Νομίζω δε θα μπορούσε να είναι διαφορετικά· ένας από τους σημαντικότερους λόγους της φετινής επίσκεψής μου στη gamescom είναι το Xbox One. Από τη νέα κονσόλα, το χειριστήριο και το «sensor», μέχρι όλους τους τίτλους που θα είναι διαθέσιμοι την πρώτη ημέρα κυκλοφορίας (εκτός Ελλάδας, για την ώρα), όλα συνθέτουν το εξαιρετικά ενδιαφέρον πάζλ της εικόνας που έχω την ευκαιρία να σας μεταφέρω από τη Γερμανία.

Με την παρουσίαση στην Ε3 να μην έχει αφήσει καλές εντυπώσεις, οι τρεις στρατηγικές αλλαγές της Microsoft για το Xbox το προηγούμενο διάστημα (χωρίς DRM, χωρίς always online απαιτήσεις και να είναι φιλικό στους indie developers) έχουν προετοιμάσει και πάλι ένα εξαιρετικά καλό έδαφος – και τί καλύτερο για γιορτάσει αυτό ακριβώς το νέο έδαφος από το μεγαλύτερης κλίμακας gaming event του κόσμου;

Το παρακάτω κείμενο αποτελεί ένα συνδυασμό των εντυπώσεών μου από την κεκλισμένων των θυρών παρουσίαση της πλατφόρμας στην οποία προσκάλεσε το MyXbox.gr η Microsoft, τις άλλες παρουσιάσεις και τα hands on που είχα την ευκαιρία να παρακολουθήσω εκπροσωπώντας την Κοινότητα και, τέλος, την εμπειρία που είχα στα entertainment areas της gamescom, όπου εκατοντάδες παίκτες δοκιμάζουν απευθείας στο Xbox One τις πιο πρόσφατες εκδόσεις των τίτλων της πλατφόρμας. Ο λόγος που συνδυάζω τα παραπάνω είναι ότι ένα Platform Demo είναι αρκετά περιορισμένο και περιοριστικό – αλλά χτίζοντας επάνω σε αυτό με πολλές ώρες με την κονσόλα (/το χειριστήριο) στα χέρια, και έχοντας δοκιμάσει όσο περισσότερα παιχνίδια μπορούσα και σε όσες περισσότερες κονσόλες και φορές και πίστες μπορούσα, θεωρώ ότι έχω μια κάπως πιο πλήρη εικόνα, την οποία και πραγματικά θέλω να σας μεταφέρω αυτούσια.

Η παρουσίαση της πλατφόρμας (Platform Demo) έγινε στο Business Area τομέα της Microsoft, από τον Albert Penello, ο οποίος αποτελεί μέρος της ομάδας ανάπτυξης του Xbox τα τελευταία 13 χρόνια, έχει εργαστεί επάνω και στα τρία Xbox (original Xbox, Xbox 360, Xbox One) και αυτή τη στιγμή είναι Director of Product Planning της πλατφόρμας και τον Dave Dannis, Director of Product Marketing του Xbox. Αρχικά μας εξήγησαν το σκεπτικό πίσω από τον πιο κομψό σχεδιασμό του Dashboard, που έρχεται να «δέσει» με τον κομψό σχεδιασμό της κονσόλας (και τη γενικότερη μετάβαση της εταιρείας σε αυτό που έγινε γνωστό ως Metro interface από τα Windows Phone). Εδώ αξίζει να αναφέρω ότι από κοντά η κονσόλα δείχνει πραγματικά όμορφη – με τις σκιές, τις αντανακλάσεις και τις διαφορετικές υφές της, δημιουργεί μια αίσθηση premium συστήματος που δεν θα έλεγα ότι μπόρεσα να διακρίνω μέχρι τώρα στις φωτογραφίες που είχαν κυκλοφορήσει. Φαίνεται να δένει πολύ όμορφα με το χώρο – δεν ξέρω αν τώρα εδώ με ξεγελάει το στήσιμο που έχει γίνει στην έκθεση, αλλά σίγουρα μπορώ να τη δω να «κάθεται» βολικά βολικά δίπλα στην τηλεόρασή μου.

