Immortals Fenyx Rising: Myths of the Eastern Realm review

by Απρ 14, 2021

ΠΕΡΙ ΤΙΝΟΣ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ  

Το “Myths of the Eastern Realm” είναι το δεύτερο DLC για το Immortals: Fenyx Rising, το οποίο έρχεται για να ακολουθήσει το προηγούμενο, μέτριο DLC του τίτλου, “A New God”. Όπως ίσως μαρτυράει και ο τίτλος, μας ταξιδεύει στην Ανατολή και πιο συγκεκριμένα στην Κίνα, όπου και είναι βασισμένο στην κινέζικη μυθολογία.

Ταξίδι στην ανατολή μεν, επιστροφή στις ρίζες του δε. Και αυτό διότι αυτό το DLC έχει τα στοιχεία που έκαναν το παιχνίδι να ξεχωρίσει και να αρέσει. Ας πάμε να τα δούμε όμως πιο αναλυτικά.

Αναλαμβάνουμε τον ρόλο ενός θνητού, του Ku. Ξυπνάμε και βλέπουμε ότι όλοι οι άνθρωποι γύρω μας έχουν γίνει πέτρινοι και ότι επικρατεί μια αναστάτωση στην ευρύτερη περιοχή από τέρατα και εχθρούς. Σκοπός μας είναι να εξερευνήσουμε και να επαναφέρουμε την ισορροπία, μαζί με την βοήθεια και κάποιων χαρακτήρων που θα συναντήσουμε (όπως η θεά Nuwa που είναι σημαντικό κεφάλαιο στην Κινέζικη μυθολογία).

Η ιστορία είναι αρκετά ενδιαφέρουσα με παρόμοια ροή σαν του κυρίως τίτλου, αν και δεν έχει κρατήσει το δυνατό κωμικό ύφος που συναντήσαμε εκεί.

ΓΙΑΤΙ ΕΧΕΙ ΣΗΜΑΣΙΑ  

Χτίζοντας στα θεμέλια του Immortals: Fenyx Rising, έχουμε ένα open world κόσμο γεμάτο με μυστικά, μάχες, γρίφους, και όμορφα τοπία που μας περιμένουν. Είναι αρκετά μικρότερος, αλλά δεν χάνει σε ενέργεια και φρεσκάδα.

Υπάρχουν δύο κύριες περιοχές για να εξερευνήσουμε, η κάθε μια πλούσια σε ζωή, χρώμα, και ποικιλία από activities. Αυτό άλλωστε ήταν και ένα από τα δυνατά χαρακτηριστικά του παιχνιδιού, η ικανότητα να δημιουργεί έναν όμορφο και πληθωρικό κόσμο που τραβάει τον παίκτη και χάνεται ευχάριστα μέσα του.

Οι γρίφοι που θα συναντήσουμε είναι πανομοιότυποι με αυτούς που λύναμε με την/τον Fenyx και καταφέρνουν να κρατάνε τον παίκτη σε εγρήγορση χωρίς να κουράζουν. Υπάρχει ποικιλία σε αυτό το κομμάτι ευτυχώς και αποφεύγουν την μονοτονία.

Επίσης σε όσους άρεσε η μάχη στο IFR, οι γνωστοί τύποι εχθρών επιστρέφουν, σε παραλλαγές που να έχουν να κάνουν με την Κινέζικη μυθολογία βεβαίως. Το σύστημα με τα abilities έχει αλλάξει ελάχιστα, αλλά είναι ακόμα μια πλευρά του παιχνιδιού που παραμένει δροσερή και ταυτόχρονα έντονη. Ίσως μια προσθήκη νέου αντιπάλου θα ανέβασε τον πήχη και το μυστήριο ακόμα περισσότερο, καθώς τώρα όλες οι κινήσεις των εχθρών είναι αναμενόμενες και παρόμοιες με τον κυρίως τίτλο.

Ένα είδος Vaults υπάρχει και εδώ, αλλά σε πολύ μικρότερη συχνότητα από ότι τα είχαμε συνηθίσει. Το μοντέλο με τα resources gathering και attributes level up υπάρχει και εδώ, δουλεύει με τον ίδιο τρόπο που δούλευε και στον κεντρικό παιχνίδι.

Οπτικά έχουμε να κάνουμε με ακόμα έναν πίνακα της Ubisoft, με χρώματα και ενέργεια σε κάθε γωνιά του κόσμου. Η μεταφορά της αισθητικής και αρχιτεκτονικής στην Κίνα είναι πολύ καλή και πετυχαίνει τον στόχο της, να νιώσουμε ότι εξερευνούμε και βιώνουμε μια καινούργια ιστορία. Τα όμορφα τοπία μας κάνουν να μην θέλουμε να αφήσουμε το παιχνίδι, που περιλαμβάνουν από πεδιάδες και βουνά έως καταρράκτες και λίμνες.

Όταν μέσα στην ομορφιά αυτή προσθέσουμε και τον έξυπνο σχεδιασμό των δύο περιοχών, καταλαβαίνουμε ότι έχουμε να κάνουμε με ένα καλό open world παιχνίδι.

LAUNCH TRAILER

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ

Θα μπορούσε να πει κανείς ότι το Myths of the Eastern Realm καταφέρνει να φέρει πίσω την ισορροπία.

Έχουν εστιάσει σε όλα τα πράγματα που έκανε καλά το παιχνίδι και που έλειπαν από το A New God. Είναι μια επιστροφή στα βασικά, αλλά αυτά τα βασικά δουλεύουν πολύ καλά μεταξύ τους. Σίγουρα κάποια πράγματα θα μπορούσαν να είχαν γίνει καλύτερα, κυρίως όσον αφορά το γράψιμο των χαρακτήρων γύρω από τον Ku και το ότι αυτή τη στιγμή περνάνε κάπως στην αφάνεια, σε αντίθεση με την κωμική πλευρά των χαρακτήρων του κυρίως τίτλου.

Είναι σίγουρα απόδειξη των πραγμάτων που μπορούν και ξέρουν να κάνουν σωστά στην Ubisoft, ένα DLC που για 8-12 ώρες θα κρατήσει τον παίκτη ευχάριστα απασχολημένο και που στο τέλος θα θέλει και άλλο.

Το υλικό και περιεχόμενο που περιλαμβάνεται σε αυτό το DLC σίγουρα αξίζουν.

SCREENSHOTS

Immortals Fenyx Rising: Myths of the Eastern Realm