Δυο μήνες μετά την κυκλοφορία του τρίτου επεισοδίου, και ενώ είχαμε μείνει στον αέρα για το τί πρόκειται να γίνει με τα δυο αδέρφια, έρχεται το τέταρτο επεισόδιο. Καταφέρνει άραγε να κρατήσει το ενδιαφέρον η μας προσγειώνει απότομα;

Το παιχνίδι – και η εταιρεία – μας έχουν δείξει από την αρχή ότι θέλει να ασχοληθεί με τα κοινωνικά φαινόμενα της Αμερικής, όπως τον ρατσισμό, τα στερεότυπα, τα εγκαταλελειμμένα παιδιά – κάτι που δεν θα μπορούσε να λείπει και από αυτό το επεισόδιο.

Έτσι λοιπόν, και ενώ τα αδέρφια έχουν πλέον χωριστεί, οι δρόμοι τούς οδηγούν σε έναν οικισμό που κατοικείται από μια θρησκευτική αίρεση και θεωρούν τον μικρότερο αδερφό ως το παιδί θαύμα.

Για να καταφέρουν να ξεφύγουν από εκεί καταφέρνουν να δημιουργήσουν ένα μικρό χάος – ευτυχως εμφανίζεται ένας παλιός σύμμαχος τους και βοηθάει λίγο την κατάσταση.

lis2_ep4_screenshot_03

Δεν μπορώ να πω πως αυτό το επεισόδιο είναι κάτι τρομερό και μια καλή συνέχεια από εκεί που μας άφησε στο τρίτο. Οι διάλογοι και η υπόθεση είναι ένα τετριμμένο σενάριο που σχεδόν μπορείς να φανταστείς το πού θα πάει.

Ακόμα και οι επιλογές που πρέπει να κάνεις, δεν καταφέρουν να σε βάλουν στη διαδικασία να το σκεφτείς δύο φορές.

Θεωρώ στην προσπάθεια τους να φωτογραφίσουν κάποια ζητήματα από την αμερικανική πραγματικότητα, και να καταφέρουν να το κάνουν και όσο πιο έντονα και ξεκάθαρα μπορούσαν, τους έβγαλε λίγο έξω από μια καλή συνέχεια ανάμεσα στην υπόθεση και στην εμπειρία του videogame.

Ακόμα και ο τρόπος που τελειώνει το επεισόδιο αποτελεί μια κατακλείδα, θα μπορούσε κάποιος που θέλει ένα μικρό happy ending να έμενε και εκεί, χωρίς να τρέχει τίποτα.

lis2_ep4_screenshot_02

Τα γραφικά είναι στο ίδιο καλό επίπεδο χωρίς σε αυτό το επεισόδιο να κολλάει ή να κλείνει το παιχνίδι από μόνο του. Η μουσική από την άλλη δεν μπορώ να πω πως έχει στιγμές που σε κάνει πραγματικά να μπεις μέσα στα συναισθήματα των πρωταγωνιστών μας.

Όσο και αν χάρηκα το τρίτο επεισόδιο – που ήταν καταπληκτικό, τόσο μέτρια ήταν η συνέχεια του. Δυστυχώς το πέμπτο, και τελευταίο επεισόδιο, βγαίνει το Δεκέμβριο, όποτε μέχρι τότε, υπομονή, έχουμε καιρό.

lis2_ep4_screenshot_04