Τροφοδοτώντας τον ενθουσιασμό από την παρουσίαση του Xbox One στις 21 Μαΐου, η Microsoft Corp. ανακοίνωσε σήμερα λεπτομέρειες για τα παιχνίδια και το νέο σύστημα ψυχαγωγίας Xbox που περίμεναν με ανυπομονησία οι χρήστες. Το Xbox One, που θα κυκλοφορήσει σε 21 αγορές σε όλο τον κόσμο το Νοέμβριο του 2013, είναι  το απόλυτο «όλα σε ένα» σύστημα ψυχαγωγίας που είναι φτιαγμένο για το σαλόνι του 21ου αιώνα – παρουσιάζοντας ένα νέο κόσμο παιχνιδιών, μουσικής, ζωντανής τηλεόρασης, ταινιών, σπορ, εφαρμογών (apps) και του Skype, όλα προσαρμοσμένα σύμφωνα με τα ενδιαφέροντά σας και προσπελάσιμα με τον ήχο της φωνής σας. (συνεχίζεται…)

Κάθε σύστημα Xbox One που πωλείται, θα περιλαμβάνει τη νέα κονσόλα Xbox One – με σκληρό δίσκο 500 GB, Blu-ray και ενσωματωμένο Wi-Fi — το νέο Kinect, το ασύρματο χειριστήριο Xbox One Wireless Controller, και μια συνδρομή με δωρεάν δοκιμαστική περίοδο 14 ημερών Xbox Live Gold για τα νέα μέλη.

Επιπλέον, ως ένα ευχαριστήριο μήνυμα στους εκατομμύρια οπαδούς του Xbox σε όλο τον κόσμο για το πάθος και την αφοσίωσή τους, η Microsoft ανακοίνωσε ότι κάθε qualified μέλος του Xbox Live Gold – νέο ή παλαιό – θα λαμβάνει δύο δωρεάν παιχνίδια για το Xbox 360 κάθε μήνα, από την 1η Ιουλίου έως την κυκλοφορία του Xbox One, που συμπεριλαμβάνουν δημοφιλή παιχνίδια όπως το «Halo 3» και το «Assassin’s Creed II». Και για να γιορτάσει την έκθεση Ε3 τον Ιούνιο, οι συνδρομητές του Xbox Live Gold θα έχουν πρόσβαση στο παιχνίδι  «Fable III» χωρίς περαιτέρω χρέωση2.

Ολοκαίνουργια αξεσουάρ για τη νέα γενιά παιχνιδιών

Μαζί με την παρουσίαση του Xbox One αυτόν το Νοέμβριο, μια νέα σειρά κορυφαίων αξεσουάρ θα κάνουν την εμπειρία παιχνιδιών νέας γενιάς πιο διαδραστική, ακριβέστατη και προσπελάσιμη:

  • Ασύρματο χειριστήριο Xbox One Wireless Controller. Το χειριστήριο του Xbox έχει ανανεωθεί με περισσότερες από 40 τεχνικές και σχεδιαστικές καινοτομίες. Οι μοχλοί αντίχειρα και το νέο περίγραμμά του εξασφαλίζουν μεγαλύτερη ακρίβεια και έλεγχο, ενώ οι νέοι μηχανισμοί ενεργοποίησης δονήσεων προσφέρουν ακριβέστερη εμπειρία στα χέρια των παικτών, με αποτέλεσμα ένα πρωτοφανές επίπεδο συμμετοχής στο παιχνίδι. Το χειριστήριο του Xbox One είναι σχεδιασμένο να λειτουργεί σε συγχρονισμό με το νέο Kinect, επιτρέποντας και στα δύο να συνδεθούν αυτόματα, ώστε να δημιουργούν απρόσκοπτο συγχρονισμό μεταξύ των παικτών.
  • Xbox One Play & Charge Kit.  Περιλαμβάνει μια επαναφορτιζόμενη μπαταρία λιθίου που προσαρμόζεται εντός του ασύρματου χειριστηρίου, όπως και ένα καλώδιο φόρτισης που συνδέεται στην κονσόλα. Οι παίκτες μπορούν να συνεχίζουν να παίζουν χωρίς να χρειάζεται να αγοράζουν μπαταρίες μίας χρήσης. Το νέο Play & Charge Kit φορτίζεται με διπλάσια ταχύτητα από το αντίστοιχό του Xbox 360 και φορτίζεται κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού ή κάθε φορά που η κονσόλα είναι σε κατάσταση αναμονής. Είναι διαθέσιμο ανεξάρτητο ή ως μέρος του πακέτου Wireless Controller with Play & Charge Kit.
  • Ακουστικά Xbox One Chat Headset. Ένα αξεσουάρ που πρέπει να έχουν οι οπαδοί των online παιχνιδιών, το πακέτο ακουστικών Xbox One Chat Headset, συνδεδεμένο στο χειριστήριο, είναι σχεδιασμένο για παιχνίδια μεγάλης διάρκειας και συνομιλία με καθαρή φωνή. Με νέο σχεδιασμό για μικρό βάρος και άνεση, το μονοφωνικό σετ ακουστικών συνομιλίας προσφέρει ψηφιακό ήχο και μονοκατευθυντικό μικρόφωνο. Οι παίκτες δεν χρειάζεται να απομακρύνουν τα χέρια τους από το χειριστήριο για να φτάσουν στα κουμπιά σίγασης (mute) και έντασης ήχου (volume).