Τον Οκτώβριο του περασμένου έτους η Microsoft είχε ανακοινώσει το Kinect Playful Learning, μια σειρά τίτλων που πέρα από απλά video games, θα είχαν και εκπαιδευτικό χαρακτήρα για τα παιδιά.

Από τότε, έχουν κυκλοφορήσει τα Kinect Rush: A Disney/Pixar Adventure και Double Fine Happy Action Theatre, τα οποία είχαν αποσπάσει θετικά σχόλια από κριτικούς και κοινό. Ο Major Nelson αποκάλυψε μερικές πληροφορίες σχετικά με τους Playful Learning τίτλους Kinect Nat Geo TV και Sesame Street TV.

Για αρχή, και οι δύο τίτλοι θα διατεθούν σε DVD αλλά και ψηφιακά, μέσω του Xbox LIVE. Κάθε παιχνίδι θα επιτρέπει στους μικρούς μας φίλους να «μεταφέρονται μέσα στα αγαπημένα τους παιδικά προγράμματα, να αλληλεπιδρούν και να μαθαίνουν, όπως ποτέ άλλοτε», ενώ θα χωρίζονται σε οκτώ επεισόδια των 30 λεπτών.

Η DVD έκδοση κάθε τίτλου θα περιλαμβάνει όλα τα επεισόδια του κάθε παιχνιδιού, ενώ θα υπάρχει και Season Pass που θα περιέχει και τα οκτώ επεισόδια σε ψηφιακή μορφή. Η τιμή της retail έκδοσης θα ανέρχεται στα $29,99, το Season Pass στους 2400 Microsoft Points, ενώ το κάθε ένα επεισόδιο ξεχωριστά θα κοστίζει $4,99 ή 400 Microsoft Points.

Tα Kinect Sesame Street TV και Nat Geo TV θα κυκλοφορήσουν στις 18 Σεπτεμβρίου 2012.