Resident Evil 7 Biohazard Demo

Preview

Ό,τι και να ξεκινήσουμε να πούμε για την ονομασία Resident Evil είναι λίγο – πλέον θεωρώ ότι είναι μια ζωντανή ιστορία που έχει ακόμα πράγματα να πει.

Μέσα σε 20 χρόνια από όταν βγήκε το πρώτο game της σειράς, μας έχει προσφέρει πολλές ώρες τρόμου, πανικού, zombie killing και puzzle breaking – ακόμα και γέλιου, με τα πιο χλιαρά releases κάποιων τίτλων της.

Η Capcom, αναπόφευκτα, ακόμα και τώρα, έχει έναν δυνατό τίτλο στα χεριά της και το αποδεικνύει τρανά με το demo που κυκλοφόρησε πριν λίγες ημέρες. Σε μια εποχή που τα demos των παιχνιδιών τα ψάχνουμε με το κιάλι – και όχι κάποιες ‘beta testing μορφές για να στρεσάρουν τους σέρβερ’, η εταιρεία μας έδωσε μια πολύ δυνατή γεύση του τί μας περιμένει.

Δεν πίστευα ότι θα έκαναν τέτοιο reboot στην σειρά, αν και το ήθελα πάρα πολύ στο να επανέλθει η σειρά στην… horror πλευρά της ζωής.

Ξεκινώντας το παιχνίδι, το μόνο σίγουρο είναι πως αμέσως καταλαβαίνεις πως δεν είναι το ίδιο όπως τα προηγούμενα. Χρονικά τοποθετείται μετά τα γεγονότα του RE6, ξυπνώντας σε μια έπαυλη κλειδωμένη και σε αποσύνθεση – μια συνταγή επιτυχημένη στο παρελθόν – μέσα σε πανικό, μη έχοντας την παραμικρή ιδέα για το πώς έχεις βρεθεί εκεί, πάρα μόνο από στοιχεία που βρίσκεις, για να ανακαλύψεις τι συμβαίνει.

Η έλλειψη φωτισμού και μουσικής, αλλά με έντονα ηχητικά εφέ ενός σπιτιού που καταρρέει και την αίσθηση ‘κάποιας’ παρουσίας που έχεις συνεχώς, ενώ κανένας στην πραγματικότητα δεν είναι κοντά σου, σε κάνει από την αρχή να προσπαθήσεις να κρατήσεις την ψυχραιμία σου.

Και βέβαια το gore στοιχείο δεν θα μπορούσε να λείπει από ένα τέτοιο παιχνίδι, δημιουργώντας πολλές φορές την απορία του τί είναι αυτό που βλέπεις.

Τα puzzles – ακόμα και στο demo – κάνουν από την αρχή αισθητή την παρουσία τους και αυτό είναι κάτι το που προστίθεται στα συν (ακόμα και για ένα demo), διότι… – το μόνο που μπορώ να σας πω, είναι πως το demo δεν μπορείς να το ‘τελειώσεις’ την πρώτη φορά!

Δεν υπάρχει κάτι που να υποδεικνύει τον “σωστό” τρόπο που πρέπει να προχωρήσεις, πάρα μόνο η δική σου λογική. Φαντάζομαι ότι και στο κανονικό παιχνίδι, αυτό είναι κάτι που θα κάνει την διαφορά για το ποιο τέλος του παιχνιδιού θα δεις.

Στα τεχνικά του σημεία βλέπουμε την καινούργια μηχανή της εταιρείας να αποδίδει πάρα πολύ καλά, με καταπληκτικό φωτισμό και σκιές, ακόμα και οι εκφράσεις των προσώπων που συναντάμε είναι προσεγμένες, χωρίς το τελικό προϊόν να είναι ακόμα έτοιμο.

Τα ηχητικά του εφέ σε κάνουν να είσαι σε εγρήγορση και να ψάχνεις να αφουγκραστείς τί συμβαίνει στο περιβάλλον σου – και αυτό είναι και το ατού του παιχνιδιού.Τι είναι αυτό που κάνει το παιχνίδι τρομακτικό?

Η κάμερα του. Φέρνοντας πλέον την κάμερα σε πρώτο πρόσωπο, και περιορίζοντας την ορατότητά σου – και με συνεχή ακουστικά ερεθίσματα, σε κάνει να αναρωτιέσαι πολλές φορές αν θέλεις να συνεχίσεις να παίζεις. Και με το πιο τρανό και διάσημο παράδειγμα να εμφανίζονται η να εξαφανίζονται πράγματα από εκεί που πέρασες πριν από ένα λεπτό.

Δεν έχω καταφέρει ακόμα να δω και τα 7 φινάλε του demo, πάρα μόνο τα δυο, και αυτά κατά λάθος.

Πιστεύω πως η εταιρεία ακολουθεί μια πολύ καλή ανανεωμένη στρατηγική για το παιχνίδι της, και ότι είναι must buy για εμένα και ένα πολύ φρέσκο intro στο horror gaming. Σε αναμονή λοιπόν για περισσότερες λεπτομέρειες μέχρι το επίσημο release που είναι στις 24 Ιανουάριου του 2017.

Ευγένιος

Eugenios