Το Horizon Festival δεν ήταν ποτέ αποκλειστικότητα. Όλοι οι fan του μηχανοκίνητου αθλητισμού μπορούσαν να πάρουν μέρος και να αγωνιστούν για την πρώτη θέση. Ωστόσο κάποιοι από τους συμμετέχοντες έχουν κάποια παραπάνω προνόμια. Φυσικά αναφερόμαστε στα VIP Members, έναν τίτλο που ανήκε μόνο σε όσους είχαν αγοράσει την Collector’s Edition του Forza Horizon ο οποίος μάλιστα χάριζε και 5 επιπλέον αυτοκίνητα, αποκλειστικά για όσους κατείχαν το VIP Membership. Τώρα όμως η Turn 10 και η Playground Games κυκλοφόρησαν το VIP Membership DLC το οποίο παρέχει όλα τα προνόμια στην τιμή των 800 Microsoft Points. Αξίζει όμως η αγορά του DLC ή όχι και φυσικά γιατί αποφάσισαν να λιγοστέψουν τους λόγους για να αγοράσει κανείς την Limited Collector’s Edition του Forza Horizon;

Το πρώτο πράγμα που θα παρατηρήσει κανείς αγοράζοντας το VIP Membership DLC είναι μια μικρή κορώνα δίπλα από το Gamertag του μέσα στο Forza Horizon, είτε στα Leaderboards είτε στο multiplayer mode. Ένα πρώτο διακριτικό που ξεχώριζε μέχρι τώρα τους κατόχους της Limited Collector’s Edition του Forza Horizon. Ακόμα οι παίκτες θα μπορούν να παίρνουν μέρος σε Rival events τα οποία είναι διαθέσιμα μόνο για τα VIP μέλη.
Επιπλέον όσοι γίνουν VIP μέλη θα αποκτήσουν 2 ακόμα θέσεις για video ή εικόνες στο MyForza Gallery καθώς και έξτρα slots στο storefront τους και έτσι θα υπάρχει περισσότερος χώρος για να ανεβάσουν τυχόν designs, vinyls ή φωτογραφίες. Βέβαια αυτά τα προνόμια είναι προς όφελος μόνο όσων ασχολούνται είτε με την δημιουργία video μέσα από το Forza Horiozn, είτε ασχολούνται αρκετά με το design editor.

Τέλος από το VIP Membership Pack δεν θα μπορούσαν να λείπουν τα 5 επιπλέον οχήματα που θα έχει κάποιος στη διάθεσή του. Μόνο που σε αυτό το πακέτο δεν υπάρχουν απλά αυτοκίνητα αλλά 5 μεγαθήρια της αυτοκίνησης. Τα αυτοκίνητα είναι: 2012 Audi R8 GT, Spyder, 2011 Lamborhini Sesto Elementο, 2011 Koenigsegg Agera, 2012 Pagani Huayra και 2011 RUF Rt 12 R. Εντάξει το R8 το RUF μπορεί να ανήκουν στην elite, ωστόσο το πολύ περιορισμένης κυκλοφορίας Sesto Elemento, το απίστευτα γρήγορο Agera και ο διάδοχος του Zonda στην Pagani με το περίεργο όνομα Huayra κλέβουν τη παράσταση. Ειδικά το Huayra αν και κάπως ζόρικο στο χειρισμό, μετά από λίγη εξάσκηση, οι διαδρομές στο ψηφιακό Κολοράντο γίνονται μια απόλαυση. Ακόμα το VIP Membership εξασφαλίζει στους παίκτες τα τακτικά δώρα που κάνει η Turn 10 με τη μορφή δωρεάν οχημάτων με σχέδια της ομάδας.

[slickr-flickr search=”sets” items=”24″ set=”72157631279968296″]

Αν και τα οχήματα που προσφέρει το VIP Membership Pack μπορεί να είναι δελεαστικά και πολύ απολαυστικά στην οδήγηση, οι 800 Microsoft Points στο σύνολο είναι κάπως αρκετοί για αυτά που προσφέρει το πακέτο. Κυρίως γιατί τα προνόμια του VIP Membership Pack δεν προσφέρουν κάτι το ιδιαίτερο ή κάτι περαιτέρω στην εμπειρία του Forza Horizon ώστε να αγοραστεί ξεχωριστά.

Γεράσιμος “rogerwat23GRE” Καββαδάς για το MyXbox.gr

Εταιρεία ανάπτυξης: Turn 10 Studios & Playground Games
Εταιρεία έκδοσης: Microsoft
Αριθμός παιχτών: 1-8
Ηλικίες: PEGI 12
Επίσημη ιστοσελίδα: http://forzamotorsport.net/en-US/FH/Default.aspx