Η κονσόλα πρακτικά ενεργοποιείται πιο γρήγορα από την τηλεόραση (!) όταν είναι σε κατάσταση χαμηλής κατανάλωσης («κλειστή»). Αυτό σημαίνει ότι όταν μπεις στο σπίτι, αν πεις “Xbox On”, η κονσόλα σε 2-3 δευτερόλεπτα θα έχει ήδη φορτώσει (εδώ φαντάζομαι η ταχύτητα του Ίντερνετ θα παίξει καθοριστικό ρόλο αλλά μένει να το δούμε), ενώ παράλληλα η δυνατότητα του Kinect να εκπέμπει υπέρυρθες (IR) σημαίνει ότι οποιαδήποτε συσκευή στο χώρο δέχεται σήμερα IR (τηλεοράσεις, στερεοφωνικά, άλλες συσκευές), πρακτικά το Xbox One μπορεί να τις «χειριστεί» χωρίς να συνδεθεί με κάποιο καλώδιο ή να απαιτεί κάποια συμβατότητα με αυτές – αν έχουν τηλεκοντρόλ, μπορεί να τις ελέγξει όπως θα τις ελέγχαμε και εμείς. Αν πχ έχουμε μια τηλεόραση μάρκας Α και ένα ηχοσύστημα μάρκας Β, το Xbox με την εντολή “Xbox On” ενεργοποιείται και μέσα από το Kinect στέλνει σε όλο το χώρο σήμα να ανοίξουν τα δύο συστήματα για εικόνα και ήχο αντίστοιχα, στο σωστό κανάλι.  Για την περίπτωση τώρα που η απορία σας είναι όπως και η δική μου «μα το Kinect είναι ΚΑΤΩ από την τηλεόραση», τα IR διασκορπίζονται στο χώρο και φτάνουν στο δέκτη κανονικά. Μια άλλη σημαντική πληροφορία εδώ είναι ότι η κονσόλα καταναλώνει 2-3W ενέργεια όσο είναι σε λειτουργία χαμηλής κατανάλωσης, όσο απαιτεί δηλαδή το Kinect για να «ακούει» για την εντολή Xbox On, και το σύστημα για να συνδέεται περιστασιακά στο Xbox LIVE και αυτόματα να κατεβάζει τα system updates για τα παιχνίδια που έχουμε στην κατοχή μας – βάζοντας τέρμα στο “Disconnected from Xbox LIVE” κάθε φορά που υπάρχει κάποιο update, καθώς η κονσόλα αυτόματα θα το έχει κατεβάσει και εγκαταστήσει όπως, όταν και όπου χρειάζεται. Και εδώ μέσω των ρυθμίσεων έχουμε τη δυνατότητα να επιλέξουμε αν θέλουμε να γίνεται αυτόματα η διαδικασία ή μόνο με αντίστοιχη προτροπή του χρήστη. Κάτι άλλο σημαντικό είναι ότι η κονσόλα φαίνεται να παραμένει πραγματικά σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία. Ναι, όντως θα παρατηρήσει εύκολα κανείς ότι έχει ανοίγματα στο μισό επάνω μέρος της και φυσικά αυτό φαίνεται να δουλεύει άψογα. Οι κονσόλες στις κλειστές παρουσιάσεις, και το σημαντικότερο ίσως, οι κονσόλες που δούλευαν ασταμάτητα παραπάνω από 9 ώρες κάθε μέρα στην έκθεση παρέμεναν σε κανονική θερμοκρασία (παρά τις προσπάθειές μου να βρω κάποια πιο ζεστή από ότι θα περίμενε κανείς).

