Αν κάποιος νεοεισαχθής στη σειρά με την κυκλοφορία του Absolution, λάβει υπ’όψην το κενό των έξι χρόνων που μεσολάβησε μεταξύ των εκδόσεων του franchise Hitman, θα εντυπωσιαστεί απο το πόσο βαθιά έχει τις ρίζες του ο συγκεκριμένος τίτλος στο Xbox. Βλέπετε ο Agent 47 έκανε αισθητή την παρουσία του, τόσο στο πρώτο Xbox όσο και στο 360. H Square Enix είναι εδώ για να μας το υπενθυμίσει λοιπόν, προσφέρωντας το Hitman HD Trilogy. Ένα bundle με 2 dvd που περιλαμβάνει τα remasters των 2 κυκλοφοριών του αρχικού Xbox, Hitman 2: Silent Assassin και Hitman: Contracts καθώς και μία κόπια του αννέγιχτου απο επεξεργασία Hitman: Blood Money για το Xbox 360.

Όπως και με τα περισσότερα HD re-releases που κυκλοφόρησαν μέσα στο έτος, οι επανεκδόσεις τόσο του Silent Assassin όσο και του Contracts ανέβασαν την ποιότητα των γραφικών στο High Definition και έκαναν τα παιχνίδια widescreen, δίνωντας μια αρκετά καλύτερη εικόνα απο αυτή που θα είχαμε αν παίζαμε τα original παιχνίδια. Πέρα απο την προσθήκη των Achievements – και τα δύο παιχνίδια έχουν απο 500G έκαστο – και τις απαραίτητες μικροαλλαγές στο αρχικό μενού, τα παιχνίδια δυστυχώς η ευτυχώς είναι αρκετά πιστά στις αρχικές τους εκδόσεις. Εξηγούμαι..

Είναι άκρως ενδιαφέρων να παρατηρείς την εξέλιξη του καραφλού κυρίου Agent 47 ανάμεσα σε αυτούς τους τίτλους. Για παράδειγμα, το Silent Assassin, το παιχνίδι που εν έτει 2002 φαινόταν τόσο συναρπαστικό στα μάτια μου και μου έδινε άπειρους τρόπους να εξοντώσω τους αντιπάλους μου, τώρα πιά φαντάζει απαρχαιωμένο. Ο χειρισμός είναι αρκετά βαρύς ένω η ταχύτητα κίνησης του Agent 47 πλησιάζει τον ρυθμό χελώνας. Το χειρότερο όμως είναι το πόσο μικρή φαντάζει η σκοπιά του παιχνιδιού σε σύγκριση με τις άπειρες στρατηγικές επιλογές των επόμενων Hitman.

Ευτυχώς όμως, το Contracts είναι μια μεγάλη βελτίωση σε σύγκριση με το Silent Assassin, τόσο σε ό,τι αφορά τον χειρισμό όσο και σε ό,τι αφορά το περιεχόμενο. Προσφέρει ένα πολύ πιο οργανομένο και χρειστικό button layout, ενώ μας δίνει μια πληθώρα απο αντικείμενα και επιλογές για να ολοκληρώσουμε τις αποστολές μας. Αυτό δεν σημαίνει πως και τα δύο παιχνίδια δεν φαίνονται λιγάκι άδεια μπροστά στους δύο διαδόχους τους, ούτε ότι το Artificial Intelligence διεκδικεί δάφνες, αλλά σίγουρα είναι μια εμπειρία “για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι καινούριοι”. Οι νεώτεροι είναι σίγουρο οτι θα ξενιστούν απο τους χειρισμούς αλλα η ιστορία είναι αρκετά ανταποδοτική και έχει αρκετό ενδιαφέρον να εξερευνήσει κανείς τον Agent 47 στην αρχή της καριέρας του.

Και τέλος έχουμε το Hitman: Blood Money, ένα παιχνίδι που παρά τα 7 χρόνια απο την ημερομήνια κυκλοφορίας του έχει γεράσει πάρα πολύ όμορφα. Μπορεί να φαίνεται παλιό σε σύγκριση με το καλογυαλισμένο Absolution – ναι είναι ακριβώς η ίδια έκδοση με αυτή του 2006, χωρίς καμία αλλαγή – όμως το gameplay αξίζει τα εύσημα που έχει μαζέψει και με το παραπάνω..

Γενικότερα το Hitman HD Trilogy είναι μια πολύ καλή αγορά για όσους προτίθενται να το προσθέσουν στην συλλογή τους. Οι δύο παλιότεροι τίτλοι μπορεί να σας ταλαιπωρήσουν λιγάκι αλλά εχουν συλλεκτική και – τουλάχιστον για εμένα – συναισθηματική αξία, ενώ το Blood Money αξίζει να βρίσκεται στο ράφι κάθε κατόχου ενός Xbox 360.

Βαθλογία: 7/10
Developer: IO Interactive
Publisher: Square Enix
Παικτες: 1
Ηλικίες: Pegi 18
Eπίσημη Ιστοσελίδα: http://hitman.com/