Το Blair Witch είναι συνώνυμο του τρόμου και των κοντινών, τρομακτικών στιγμών. Το demo που είχα την ευκαιρία να παίξω στην gamescom 2019 δεν ήταν τίποτα λιγότερο, και δε θα απογοητεύσει τους φίλους του είδους.

Αποστολή μου ήταν να εξερευνήσω ένα δάσος (εκπληξούλα, ναι), και να προσπαθήσω να λύσω το μυστήριο της εξαφάνισης ενός παιδιού.

BW_E32019_parking

Στα χέρια μου είχα την ευφυΐα μου (εχμ, ΟΚ κάπως πρέπει να πω ότι το βασικό μου εργαλείο είναι η νοημοσύνη μου…), το σκύλο μου (που μπορεί και να είναι το πιο lovable doggie που έχω συναντήσει σε game εδώ και χρόνια) και ένα φακό που έχει τη δυνατότητα κυριολεκτικά να φωτίζει και να ξεκαθαρίζει την κατάσταση ακόμα και στις πλέον δύσκολες στιγμές. Εκτός από όταν τρεμοπαίζει, προφανώς στις πιο δύσκολες στιγμές. Καθώς προχωρούσα το παιχνίδι βρήκα και την σχεδόν αναμενόμενη βιντεοκάμερα (από τις παλιές καλές που έχουν κασέτα και την οθονούλα στα αριστερά), η οποία φυσικά και δεν είναι ‘απλά’ μια κάμερα αλλά παίζει ρόλο στο πώς βίωσα και εξερεύνησα και το παιχνίδι.

Μεταξύ των σκοτεινών στιγμών στο δάσος, των σκιών που επέμεναν να γίνονται σκιά μου, του σκύλου που είχα την ευκαιρία να είναι σχεδόν συμπαίκτης μου και των μαύρων, στενών και συχνά εναλλασσόμενων τοίχων του εγκαταλελειμμένου κτιρίου που πολύ γρήγορα συνάντησα, το παιχνίδι μέσα στα πρώτα λεπτά κατάφερε να με κάνει να κρατάω ένα ιδρωμένο χειριστήριο (I know!). Προφανώς και ο ήχος, ο οποίος κάλυψε εντελώς το θόρυβο της έκθεσης με τη βοήθεια των over-ear ακουστικών έκανε την όλη εμπειρία ακόμα πιο έντονη και αξιομνημόνευτη, και αποτελεί εξαιρετικό συστατικό της όλης συνταγής.

Αν λοιπόν είστε φίλος του είδους, μην σας ξεφύγει.

Ακολουθεί το βίντεο με το gameplay του παιχνιδιού, από την έκδοση που είχα την ευκαιρία να παίξω στην έκθεση. Αν έχετε πρόσβαση στο Xbox Game Pass το παιχνίδι αποτελεί μέρος του πακέτου και θα είναι διαθέσιμο στις 30 Αυγούστου, ενώ μπορείτε φυσικά να το αγοράσετε και ξεχωριστά από το Marketplace.