Επιστρέφοντας στην πλατφόρμα, αν το Xbox One «δει» κάποιο παίκτη που έχει δημιουργήσει προφίλ στην κονσόλα αυτόματα κάνει sign in το προφίλ του/της και εμφανίζει το μήνυμα “Hi Albert”, καλωσορίζοντάς τον/την (αυτό γίνεται και μέσω φωνής). Στο μεταξύ έχει ήδη φορτώσει όλες τις αντίστοιχες πληροφορίες που αφορούν τον παίκτη από το Xbox LIVE, όπως ενδεικτικά τα εικονίδια του dashboard και τις λίστες φίλων. Το προφίλ χρήστη βρίσκεται εξ’ ολοκλήρου αποθηκευμένο και στο Cloud, μαζί με όλα τα saved games και τις πληροφορίες για τους τίτλους που έχουμε στην κατοχή μας, που σημαίνει ότι τέρμα πλέον τα USB και τα πήγαινε έλα με διάφορα αποθηκευτικά μέσα. Επίσης τέρμα στα σύνδεση-αποσύνδεση παικτών για να παίξουμε διαφορετικά παιχνίδια, να φορτώσουμε διαφορετικά save ή να εκμεταλλευτούμε το Xbox LIVE Gold ενός χρήστη. Η κονσόλα επιτρέπει μέχρι 6 προφίλ φορτωμένα παράλληλα και εναλλάσσει αυτόματα το επιλεγμένο (σε χρήση) προφίλ ανάλογα με το ποιος «τραβάει το ενδιαφέρον» του Kinect, ή ζητάει από το Xbox να κάνει κάποια ενέργεια. Η πρόσφατη αλλαγή πολιτικής  της Microsoft επιτρέπει αν ένας χρήστης έχει Gold συνδρομή ανά κονσόλα και οι υπόλοιποι συνδεδεμένοι χρήστες να μπορούν να απολαύσουν όλες τις υπηρεσίες που προσφέρει το Gold membership, κάτι που πρακτικά σημαίνει πρόσβαση σε όλα για μέχρι 6 άτομα ταυτόχρονα. Για να «τραβήξει» το ενδιαφέρον πχ κάποιος δεν αρκεί να βρίσκεται στο οπτικό πεδίο του Kinect, πρέπει να «χαιρετήσει» ή να πει “Xbox Και-Κάποια-Εντολή”, αποτρέποντας έτσι την κονσόλα από το να «διαβάζει» τις κινήσεις ή την ομιλία κάποιου φίλου που μπορεί να βρίσκεται πίσω ή πλάγια από εμάς. Η αναγνώριση εικόνας και του προσώπου του παίκτη συμπληρώνεται από αναγνώριση κάθε φωνής ξεχωριστά– αν λοιπόν παίζουμε μαζί και πω “Xbox go to Friends List” ενώ βλέπουμε πχ τα Achievement, η κονσόλα θα φορτώσει αυτόματα τη δική μου λίστα φίλων. Αν πεις εσύ “Xbox start Ryse”, η κονσόλα θα τρέξει το παιχνίδι με φορτωμένο το δικό σου προφίλ.

Κάτι άλλο που λειτουργεί τελείως διαφορετικά είναι το “Xbox Guide”, το οποίο πλέον είναι “Xbox Home” κατά μια έννοια, καθώς δεν εμφανίζει ένα μενού επάνω στην τρέχουσα εφαρμογή όπως έχουμε συνηθίσει, αλλά αντίθετα εμφανίζει το κεντρικό μενού της κονσόλας και μέσα σε αυτό την τρέχουσα εφαρμογή σε preview. Και εδώ η μετάβαση είναι ομαλή και γίνεται πολύ γρήγορα – ένα ακόμα κομμάτι για το οποίο πρέπει να ευχαριστήσουμε το «3ο λειτουργικό» που διαχειρίζεται ουσιαστικά το λειτουργικό σύστημα της κονσόλας και τα Windows. Με το “Guide” ενεργό έχουμε στη διαθέσή μας όλες τις επιλογές που έχουμε από το κεντρικό Home καθώς και τη δυνατότητα να προσθέσουμε επί τόπου κάποια δεύτερη εφαρμογή η οποία θα τρέχει παράλληλα σαν snap in app.

