Όσα είδαμε στο show floor της gamescom

by Σεπ 25, 2018Νέα

Fallout 76

Κατά τη συνήθη πρακτική της Bethesda, η παρουσίαση του Fallout 76 στο consumer floor, έγινε μέσω βίντεο. Όπως είναι ήδη γνωστό από την περασμένη E3 το Fallout 76 αποτελεί prequel της σειράς, το οποίο για πρώτη φορά θα είναι online. Το περιεχόμενο θα είναι προσαρμοσμένο σε αυτή φιλοσοφία σε συνδυασμό με όλες τις λεπτομέρειες και τα στοιχεία εκείνα που έχουν φέρει τη σειρά στην κορυφή.

Ο χάρτης θα είναι τέσσερις φορές μεγαλύτερος από αυτόν του Fallout 4. Ίσως το πιο ενδιαφέρον είναι το γεγονός πως δεν θα υπάρχουν NPC, αλλά όλοι οι χαρακτήρες που θα συναντήσουμε θα είναι άλλοι παίκτες. Το leveling system του Fallout 76 θα είναι εφάμιλλο και ανάλογο με τον προκάτοχό του.

Τέλος ένα ενδιαφέρον στοιχείο είναι η χρήση πυρηνικών, τα οποία θα αλλάζουν το περιβάλλον και κάθε πυρηνικό χτύπημα σε μία περιοχή, θα κάνει διαθέσιμα διάφορα resources για τα οποία οι παίκτες θα πρέπει να παλέψουν για να αποκτήσουν.

Το Fallout 76 κυκλοφορεί στις 14 Νοεμβρίου από την Bethesda.

Metro Exodus

Με πολύ ενδιαφέρον βρέθηκα στο booth του Metro Exodus στον χώρο του Xbox, στη φετινή gamescom. Έχοντας διαβάσει όλα τα βιβλία και έχοντας παίξει τα προηγούμενα παιχνίδια του post-apocalyptic κόσμου του Ντμίτρι Γκλουκόφσκι, ανυπομονούσα να δω το επόμενο επεισόδιο της σειράς.

Για ακόμα μία φορά ο κεντρικός ήρωας είναι ο Αρτιόμ, ο οποίος πλέον βρίσκεται στην επιφάνεια της γης και βρίσκεται αντιμέτωπος με διάφορους κινδύνους του φυσικού περιβάλλοντος που έχει επιφέρει η πυρηνική καταστροφή. Μεταλλαγμένα ζώα και υπερμεγέθη έντομα, μολυσμένα νερά αλλά και ο μεγαλύτερος εχθρός του ανθρώπου, ο ίδιος ο άνθρωπος στέκονται μπροστά στο μονοπάτι που καλούμαστε να ακολουθήσουμε.

Το Metro Exodus έχει όλα τα στοιχεία ενός σύγχρονου open world survival fps. Τα πυρομαχικά και τα resources είναι ελάχιστα και τα πάντα πάντα προσπαθούν να σε σκοτώσουν. Τα γραφικά και όπως και ο ήχος είναι εξαιρετικά, έστω και αν το παιχνίδι είναι ακόμα σε επίπεδο ανάπτυξης.

Στις 22 Φεβρουαρίου 2019 το Metro Exodus κυκλοφορεί από την Deep Silver.

Battlefield V

Μετά από δεκαέξι χρόνια η σειρά Battlefield επιστρέφει στις ρίζες της, στον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο. Το Battlefield V φιλοδοξεί να δώσει συνέχεια στις επικές online μάχες με την ίδια επιτυχία όπως και οι προκάτοχοί του.

