Ένας ολόκληρος χρόνος έχει περάσει από το τελευταίο παιχνίδι με ήρωες τα πολυαγαπημένα μας τουβλάκια, αλλά η TT Games δε θα μας απογοητεύσει. Φέτος αφήνει πίσω το σύμπαν του Lord of the Rings και μας μεταφέρει στο κόσμο των σουπερ ηρώων της Marvel.

 

 

 

Στο παιχνίδι, ο Loki, παρέα με τον Dr. Doom δημιουργούν μία ομάδα super villains με απώτερο σκοπό να συλλέξουν όλα τα κομμάτια των cosmic bricks με τη βοήθεια των οποίων θα δημιουργήσουν ένα σούπερ όπλο. Όπως είναι φυσικό, η ομάδα S.H.I.E.L.D. δε περιμένει με σταυρωμένα τα χέρια και αναλαμβάνει δράση, με πρωτεργάτες τους Nick Fury και Agent Coulson.

 

Κάθε μία από τις 15 αποστολές του παιχνιδιού βρίσκει μία ομάδα, αποτελούμενη από διαφορετικούς ήρωες κάθε φορά, να προσπαθεί να σταματήσει τους Super Villains και να επιστρέψει τα cosmic bricks στη δικαιοδοσία της. Οι αποστολές ξεκινούν πάντα πάνω στο Hellicarrier (ένα πετούμενο αεροπλανοφόρο), από όπου οι ήρωες κάνουν ελεύθερη πτώση για να προσγειωθούν στη πόλη της Νέας Υόρκης. Φτάνοντας στο έδαφος υπάρχει η δυνατότητα είτε να μεταφερθούν στο σημείο στο οποίο ξεκινά η αποστολή, ή να αναλάβουν να φέρουν εις πέρας κάποια άλλα side missions με τα οποία ξεκλειδώνουν άλλους ήρωες, στολές και αντικείμενα. Με άλλα λόγια, το παιχνίδι εισάγει ένα νέο στοιχείο, το free roaming, εκτός από το γνωστό Free Play που υπήρχε στα προηγούμενα παιχνίδια Lego.

 

To Free Play ξεκλειδώνεται μετά την ολοκλήρωση του παιχνιδιού, και δίνει τη δυνατότητα στο παίκτη να επιστρέψει σε τοποθεσίες οπού υπήρχαν κρυμμένα αντικείμενα, με διαφορετικό roster χαρακτήρων από το προκαθορισμένο, ώστε να μπορέσει να ανοίξει κάποια μυστικά περάσματα και bonus levels, τα οποία δεν ήταν δυνατόν αν ανοιχτούν με τους αρχικούς χαρακτήρες.

Το LEGO Marvel Super Heroes προσφέρει μία ολοκληρωμένη LEGO/Marvel εμπειρία καθώς το roster που αποτελείται από 150+ χαρακτήρες θα ικανοποιήσει και τους πιο απαιτητικούς παίκτες. Όπως πάντα, το χιούμορ, για το οποίο η σειρά είναι διάσημη, ρέει άφθονο. Τα voice over, αν και δεν απαρτίζονται από τις original φωνές, πέραν του Agent Coulson, μοιάζουν αρκετά στη χροιά στις αυθεντικές φωνές και σίγουρα δε θα ξενίσουν το παίκτη. Όλοι οι Marvel Heroes έχουν τις δικές του εδικές κινήσεις, ακόμα και της πτήσης (Thor, Iron Man) και μπορούν με άνεση να φτάσουν σε απρόσιτα από επίγειο τρόπο σημεία των επιπέδων. Κλασσικά, όπως μας έχουν συνηθίσει τα παιχνίδια LEGO, είναι απαραίτητη η συνεργασία των ηρώων για να προσπεραστούν τα εμπόδια που συναντούν, ενώ ο παίκτης μπορεί αν αλλάζει κατά βούληση τον ήρωα που θέλει να χρησιμοποιεί με το πάτημα ενός κουμπιού.

 

Ο χειρισμός είναι εύκολος και με άμεση ανταπόκριση, αν εξαιρέσουμε τις πτήσεις, όπου δεν είναι ότι καλύτερο έχουμε δει σε παιχνίδι, καθώς οι κινήσεις φαίνονται αρκετά αδέξιες. Παρόλα αυτά, η συνολική εμπειρία του παιχνιδιού δε χαλάει, καθώς δεν απαιτούνται ιδιαίτερες κινήσεις ακριβείας εν ώρα πτήσης.

 

Ένα από τα αρνητικά σημεία του τίτλου είναι ΚΑΙ αυτή τη φορά η έλλειψη του online co-op mode (μα γιατί?????), καθώς και η στατική κάμερα, η οποία κάποιες φορές δυσχεραίνει το οπτικό πεδίο του παίκτη, καθώς αφήνει «κρυμμένα» κάποια σημεία της πίστας.
Η βοήθεια κατά τη διάρκεια των αποστολών είναι λίγες φορές παραπλανητική καθώς πχ. ζητάει τη χρήση ενός Web slinging χαρακτήρα (Spiderman) ενώ αυτός δε βρίσκεται κάν στο πεδίο της μάχης, ενώ την ίδια δουλειά μπορεί να τη κάνει ο Hawkeye ή ο Mr. Fantastic. Το γεγονός αυτό δε σημαίνει επ’ ουδενί οτί μπορεί κάποιος να κολλήσει για ώρες σε κάποιο σημείο, ειδικά εάν γνωρίζει καλά τις ικανότητες των ηρώων της Marvel.

 

Οι fans της σειράς LEGO, αλλά και της Marvel είναι σίγουρο ότι θα λατρέψουν το παιχνίδι από τα πρώτα κιόλας λεπτά ενασχόλησης τους με το τίτλο. Είναι μία ολοκληρωμένη platform gaming εμπειρία, ενώ η ύπαρξη του local co-op, και η αξία του replayability που προσφέρει το Free Roaming αλλά και το Free Play mode το καθιστούν ένα παιχνίδι το οποίο θα κρατήσει το παίκτη για πολλές ώρες μπροστά στην οθόνη του. To Lego Marvel Super Heroes είναι ένα παιχνίδι το οποίο μικροί και μεγάλοι θα αγαπήσουν, εκτός και εάν για κάποιο άγνωστο λόγο έχουν “αλλεργία” στα τουβλάκια ή στους ήρωες της Marvel.

Βαθμολογία: 8.5 / 10
Βέρα “Fonikh Soupia” για το MyXbox.gr

Εταιρία Ανάπτυξης: TT Games
Εταιρία Έκδοσης: Warner Bros. Interactive Entertainment
Αριθμός Παικτών: 1, Local Co-Op 2
Ηλικίες: PEGI 7
Επίσημη Ιστοσελίδα: http://marvelsuperheroes.lego.com/en-gb/videogame/default.aspx