Κάτι λιγότερο πριν την συμπλήρωση ενός έτους από την κυκλοφορία του Halo 4, στις κονσόλες μας φτάνει από την 343 Industries το Champions Bundle, το τελευταίο πακέτο επέκτασης του τίτλου. Τι περιλαμβάνει όμως το πακέτο; Δύο καινούργιους χάρτες, την άγνωστη αλλά όμορφη Vertigo και την Pitfall που είναι remake της θρυλικής The Pit του Halo 3. Ακόμα, δύο ξεχωριστά πακέτα με weapon skins, δύο καινούργια “perks” καθώς επίσης και μια συλλογή από armors, stances. Η καλύτερη αλλά πιο διασκεδαστική προσθήκη όμως είναι αυτή του Ricochet, ένα gametype στα πρότυπα της αμερικάνικης εκδοχής του ράγκμπι.

Halo 4 Champions Bundle Screenshot

Σκοπός του Ricochet είναι να σκοράρουμε την μπάλα στο τέρμα του αντιπάλου, είτε πετώντας την από απόσταση είτε κάνοντας touchdown. Το mode καταφέρνει να συνδυάσει casual με hardcore gameplay πολύ καλά, καθώς ενώ υπάρχουν δύο τέρματα και μια μπάλα που κλέβουν την προσοχή του παίκτη, όλα τα όπλα και loadouts είναι κανονικά διαθέσιμα και η σωστή χρήση τους είναι κλειδί για την νίκη. Το υβρίδιο αυτό, Slayer με Oddball κρίνεται άκρως επιτυχημένο, υπόσχοντας διασκέδαση και συνδυασμούς με τους φίλους μας βγαλμένους από το μπλοκάκι της Barcelona.

Halo 4 Champions Bundle Screenshot

Το πρώτο συναίσθημα που νιώθει κανείς όταν φορτώνει την Pitfall είναι νοσταλγία, για ένα ακριβές αντίγραφο της παλιάς Pit, που θεωρείται ένα από τα καλύτερα και πιο competitive maps του franchise. Είναι ένας συμμετρικός χάρτης όπου ο έλεγχος του μεσαίου του τμήματος είναι αναγκαίος για την νίκη και την επιβίωση. Οι πολλές και μεγάλες ευθείες καθιστούν αρκετές μάχες πρόσωπο με πρόσωπο αναγκαίες, γι’ αυτό καλό είναι να ξεσκουριάσετε τις ικανότητές σας με τα rifles. Επιτακτικό είναι επίσης το aggressive play και η ομαδικότητα. Τέλος, άξιο αναφοράς είναι ότι ο χάρτης έχει την ικανότητα να υποστηρίξει το ίδιο καλά όλα τα modes του παιχνιδιού, χαρακτηριστικό σπάνιο πλέον.
Από την άλλη, η Vertigo είναι ασυμμετρική και κάπως άναρχη. Υπάρχουν δύο διαφορετικά κύρια επίπεδα και πολλές στροφές, γωνίες και κρυψώνες που προϋποθέτουν αρκετό «κρυφτό» και παιχνίδι υπομονής. Ένα καινούργιο στοιχείο και ίσως το μόνο λαμπρό αστέρι του συγκεκριμένου map είναι μια προσπάθεια για dynamic environment, καθώς δύο σημεία του χάρτη μπορούν να χρησιμοποιηθούν ενάντια στην άλλη ομάδα, όμως με έναν τόσο απλό τρόπο που το καθιστά εύκολο για τον καθένα να το κάνει, χάνοντας έτσι λίγη από την μαγεία του κάτι ξεχωριστού.

Halo 4 Champions Bundle Screenshot

Τα weapon skin packs είναι ωραία και δίνουν άλλο τόνο στα όπλα μας, όπως επίσης και τα armors, stances. Για άγνωστο λόγο τα καινούργια armors εμφανίζονται μόνο στα War Games και όχι στα Spartan Ops, ενώ και in game δεν εμφανίζονται όταν ο παίκτης κάνει ένα melee attack, δείγμα πρόχειρης δουλείας.

Halo 4 Champions Bundle Screenshot

Σχεδιαστικά οι χάρτες είναι πολύ όμορφοι, με την Vertigo μάλλον να συνοδεύει την Pitfall, παρά να είναι ισάξιά της. Το Ricochet είναι καταπληκτικό και άμα παίζεται με παρέα η ώρα θα περάσει γρήγορα και ευχάριστα, αλλά από την πρώτη εβδομάδα του Σεπτεμβρίου θα είναι διαθέσιμο για όλους. Τα υπόλοιπα είναι απλά καλλωπιστικές προσθήκες και εκτός από τους παίκτες που ενδιαφέρονται πραγματικά γι’ αυτά, θα ξεχαστούν γρήγορα ότι είναι εκεί. Το όλο πακέτο στην τιμή των 9,49 € κρίνεται κάπως ακριβό αλλά και περιττό η αλήθεια είναι. Οι χάρτες μπορούν να αγοραστούν μόνοι τους στην τιμή των 5,75 € και το καθένα από τα δύο skin και armor packs στα 2,85 €. Για τους φίλους της σειράς και αυτούς που νοσταλγούν κάτι από τα παλιά Halo, προτείνεται ανεπιφύλακτα. Αλλιώς, καλύτερα είναι να περιμένουμε τις καινούργιες περιπέτειες του Chief στο Xbox One.

Βαθμολογία: 5/10

[slickr-flickr search=”sets” items=”24″ set=”72157635449505530″]

<a href=”http://www.flickr.com/photos/myxboxgr/sets/72157635449505530/” target=”_blank”>Περισσότερες εικόνες από το παιχνίδι (Flickr)</a>