Μεγάλες αλλαγές έχουμε όμως και στο κομμάτι των Achievements, το οποίο κατά μια έννοια είναι μια ξεχωριστή εφαρμογή. Φορτώνοντάς το (Κλικ στα Achievement ή λέγοντας Xbox go to Achievements) είχαμε την ευκαιρία να δούμε ένα πολύ πιο πλήρες και καλοσχεδιασμένο… σύστημα διαχείρισης των achievement μας που επιτρέπει πέρα από τα βασικά, όπως τη σύγκριση με τους φίλους μας και τις περισσότερες πληροφορίες, να δούμε και πληροφορίες που αφορούν τις προκλήσεις που δυναμικά μπορούν να δημιουργούν οι προγραμματιστές κάθε παιχνιδιού, και οι οποίες μπορεί να είναι βασισμένες σε συγκεκριμένα objective ή challenges που αφορούν επιτεύγματα μέσα σε συγκεκριμένο χρόνο. Για παράδειγμα μπορεί να δούμε achievement που θα είναι διαθέσιμα αν κάνουμε κάτι μέσα στη βδομάδα που είναι προσβάσιμο το συγκεκριμένο achievement, ή άλλα που θα συνδυάζουν τις επιλογές και τις δραστηριότητες πολλών παικτών όπως για παράδειγμα ένα community challenge για 1.000.000 reload μέσα σε μια εβδομάδα σε ένα συγκεκριμένο τίτλο. Η Microsoft εδώ έχει αναπτύξει την πλατφόρμα με τέτοιο τρόπο ώστε οι ίδιοι οι developers να επιλέξουν αν και πώς θα ενεργοποιήσουν και θα εκμεταλλευτούν αυτή τη δυνατότητα στους τίτλους τους. Πρακτικά αυτό σημαίνει βέβαια τέλος στα 1000 Gamerscore για πολλούς τίτλους. (Achievement hunting κανείς;) Μέσα στο ίδιο “app” έχουμε τη δυνατότητα να δούμε το achievement feed για τον συνδεδεμένο χρήστη ή για τους φίλους μας – κάτι σαν τα «Νέα» που έχουν οι δημοφιλείς σελίδες κοινωνικής δικτύωσης δηλαδή, αλλά επικεντρωμένο στα achievement που συγκεντρώνουμε στην πλατφόρμα του Xbox. Εδώ αξίζει να σημειωθεί ότι αυτό περιλαμβάνει και τα achievement από Xbox 360, Windows Phone, Windows 8 κτλ.

Οι λίστες φίλων επιτρέπουν πλέον μέχρι 1000 άτομα, αλλά επιτρέπουν και απεριόριστο αριθμό follower, ακριβώς όπως και στα κοινωνικά δίκτυα. Κάποιος που δεν γνωρίζουμε για παράδειγμα μπορεί πλέον να κάνει απλά follow και όχι “Add as Friend”. Παράλληλα, πέρα από εργαλεία αναζήτησης και ταξινόμησης της Friends List που θα διευκολύνουν τη διαχείριση 1000 ατόμων, μπορούμε να προσθέσουμε και Αγαπημένους Φίλους, ώστε πολύ γρήγορα να μπορούμε να δούμε και να εντοπίσουμε τους σημαντικότερους φίλους μας από ό(οοοοο)λη αυτή τη λίστα. Αν κάποιος παίζει και στο Xbox 360, όπου το όριο παραμένει στους 100 φίλους, οι φίλοι που πρόσθεσε στο Xbox One δε θα εμφανίζονται παρά μόνο αν τους προσθέσει ξανά – καταλαμβάνοντας όμως μια από τις 100 θέσεις που είναι διαθέσιμες. Για όλα τα παραπάνω υπάρχουν πολλές επιλογές στις ρυθμίσεις για τα Privacy Settings, οπότε και από αυτή την άποψη υπάρχει προστασία του παίκτη.

Η λειτουργία του Game PVR έχει επίσης μεγάλο ενδιαφέρον καθώς ανά πάσα στιγμή μπορούμε να καταγράψουμε 30’’ από τί γίνεται στο παιχνίδι, να το αποθηκεύσουμε, επεξεργαστούμε ή και μοιραστούμε με φίλους, και στη συνέχεια να κάνουμε resume το παιχνίδι από εκεί που είχαμε μείνει. Η αλήθεια είναι ότι τη συγκεκριμένη λειτουργία την είδαμε σε ένα δοκιμαστικό tech demo με μια μπάλα που κυλάει επάνω σε μια επιφάνεια (κάτι που φαντάζομαι δεν συγκρίνεται με το Titanfall σε απαιτήσεις συστήματος) αλλά λειτούργησε πολύ ομαλά και απροβλημάτιστα επιστρέψαμε στο παιχνίδι που είχαμε σε εξέλιξη. Αν μάλιστα κάνουμε Snap In την ειδική εφαρμογή της πλατφόρμας, τη βάλουμε δηλαδή στο ένα μέρος της οθόνης να τρέχει παράλληλα με το παιχνίδι, μπορούμε να καταγράψουμε μέχρι και 5 λεπτά, τα οποία και πάλι μπορούμε επί τόπου να επεξεργαστούμε, αποθηκεύσουμε κτλ. Τα παραπάνω πιθανότατα θα γίνονται απροβλημάτιστα σε όλα τα παιχνίδια καθώς το σύστημα διαχειρίζεται τους πόρους δυναμικά και επιτρέπει στο recording να καταλάβει τη μνήμη και την επεξεργαστική ισχύ που χρειάζεται, ξεχωριστά από το παιχνίδι που τρέχει, αλλά θα ήθελα το επόμενο διάστημα να δούμε αυτή τη δυνατότητα και με το Forza 5 ή το Ryse να τρέχει.

