Immortals Fenyx Rising: A New God review

by Φεβ 8, 2021

ΠΕΡΙ ΤΙΝΟΣ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ  

Το “A New God” είναι το πρώτο DLC για το Immortals: Fenyx Rising, ένα παιχνίδι που παρόλο που κυκλοφόρησε σχετικά «αθόρυβα» σε σχέση με άλλα open world παιχνίδια, πήγε αρκετά καλά και είχε μια πολύ πετυχημένη συνταγή. Όταν λοιπόν άκουσα ότι βγήκε το πρώτο DLC, ενθουσιάστηκα με την προοπτική να επιστρέψω σε αυτή την συνταγή και να συνεχίσω την ιστορία της Fenyx. Δυστυχώς έμεινα με τον ενθουσιασμό, αλλά πάμε να δούμε τα πράγματα πιο αναλυτικά.

Ακολουθούν Spoilers

Η ιστορία του DLC συνεχίζει αμέσως μετά το τέλος του παιχνιδιού, με την Fenyx να έχει νικήσει τον Τυφών και τους Θεούς να έχουν επιστρέψει στον Όλυμπο. Εκεί μας καλούν και μας δίνεται η δυνατότητα να γίνουμε και εμείς ένας από τους Θεούς του Ολύμπου, αρκεί να ολοκληρώσουμε ορισμένα challenges, που θα τα βρούμε με την μορφή των vaults, όπως και στο κυρίως παιχνίδι.

ΓΙΑΤΙ ΕΧΕΙ ΣΗΜΑΣΙΑ  

Στην ουσία παίζουμε σε ένα hub που χωρίζεται σε 4 περιοχές και έχει μόνο vaults, τα οποία πρέπει να ολοκληρώσουμε για να κερδίσουμε την ευλογία του Άρη, του Ηφαίστου, της Αφροδίτης, και της Αθηνάς. Δεν υπάρχει περαιτέρω ιστορία, ούτε ο πλούσιος σχολιασμός που μας ακολουθούσε στο κυρίως παιχνίδι. Οι διάλογοι είναι αραιοί και βασικοί, όπως και οι εχθροί. Τα vaults είναι ως επί των πλείστων γεμάτα από διάφορα puzzle και platforming προκλήσεις που πρέπει να ολοκληρώσουμε. Πολύ σπάνια θα συναντήσουμε εχθρούς και θα χρειαστεί να επιστρατεύσουμε τις μαχητικές μας ικανότητες.

Από την άλλη, για να ολοκληρώσει κάποιος τα vaults θα πρέπει να χρησιμοποιήσει όλες τις ικανότητες του και να βάλει το μυαλό του να δουλέψει για να ξεπεράσει ορισμένα πολύ δύσκολα σημεία. Υπάρχει μεγάλη ποικιλία και πολλές φρέσκες ιδέες για το τι περιμένει τον παίκτη μέσα σε αυτά τα vaults και δύσκολα θα βαρεθεί κάποιος που του αρέσουν οι προκλήσεις και οι γρίφοι. Ειδικά από την στιγμή που με την πρόοδο μας σιγά σιγά ξεκλειδώνουμε και καινούργιες δυνάμεις οι οποίες αλλάζουν ακόμα περισσότερο τις δυνατότητες μας ως Fenyx και τί μπορούμε να κάνουμε. Η παλέτα των game mechanics και physics που θα συναντήσουμε είναι πλούσια και κρύβει ωραίους συνδυασμούς αυτών.

Το κακό είναι ότι όσο διαφορετικά και δύσκολα μπορεί να είναι τα vaults, το όλο κομμάτι καταντάει μονότονο και επαναλαμβανόμενο γρήγορα. Τα vaults είναι πολύ απρόσωπα και άδεια. Δεν υπάρχουν χαρακτήρες για να μας μιλήσουν, ο αρχιτεκτονικός και θεματικός σχεδιασμός των vaults είναι ο ίδιος παντού, δεν υπάρχει κίνητρο για να συνεχίσει ο παίκτης μετά τις πρώτες ώρες. Βγαίνει έντονα η αίσθηση ότι το συγκεκριμένο DLC είναι περισσότερο ένα filler, παρά ένα καινούργιο κεφάλαιο, το οποίο απαιτεί περισσότερη προσπάθεια από τον παίκτη και προσφέρει λιγότερη διασκέδαση από όσο θα περίμενε κάποιος.

LAUNCH TRAILER

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ

Για τους παίκτες που ζουν για να ολοκληρώνουν γρίφους και δύσκολες προκλήσεις, αυτό το DLC είναι ότι πρέπει. Θα νιώσουν σίγουρα ικανοποίηση καθώς σε ορισμένα σημεία απαιτείται προσοχή, σκέψη, και καλά αντανακλαστικά για την ολοκλήρωση των vaults. Αισθάνομαι όμως ότι η Ubisoft εστίασε σε λάθος στοιχεία και gameplay. Έχει αφήσει τα καλύτερα στοιχεία του κυρίως παιχνιδιού εκτός, όπως αυτά της εξερεύνησης, της πολυμήχανης μάχης, και του συνεχούς κωμικού τόνου που μας ακολουθούσε συνέχεια.

Στο τεχνικό κομμάτι το Quick Resume οδήγησε αρκετές φορές σε ολικό crash του παιχνιδιού, κάτι που ενώ είχα παρατηρήσει σε μικρό βαθμό και στο κεντρικό παιχνίδι, δεν είχα συναντήσει τόσο έντονα. Αρκετές φορές έχασα την πρόοδο μου μέσα σε ένα vault λόγω αυτού. Επίσης στο κεντρικό hub υπάρχουν κάποια collision issues με ορισμένα κομμάτια του περιβάλλοντος, αλλά σε καμία περίπτωση δεν δημιούργησαν πρόβλημα. Οπτικά το παιχνίδι παραμένει πολύ όμορφο, αλλά επειδή θεματικά το DLC είναι αρκετά μονότονο, δεν δίνεται ευκαιρία για να λάμψει.

Γενικά οι προσδοκίες μου για τον συγκεκριμένο τίτλο είναι αρκετά ψηλά μετά το κυρίως παιχνίδι και την καλή γεύση που μου άφησε. Εδώ πέρα δεν το βρήκα αυτό, καθώς είναι μακριά από τα στοιχεία που το παιχνίδι έκανε καλά και το έκαναν να ξεχωρίσει. Με βάση το roadmap που έχει ανακοινωθεί, η συνέχεια μάλλον θα είναι αρκετά καλύτερη αφού τα επόμενα DLC θα είναι πιο κοντά στον κυρίως τίτλο.

SCREENSHOTS

DLC1_NewGod_Env_Olympos_20210128_2PM_CET-251022601287becc8c23.90473119