NBA 2K17

Xbox One Review

Ας γίνουμε αθλητικοί τύποι, λοιπόν.

Όλη η υπόθεση, εκτός εννοείται από το να μαζευτείτε σε ένα καναπέ με φίλους και να παίζετε πρωταθληματάκια ενώ τσακώνεστε ποιος θα πρωτοπάρει τους Chicago Bulls του ’96, είναι το λεγόμενο MY CAREER που είναι ένα εκπληκτικό mode στο οποίο φτιάχνεις τον χαρακτήρα σου, τον ξεκινάς από κολεγιακό πρωτάθλημα και στη συνέχεια μέσω των Drafts σε επιλέγει κάποια ομάδα. Έτσι ξεκινάει η καριέρα του “President” (έτσι είναι το ψευδώνυμό σας) στο ΝΒΑ.

CHARACTER CREATION

Αυτό που πρέπει να ξέρετε εδώ είναι ότι τα πάντα έχουν σημασία.

Για αρχή εκτός από την εμφάνιση που την φτιάχνεις όπως επιθυμείς, υπάρχει και ένα ωραίο app (Android 5.0+, iΟS 8+), το “My NBA 2K17” στο οποίο έχεις αρκετά πρόσθετα χαρακτηριστικά.

  1. Μπορείς να κάνεις Face Scan και να βάλεις το πρόσωπο σου στον παίκτη σου – το οποίο είναι και η πιο εφετζίδικη λειτουργία
  2. Αν κάνεις Log in στην εφαρμογή, κάθε μέρα σου δίνει δωρεάν in-game coins
  3. Αγοράζεις/χειρίζεσαι την εμφάνιση στα My Park, My Court, My Player

Αρκετά χρήσιμο αν θέλετε την γνώμη μου.

Ας συνεχίσουμε στην επιλογή θέσης. Όλες οι θέσεις έχουν Υποκατηγορίες…

Center

Post Scorer

 Glass Cleaner

Athletic Finisher

 Stretch Big

Paint Protector

Small Forward

Slasher, Shot Creator

Sharpshooter

Point Forward

Lockdown Defender

Post Scorer

Glass Cleaner

Power Forward

Post Scorer

Glass Cleaner

Athletic Finisher

Stretch Big

Lockdown Defender

Point guard

Playmaker

Lockdown Defender

Sharpshooter, Slasher

Shot Creator

Shooting Guard

Shot Creator

Sharpshooter

Playmaker

Lockdown Defender

Slasher

To κάθε ένα από αυτά μορφοποιούν τα attributes του παίκτη τα οποία είναι: 3PT Shooting, Agility, Defending, Layups & Dunks, Mid-Range Shooting, Playmaking, Post Scoring, Rebounding, Shooting Off Dribble, Strength.

Συνεχίζοντας επιλέγουμε ύψος, μάκρος χεριών και άνοιγμα ώμων – το οποίο είναι και πάλι σημαντικό, καθώς αλλάζει τα αντίστοιχα attributes.

Ξεκινώντας λοιπόν ξεκινάει και η, πολύ ενδιαφέρουσα, ιστορία.

Έχεις τους φίλους σου, βγαίνεις βόλτες, έχεις την κοπέλα σου, περνάτε όμορφα, μιλάς συνέχεια με την μαμά σου στο τηλέφωνο η οποία ανησυχεί αν έφαγες (όπως όλες οι μητέρες) – γενικά έχει ενδιαφέρον.

Με το που ξεκινήσεις στο ΝΒΑ, έχεις ένα άλλο συμπαίκτη εν ονόματι “Justice Young” που τον υποδύεται o Michael B. Jordan ο οποίος είναι το Dynamic Duo σου.

Αυτό στην ουσία είναι σαν ένα καινούριο in-game mode, στο οποίο όσο πιο πολύ κάνεις assist ή τον βοηθάς με screen ή γενικώς αν βοηθάτε ο ένας τον άλλο, κερδίζεις κάτι σαν momentum το οποίο μετά από 3-4 φορές το ενεργοποιείς και μπορείς να χρησιμοποιείς και τον Justice ή να του δίνεις εντολές.

Η βασική μορφή επικοινωνίας στο παιχνίδι είναι τα μηνύματα (SMS) στο κινητό.

Έχουν πολύ χαβαλέ και μερικά πολύ γέλιο. Σου στέλνουν όλοι για να κανονίσετε να βγείτε, είτε να κάνετε κάποια δραστηριότητα παρέα, το οποίο αν κανονίσεις στο πρόγραμμά σου, σου ξεκλειδώνει κάποιο unique αντικείμενο.

Συνεχίζοντας έχεις και έναν Manager, ο οποίος σου φέρνει χορηγίες – το οποίο σημαίνει coins. Όσο περισσότερο ασχολείσαι με τον χορηγό και παραβρίσκεσαι στα event του ακόμα περισσότερα coins.

Επίσης προπόνηση. Πολύ προπόνηση. Πάρα πολύ προπόνηση (Χαχαχα…). Είναι ο μόνος τρόπος να καταφέρεις να φτάσει ο χαρακτήρας σου 99 rating. Οπότε εφοδιαστείτε με υπομονή.

Πάρα πολλά unlockable items, είτε ρουχισμό, είτε διακοσμητικά για το My Court στο οποίο έχεις γήπεδο και έχεις και επισκέπτες…

Έχει πάρα πολλές εταιρίες ρουχισμού και υποδημάτων όπως ΝΙΚΕ, ADIDAS, JORDAN, UNDER ARMOR κτλ.

Τώρα ας συνεχίσουμε λιγάκι στο My Park που είναι το online mode για τον χαρακτήρα σου. Επιλέγεις μία από τρεις περιοχές: υπάρχουν πολλά γήπεδα για 2v2, 3v3 και 4v4.

Εγώ βέβαια έχω δυσκολευτεί λιγάκι εκεί λόγο lag (γιατί η γραμμούλα μου είναι λίγο απαράδεκτη) και παίζω λίγο σε παρελθοντικό χρόνο, άλλα το παίζω και λίγο μέντιουμ, οπότε κάτι καταφέρνω.

Το mode αυτό είναι πολύ ωραίο και διασκεδαστικό, βλέπεις πολύ εντυπωσιακές κινήσεις και καρφώματα και αν ο συμπαίκτης σου είναι καλός, θα τα πάτε τέλεια.

(μια συμβουλή μου είναι να φτιάξετε λίγο ψηλό παίκτη για να μπείτε, εκτός αν είστε πολύ έμπειροι και ακολουθείτε τον τίτλο χρόνια)

ο παιχνίδι όσο του αφιερώνεις χρόνο, τόσο θα σε επιβραβεύει. Είναι πάρα πολύ διασκεδαστικό (παίξτε μαζί με φίλους, ΖΗΤΩ ΤΟ MULTI!!!) ωραία γραφικά, τέλεια περιγραφή από τον εκφωνητή και το soundtrack είναι το κάτι άλλο.

Η αλήθεια είναι πως δεν είχα μέτρο σύγκρισης αλλά μου άρεσε πολύ και μιλώντας με άλλους φίλους που είχαν παλαιότερους τίτλους συμφώνησαν στην ανωτερότητα του φετινού.

Εύχομαι να βοήθησα και να σας κάλυψα με το κείμενο μου. Όλοι ευπρόσδεκτοι στο My Court μου λοιπόν. Σαν περιμένω όλους online. Καλή διασκέδαση!

Άλεξ

Al3xW0lfg4r