Το «τριπλό» λειτουργικό όμως της κονσόλας (Xbox, Windows και το διαχειριστικό ενδιάμεσα) φαίνεται να κάνει καλή δουλειά και όταν γίνεται εναλλαγή μεταξύ παιχνιδιών. Πολύ γρήγορα ο παίκτης μπορεί να περάσει από ένα digital game στο δίσκο του παιχνιδιού που έχει στο drive. Όλα τα παιχνίδια θα αντιγράφονται στο σκληρό δίσκο αλλά μετά τα πρώτα περίπου 3GB εγκατάστασης (ανάλογα τον τίτλο) θα μπορούμε να ξεκινήσουμε να παίζουμε ενώ η διαδικασία θα ολοκληρώνεται στο background. Οποιοδήποτε εξωτερικό αποθηκευτικό μέσο θα μπορεί να προσθέσει χωρητικότητα στην κονσόλα, οπότε αν εξαντληθεί ο 500GB σκληρός δίσκος που θα έχει η κονσόλα μετά από κάποιο διάστημα, αρκεί ένας εξωτερικός δίσκος ή μεγάλης χωρητικότητας και υψηλής ταχύτητας USB για να συνεχίσουμε να προσθέτουμε παιχνίδια – ακόμα και αν δεν επιλέξουμε να σβήσουμε κάποιο παιχνίδι που παλαιότερα εγκαταστήσαμε στο δίσκο. Επιστρέφοντας σε ό,τι αφορά το λειτουργικό, αξίζει να αναφέρουμε ότι μέχρι 5 εφαρμογές μπορούν να τρέχουν ταυτόχρονα, ή μέχρι 4 εφαρμογές και 1 παιχνίδι, κάτι που σημαίνει πρακτικά ότι μπορούμε παράλληλα με ένα matchmaking που προετοιμάζεται να βλέπουμε κάποιο βίντεο ή να διαβάζουμε κάτι στο Ίντερνετ. Εδώ έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον το ότι αν και ο κώδικας που είδαμε μας ξεκαθάρισαν ότι δεν είναι τελικός, το σύστημα ήταν πολύ σταθερό και πολύ γρήγορα και ομαλά έκανε τη μετάβαση από εφαρμογή σε εφαρμογή και από το παιχνίδι στο κεντρικό μενού.

Το χειριστήριο τώρα οφείλω να ομολογήσω ότι είναι όντως ευχάριστη έκπληξη. Παρά το ότι ακόμα και σήμερα μου λείπει το «τεράστιο» χειριστήριο του πρώτου Xbox (το πρώτο, όχι το “S”), έχω συνηθίσει το Xbox 360 τόσο που δε θα περίμενα να πω εύκολα καλό λόγο για άλλο controller. Και εδώ όμως μπορώ να πω ότι τα νέα είναι ευχάριστα καθώς το χειριστήριο, αν και αρκετά πιο ελαφρύ από ότι το φανταζόμουν, «κάθεται» εξαιρετικά στα χέρια. Η δε δόνηση από το επάνω μισό του χειριστηρίου έρχεται να δέσει με το σύστημα δόνησης που έτσι και αλλιώς έχουμε συνηθίσει και θεωρούμε αυτονόητο. Σε κάποιους τίτλους όπως το Forza 5, φαίνεται να προσθέτει ακόμα μεγαλύτερη αξία στην εμπειρία μας από το παιχνίδι, με τα 4 σημεία δόνησης να δένουν αρμονικά με το τι γίνεται στο δρόμο, πώς κινείται το αυτοκίνητο κτλ, ενώ παράλληλα δίνουν περισσότερο και διαφορετικό feedback ανάλογ με την περίπτωση, παρέχοντας πρακτικά παραπάνω πληροφορία στον παίκτη. Ο νέος μηχανισμός δόνησης μέσα στο χειριστήριο βρίσκεται πιο κοντά στα δάχτυλά μας όταν παίζουμε, τα οποία έχουν διαφορετική ευαισθησία από την παλάμη — το αποτέλεσμα είναι εξαιρετικό και πραγματικά μετά από λίγο θα απορείτε πώς παίζαμε τόσο καιρό χωρίς αυτό.

