Καλώς ήρθατε στο MyXbox.gr

Οι Κανόνες της Κοινότητάς μας

Στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε ένα ζεστό, φιλικό περιβάλλον, όπου τα μέλη της Κοινότητας του Xbox θα μπορούμε να συναντηθούμε, να ανταλλάξουμε απόψεις και να κάνουμε δημιουργικές gaming συζητήσεις.

Πιστεύουμε ότι οι παρακάτω κατευθυντήριες γραμμές αποτελούν μια απλή, κατανοητή προέκταση αυτών που διέπουν τις καθημερινές μας αλληλεπιδράσεις και ισχύουν σε όλο το MyXbox.gr. Παραμονή και συμμετοχή προϋποθέτει και αποτελεί αυτόματη αποδοχή αυτών των αρχών.

N

Σεβασμός

Ακόμα και όταν διαφωνούμε. Διατηρούμε τις συζητήσεις «Κατάλληλες για Όλους». Αποφεύγουμε εκφράσεις και λεξιλόγιο που μπορεί να θεωρηθεί προσβλητικό καθώς και ακατάλληλα link.

Και αν ακόμα κάποιος παραβεί αυτό τον κανόνα, απλώς αναφέρουμε το μήνυμα – δεν πέφτουμε στην παγίδα να απαντήσουμε, συνεχίζοντας έτσι μια διαμάχη και αναγκάζοντας την ομάδα που βοηθάει στη διαχείριση των συζητήσεων να διαγράψει και σωστά μηνύματα, που όμως έχουν δημιουργηθεί ως μέρος μιας τέτοιας “συζήτησης”.

Η παρέα που βοηθάει στη διαχείριση του MyXbox είμαστε μια μικρή ομάδα ατόμων που αφιερώνουμε τις λίγες ώρες του ελεύθερου χρόνου μας όχι μόνο για να συνεχίσουμε να έχουμε το MyXbox, αλλά και για να το κάνουμε καλύτερο, δουλεύοντας σκληρά σε κάθε τομέα (τεχνικά θέματα, νέο υλικό, διαγωνισμοί κτλ). Βοηθήστε μας να σας και μας βοηθήσουμε. Και αν κάτι δεν… είναι όπως θα έπρεπε, απευθυνθείτε στον Δημήτρη Gotmian.

N

Παραγωγική Συζήτηση

Η συζήτηση πρέπει πάντα να προσφέρει κάτι στο σύνολο. Ακόμα και αν διαφωνούμε, το κάνουμε με δημιουργικό και θετικό τρόπο, για να προσθέσουμε αξία και να συνεχίσουμε τη συζήτηση. Διαφωνούμε και αντικρούουμε την άποψη, όχι τον άνθρωπο. Έστω και όταν αυτό αποτελεί απλά μέρος του χαβαλέ μεταξύ μας.

Δεν διακόπτουμε τις συζητήσεις με «!!!», «+1» κτλ. Μηνύματα που δεν κινούνται σε αυτό το ύφος θα διαγράφονται (επιθέσεις, τρολολό κτλ).

N

Spoilers / NSFW

Μαρκάρουμε τόσο τα θέματά/μηνύματά μας όσο και περιεχόμενο μέσα στα μηνύματά μας αν χρειάζεται σαν «spoiler» ή “not safe for work”.

N

Παίζουμε νόμιμα

Δεν ζητάμε και δεν δίνουμε προσωπικά στοιχεία, τηλέφωνα και πιστωτικές κάρτες. Δεν ζητάμε και δεν δίνουμε πληροφορίες που μπορεί να οδηγήσουν σε παραβίαση των Όρων Χρήσης του Xbox. Δεν υποστηρίζουμε την πειρατεία.

N

Προνόμιο

Το να είμαστε εδώ είναι ένα προνόμιο, για όλους μας. Ας το σεβαστούμε.

Διατηρούμε το δικαίωμα να παραμετροποιήσουμε ή να αφαιρέσουμε το περιεχόμενο που έχει δημιουργήσει ο χρήστης καθώς και τους κανόνες του MyXbox.gr ανά πάσα στιγμή. Συνεχής κατάχρηση των Κανόνων μας θα οδηγήσει σε μείωση της πρόσβασης ή και ολική απενεργοποίηση του λογαριασμού. Δε θα δείξουμε ανοχή σε Spam (αυτοπροβολή κτλ), προσωπικές επιθέσεις, ρατσισμό και άλλες διακρίσεις. Η ίδια προσέγγιση θα ισχύσει και σε χαμηλής ποιότητας περιεχόμενο και τους δημιουργούς του.

w

Ελληνικά

Επίσημη γλώσσα είναι τα Ελληνικά. Αν και όχι υποχρεωτικά, αν γράφουμε όλοι Ελληνικά οι συζητήσεις μας θα μπορούν να εξελιχθούν καλύτερα ενώ δίνουμε και μεγαλύτερη αξία στα μηνύματά μας. Αντίστοιχα αποφεύγουμε να γραψουμε με το caps lock ενεργό.

Επικοινωνούμε

Ερωτήσεις, ιδέες και προβληματισμοί είναι ευπρόσδεκτοι από την ομάδα μας. Είμαστε gamers, φίλοι του Xbox και θέλουμε πάντα το σημείο συνάντησης της Κοινότητάς μας να βελτιώνεται.

Θέματα που αφορούν το συντονισμό κάποιες φορές είναι καλύτερα να τα συζητάμε πρώτα σε προσωπικό επίπεδο και στη συνέχεια αν είναι απαραίτητο να μετατρέπονται σε ανοιχτή συζήτηση. Πολλές φορές αυτό που μπορεί να θεωρηθεί “λογοκρισία”, μπορεί απλά να αποτελεί διαγραφή μηνυμάτων που απλά είναι εκτός θέματος ή επιχειρούν να παρεκτρέψουν τις συζητήσεις μας.

Μπορούμε να βελτιώσουμε κάπως τους κανόνες μας;

7 + 5 =

q

Γιατί βλέπω αυτή τη σελίδα αντί για το MyXbox φόρουμ; 

Ο λογαριασμός σου έχει απενεργοποιηθεί. Μπορείς ακόμα να επικοινωνήσεις μαζί μας αν είσαι σίγουρη/ος ότι έχει γίνει λάθος.

Θεωρούμε βασική προτεραιότητα την ιδιωτικότητα του ατόμου. Δε δημοσιεύουμε, ούτε αντλούμε ή αποκαλύπτουμε στοιχεία των μελών μας. Ο κανόνας ισχύει και μεταξύ των μελών μας. Το MyXbox.gr αποθηκεύει κάποια γενικά στοιχεία όπως ενδεικτικά την διεύθυνση IP. Tο MyXbox.gr εγγυάται την ασφάλεια των στοιχείων από τρίτους, στα πλαίσια που αυτό είναι εφικτό σε τεχνολογικό, τεχνικό και νομικό επίπεδο.

Τελευταία Ενημέρωση: 14 Οκτ 2014