Για ακόμη μία φορά η ναυαρχίδα της EA γοήτευσε με την παρουσία της στην gamescom και έτσι πήραμε μία μικρή γεύση για το τί μας περιμένει. Μία γεύση ούτε γλυκή ούτε πικρή. Με την πρώτη ματιά ο τίτλος θυμίζει σε πολλά το εξαιρετικό Battlefield 1. Σαφώς το background είναι διαφορετικό, όμως τα γραφικά, ο ήχος και το gameplay δεν διαφέρουν σχεδόν καθόλου παραμένοντας ταυτόχρονα στο γνωστό, υψηλό επίπεδο με εξαιρετική ποιότητα. Αυτό δεν είναι απαραιτήτως κακό, προσωπικά όμως πιστεύω πως είναι νωρίς για έναν νέο τίτλο στη σειρά, μιας και το Battlefield V σε αυτή τη φάση μοιάζει περισσότερο με ένα νέο DLC του προκατόχου του. Βέβαια η κυκλοφορία του Battlefield V είναι προγραμματισμένη για τον επόμενο Νοέμβριο και περιμένουμε με πολύ ενδιαφέρον να δούμε τι ακόμα έχει να μας προσφέρει.

Το Battlefield V θα βρεθεί στα ράφια των καταστημάτων στις 20 Νοεμβρίου από την EA.

Biomutant

Aπό τη στιγμή που είδα το πρώτο trailer του Biomutant μπήκε στο τοπ της λίστας μου με τους τίτλους που ήθελα να δω στη φετινή gamescom. Για καλή μου τύχη, όχι μόνο ήταν το παιχνίδι στην έκθεση, αλλά είχαμε και την δυνατότητα να το γνωρίσουμε μέσα από ένα μικρής διάρκειας demo.

Το Biomutan είναι ένα action RPG. Αν και είναι πολύ νωρίς ακόμα για να το κρίνω, δεν μπορώ παρα να σταθώ στην εμφάνισή του. Τα γραφικά και οι λεπτομέρειες στους χαρακτήρες, τα περιβάλλοντα, ο ήχος αλλά και η γενικότερη ατμόσφαιρα είναι εκπληκτικά και δένουν με αυτό που θέλει να μας παρουσιάσει.

Όσον αφορά το gameplay δεν μπορώ να πω ότι συνάντησα κάτι πρωτόγνωρο. Ένα ένα τα στοιχεία τα έχω ξανασυναντήσει χωρίς αυτό να σημαίνει ότι το παιχνίδι αποτελεί αντιγραφή ή ότι δεν έχει τις καινοτομίες του. Για παράδειγμα οι μάχες είναι ένα κράμα hack-n-slash και shoot/em up ανάλογο με αυτό της σειράς Devil May Cry ή Bayonetta αλλά ταυτόχρονα ξεχωρίζει από αυτά. Η ατμόσφαιρα και το περιβάλλον μου θύμισε σε διαφορετικές πτυχές τα Recore και Enslaved όμως είχαν και τη δική τους μοναδική αισθητική.

Το Biomutant θα κυκλοφορήσει το 2019 από την THQ Nordic.

Ace Combat 7: Skies Unknown

Η σειρά Ace Combat έχει αφήσει το δικό της ανεξίτηλο σημάδι στον χώρο, παίζοντας μάλιστα χωρίς αντίπαλο, μιας και κανένας δεν κατάφερε ούτε καν να αμφισβητήσει τα πρωτεία του.

Το πολυαναμενόμενο νέο επεισόδιο της σειράς είναι το Ace Combat 7: Skies Unknown και βρέθηκε και αυτό στο χώρο της Bandai Namco στη Gamescom. Με εξαίρεση φυσικά τα γραφικά τα οποία είναι περιττό να σχολιαστουν μιας και είναι φανταστικά, οι διαφορές με τα προηγούμενα παιχνίδια είναι ελάχιστες, και αυτό με χαροποιεί ιδιαίτερα. Οι fan της σειράς θα βρεθούν σε γνώριμα γι αυτούς λημέρια. Η αποστολή στο demo που παίξαμε δεν διέφερε με αυτές των παλαιότερων τίτλων και ο μοναδικός στόχος ήταν η καταστροφή καίρεων στόχων κάτι που ίσως είναι επαναλαμβανόμενο μετά από λίγη ώρα.

Ace Combat 7: Skies Unknown κυκλοφορεί στις 18 Ιανουαρίου 2019 από τη Bandai Namco Entertainment.