Το Kinect, στο οποίο για κάποιο λόγο η ομάδα που βρίσκεται εδώ φαίνεται να αναφέρεται συνεχώς μόνο ως “sensor”, είναι ό,τι ακριβώς περίμενα: ένα «σταθερό» Kinect (δεν κάνει αυτό το τρομακτικό “I want to play a game” γνέψιμο πάνω κάτω πλέον, ευτυχώς) με πολύ καλύτερα χαρακτηριστικά που πέρα από ευρείας γωνίας φακό που λειτουργεί απροβλημάτιστα και σε μικρότερη απόσταση, φαίνεται να είναι και πολύ (πολύ) πιο γρήγορο σε όλα, κάνοντας το έτσι ένα πραγματικό εργαλείο για την κονσόλα. Η λειτουργία που του επιτρέπει να «ακούει» συνεχώς, αν το ενεργοποιήσουμε εμείς, τί γίνεται στο χώρο επίσης έχει ενδιαφέρον καθώς πέρα από το άνοιγμα της κονσόλας επιτρέπει να χειριστούμε ουσιαστικά με φωνή οτιδήποτε έχει IR δέκτη – να ενεργοποιήσουμε δηλαδή το ηχοσύστημα και ταυτόχρονα να κάνουμε mute την τηλεόραση πχ χωρίς καν να πλησιάσουμε τηλεκοντρόλ.

Γενικά είμαι πάρα πολύ ικανοποιημένος από το Xbox One. Αυτό που είδα στην έκθεση είναι μεν ακόμα σε στάδιο ανάπτυξης, αλλά μπορώ να καταλάβω το όραμα και τη δυναμική που έχει η πλατφόρμα να κάνει πολλά παραπάνω πράγματα από το να παίζει games. Εδώ το ενδιαφέρον είναι όμως ότι και το να παίζει games, το κάνει εξίσου καλά και δεν πρόκειται για “TV, TV, TV” όπως αρχικά το παρουσίασαν, αλλά για Xbox που έχει και TV,TV,TV, έστω και αν τα δύο TV της επανάληψης είναι για παράδειγμα Μουσική και Άλλες Υπηρεσίες, που στην τελική μπορεί να μην με ενδιαφέρουν καθόλου, ή να μην είναι προσβάσιμα στην Ελλάδα. Εγώ το κρίνω αυστηρά και μόνο ως Xbox, μια gaming κονσόλα. Τα άλλα είναι έξτρα. Αν κρίνω όμως από τους launch τίτλους που είδα, από τους οποίους θα σας μεταφέρω εντυπώσεις τις επόμενες ημέρες (όπως ενδεικτικά το Ryse, Forza Motorsport 5, Titanfall και Dead Rising 3 από “first party” και πολλούς από τους second και third party τίτλους) και από τις εντυπώσεις μου από το μηχάνημα και το χειριστήριο, πραγματικά θεωρώ ότι με έχει καταφέρει και με την κυκλοφορία του θα καταφέρει να βρει αυτή τη «βολική βολική» θέση που ανέφερα δίπλα στην τηλεόρασή μου. Και αν έχει και FIFA μαζί στο πακέτο, θα παίξω και FIFA. Αλλιώς θα αρκεστώ στο Battlefield 4, Titanfall, Watch Dogs, Dying Light καθώς και το Zoo Tycoon, για τις πιο τρυφερές στιγμές.

Θα επιστρέψω τις επόμενες ημέρες με τις εντυπώσεις μου από όλα τα παιχνίδια που είχα την ευκαιρία να δω, ώστε να σας μεταφέρω και από εκεί τί είδα να έρχεται τον επόμενο ένα χρόνο περίπου στο gaming.

Μέχρι τότε, ερωτήσεις και συζητήσεις στο σχετικό θέμα στο φόρουμ μας. 🙂