κατά τη διάρκεια μίας στρουμφοσυγκέντρωσης για τα γενέθλια της Στρουμφίτας εκείνη απαγάγετε από μία μυστηριώδη φιγούρα, η οποία αποδεικνύεται ότι είναι δημιούργημα του κακού μάγου Δρακουμέλ. Εν μέσω όλης της αναταραχής ο Μπαμπαστρούμφ, κουβαλώντας ένα δίσκο με κρυστάλλους τηλεμεταφοράς σκοντάφτει, ρίχνοντας στους στο έδαφος. Ως εκ τούτου,  τα περισσότερα στρουμφάκια τηλεμεταφέρονται  ανά το κόσμο  ενώ ανοίγουν κάποια portals μέσα στο Στρουμφοχωριό, τα οποία οδηγούν στα διάφορα επίπεδα του παιχνιδιού.

Το Smurfs 2 είναι ένα παραδοσιακό 2D platformer οπού το άλμα και η αποφυγή των αντιπάλων είναι η μόνη λύση για να φτάσουμε στο τέλος του εκάστοτε επιπέδου.    Ανάμεσα στα επίπεδα δεν υπάρχει μεγάλη παραλλαγή, πέρα από περισσότερους εχθρούς, διαφορετικά background, και διαφορετικά αντικείμενα αλληλεπίδρασης, όπως κινούμενες πλατφόρμες ή λουλούδια/τραμπολίνο.

 

Στο ξεκίνημα του game στη διάθεση του παίκτη βρίσκονται τέσσερα στρουμφάκια, ενώ τα υπόλοιπα πέντε ξεκλειδώνονται κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού, μετά από τα κλασσικά, για τα games του είδους, Boss Fight! Το κάθε στρουμφάκι έχει τη δική του μοναδική ειδική κίνηση. Ο Σπιρτούλης έχει μεγαλύτερο άλμα, ο Σκουντούφλης πέφτοντας με δύναμη χτυπάει τους εχθρούς, ενώ ο Χαχανούλης πετάει δώρα που εκρήγνυνται.

 

Το παιχνίδι διαθέτει έξι κόσμους, αποτελούμενοι από 5 επίπεδα και ένα boss fight ο καθένας.  Οι περιοχές που ταξιδεύουν τα Στρουμφ τα μεταφέρουν στο Μαγεμένο Δάσος, στη Νέα Υόρκη, στην Αρκτική Τούνδρα, στη ζούγκλα με τη λάβα και στο Στοιχειωμένο Δάσος.

 

Σε κάθε επίπεδο υπάρχουν δύο ειδών συλλεκτικά αντικείμενα, τα berries και τα στρουμφονομίσματα. Τα berries λειτουργούν για την αύξηση του σκορ, ενώ χάνονται αν χτυπηθούμε από εχθρό. Ένα χτύπημα χωρίς berries στη κατοχή μας μας  οδηγεί σε death και ξεκίνημα από την αρχή του επιπέδου.  Η συλλογή των νομισμάτων ξεκλειδώνει κάποιο από τα χαμένα ανά τον κόσμο στρουμφάκια, τα οποία εμφανίζονται πίσω στο Στρουμφοχωριό.

 

Σκοτώνοντας εχθρούς και μαζεύοντας τα potions που αφήνουν πίσω μπαίνουμε σε κατάσταση True Blue, κατά τη διάρκεια της ακούγεται δυνατότερα το τραγούδι των Στρουμφ, ενώ τα berries μετράνε εις διπλούν. Το True Blue διαρκεί λίγα δευτερόλεπτα, εκτός και εάν επεκταθεί με τη συλλογή περισσότερων potions.  Το τοπικό co-op με έως 4 παίκτες που διαθέτει  το παιχνίδι το καθιστά ιδανικό για μερικές ώρες χαλάρωσης με τη παρέα.

 

Το Smurfs 2 είναι ένα σχετικά ευχάριστο old-school platformer που παιδιά και νοσταλγοί της μαγείας των Στρούμφ θα αγαπήσουν. Το local Co-Op το καθιστά μία πολύ καλή επιλογή για τους γονείς που ενδεχομένως το επιλέξουν για να παίξουν και να γελάσουν μαζί με τα παιδιά τους!

 

Βαθμολογία:     6.0 / 10

Βέρα “Fonikh Soupia” για το MyXbox.gr

 

Βαθμολογία: 6/10
Publisher: Ubisoft
Developer: Ubisoft & WayForward Technologies
Παίκτες: 1, Local Co-Op 2-4
Ηλικίες: Pegi 7
Επίσημη Ιστοσελίδα: http://smurfs.ubi.com/smurfs2/en-us/home/index.aspx