Η ιστορία των 2 αδελφών μας συνεχίζεται. Αυτή τη φορά, αποκλεισμένοι πλέον από τον ευρύ τους κοινωνικό κύκλο καταφεύγουν δραπέτες, με μια ομάδα απόκληρων, σε ένα δάσος και προσπαθούν να επιβιώσουν.

Η επιβίωση όμως απαιτεί να δουλέψουν, για να μπορέσουν να μαζέψουν τα χρήματα που χρειάζονται για να συνεχίσουν παρακάτω το ταξίδι τους. Και η δουλειά που βρίσκουν ως απόκληροι μόνο παράνομη θα μπορούσε να είναι. Έτσι καταλήγουν να δουλεύουν όλοι σε μια φάρμα – και εκεί τα πράγματα γίνονται ακόμα πιο δύσκολα – και η ζωή συνεχίζεται υπό την απειλή όπλων.

Τα αδέρφια μέσα  στην καθημερινότητα τους και στην προσπάθεια τους για επιβίωση ξεκινούν και χάνουν την υπομονή ο ένας με τον άλλον, και πιο δύσκολος, ο μικρός μας, μιας και η δύναμη που κατέχει ξεχειλίζει πλέον και δεν μπορεί να την διαχειριστεί.

Η εταιρεία συνεχίζει την καλή δουλειά και το σενάριό της για το 3ο μέρος είναι καταπληκτικό, θυμίζοντας αμέσως διαλόγους καθημερινότητας χωρίς κάτι να είναι βεβιασμένο ή επιτηδευμένο. Τα γραφικά στα ίδια επίπεδα με τα προηγούμενα και η μουσική πάλι τρομερά τοποθετημένη στις διάφορες σκηνές και εντάσεις.

Το μόνο πλέον που μου κάνει εντύπωση – αρνητική – είναι το γεγονός ότι η εταιρεία δεν έχει στο πλάνο της να μας τελειώσει την ιστορία σύντομα όπως έκανε πιο παλιά, αλλά έχει σκοπό το τελευταίο επεισόδιο της σειράς να βγει τον Δεκέμβρη (4ο μέρος τέλη Αυγούστου, 5ο αρχές Δεκέμβρη). Όποτε μακρύς ο δρόμος μέχρι τότε με πολλά παιχνίδια να έχουμε στα σκαριά να παίξουμε.

Κάθε άλλο όμως, ως fan των story-driven games θεωρώ ότι είναι παρά πολύ καλά στημένο και σε βάζει στον κόσμο του και στην ψυχολογία του πολύ εύκολα. Till the next chapter keep playing.