Τα δυο αδέρφια επιστρέφουν με το δεύτερο επεισόδιο του παιχνιδιού και οι αποφάσεις τους τούς πάνε ακόμα πιο βαθιά στην ιστορία μας που πρέπει να ξετυλίξουμε.

Η ιστορία μας συνεχίζεται κοντά ένα μηνά μετά τα τελευταία γεγονότα του πρώτου επεισοδίου και το κλίμα έχει αλλάξει εντελώς.

Αξίζει να αναφερθεί, και είναι μια πολύ ωραία προσθήκη για το δεύτερο επεισόδιο, ότι πριν ξεκινήσει το επεισόδιο, προτείνει να παίξουμε το (ξεχωριστό παιχνίδι) “The Awesome Adventures of Captain Spirit”, που η εταιρεία είχε κυκλοφορήσει λίγο καιρό πριν εντελώς δωρεάν για όλους, μιας και αυτές οι τελείως διαφορετικές ιστορίες συνδέονται πολύ όμορφα μεταξύ τους.

Launch trailer του παιχνιδιού

Κοντεύουν Χριστούγεννα και οι ήρωες μας βρίσκονται αντιμέτωποι με τις δυσκολίες του κρύου, των καιρικών φαινομένων και φυσικών κίνδυνων.

Δεν χάνουν την ευκαιρία όμως, και το παιχνίδι γρήγορα μας δείχνει πως αναπτύσσουν τη σχέση τους, και πως μαθαίνει ο μικρός αδερφός να “ελέγχει” τον εαυτό του.

Γρηγορά το σκηνικό αλλάζει, καθώς μέσα από μια σειρά από προβλήματα και δυσκολίες, βρίσκονται στους παππούδες τους. Εκεί ξετυλίγεται μια τελείως διαφορετική, οικογενειακή ιστορία του άμεσου παρελθόντος, η οποία προσθέτει και καινούριους χαρακτήρες στην ιστορία μας.

LiS2_EP2_SC_04_market_1547821426

Μέχρι που δυστυχώς, η γαλήνη γρήγορα τελειώνει, και θα βρεθούν πάλι στο δρόμο. Όπως πριν.

Το δεύτερο επεισόδιο αλλάζει τελείως την θεματολογία του, μιας και το πρώτο μας είχε δείξει πιο έντονα το θέμα του ρατσισμού, και μας πάει σε μια πιο οικογενειακή ιστορία .

Καταφέρνει βέβαια με αυτόν τον τρόπο να μας κάνει ένα με τους ήρωές μας και να μαθαίνουμε πράγματα που είχαμε απορία από το πρώτο επεισόδιο.

LiS2_EP2_SC_03_lady_1547821426

Βέβαια τίποτα δεν έχει τελειώσει ακόμα, και φαντάζομαι ότι αυτό το επεισόδιο θα είναι το πιο αισιόδοξο, πριν στραβώσουν όλα στα επόμενα επεισόδια.

Τα γραφικά και η μηχανή στα ιδιά επίπεδα με το πρώτο επεισόδιο, με πολύ καλό φωτισμό και περιβάλλον – αν και σε κάποιο σημείο το παιχνίδι μου εξαφάνισε τον συνομιλητή μου πολλές φορές, και 3 φορές μου κρασάρε και έκλεισε το παιχνίδι. Κάτι που νομίζω ότι ήταν τυχαίο μιας και με μια γρήγορη ερευνά στο διαδίκτυο δεν βρήκα κάτι ανησυχητικό.

Η μουσική επένδυση για άλλη μια φορά καταπληκτική με κομμάτια ακουστικά και νοσταλγικού χαρακτήρα πολύ καλά τοποθετημένα μέσα στην ιστορία μας.

LiS2_EP2_SC_04_market_1547821426

Αν το πρώτο επεισόδιο μου άρεσε , το δεύτερο μπορώ να πω ότι το λάτρεψα γιατί μπορεί να έχει πιο αργή εξέλιξη, μας δένει όμως με τους ήρωες μας πολύ ωραία.

Προσωπικά με κάνει να βιάζομαι να θέλω να παίξω και τα επόμενα. Ελπίζω να μην χρειαστεί να περιμένω άλλους τρεις μήνες για το τρίτο επεισόδιο.


Life is Strange 2: Ep 1 Roads Review