Σχεδόν πέντε μήνες μετά την κυκλοφορία της ναυαρχίδας του Xbox, “Halo 4” τα πράγματα στο multiplayer κομμάτι του τίτλου δεν πάνε και τόσο καλά. Οι απότομες αλλαγές στις λεπτομέρειες του νέου τίτλου της σειράς, σε σχέση με του προκατόχους του έχουν οδηγήσει την πλειονότητα του κόσμου μακριά από το παιχνίδι. Παρ’ όλα αυτά η 343i δείχνει πλέον διατεθειμένη, αν και με λίγη καθυστέρηση, να ικανοποιήσει τις απαιτήσεις των οπαδών του Halo. Μετά την έλευση του κυρίου Bravo έχουμε και το release ενός νέου Map Pack με small-medium χάρτες. Majestic map pack Ladies and Gentlemen..

Ο πρώτος χάρτης με τον οποίο θα ασχοληθούμε είναι ο Landfall. Οι παλιοί παίκτες του Halo σίγουρα θα αναγνωρίσουν επιρροές από τον Longshore. Όπως και ο χάρτης του Halo 3, έτσι και ο Landfall λαμβάνει χώρα σε μία παραθαλάσσια εγκατάσταση και αποτελείται από έναν μεγάλο εσωτερικό χώρο, ιδανικό για close quarters συγκρούσεις και εξωτερικές διαδρομές με διάσπαρτα σημεία κάλυψης, ιδανικές για τα Dmr και τα Lightrifle σας. Αισθητικά είναι πανέμορφος, η παλέτα των χρωμάτων είναι καταπληκτική, ενώ οι παρατηρητικοί παίκτες θα εντοπίσουν την πόλη της Casbah στο background να δέχεται επίθεση από τους Covenant. Ο χάρτης είναι ασύμμετρος αλλά σε καμία περίπτωση δύσκολος στην εκμάθηση. Συνίσταται ιδιαίτερα για έντονο casual play αλλά όχι τόσο για competitive play, καθώς λόγω της ασυμμετρίας του δεν δίνει ίσες ευκαιρίες και στις δύο ομάδες. Μεγάλη προσοχή στους ύπουλους διαδρόμους και τα jump spots, καθώς σε ανύποπτο χρόνο μπορεί να βρεθείτε εκτεθειμένοι από παντού! Μάθετε όμως να τα χρησιμοποιείτε και θα έχετε πολύ σύντομα το πάνω χέρι.

Ο επόμενος χάρτης που θα μας απασχολήσει είναι ο Monolith. Θυμίζει πάρα πολύ τον Onslaught του Halo 3 και του Halo Reach, όχι τόσο από άποψη σκηνικού, αλλά από άποψη στησίματος του χάρτη. Είναι προφανώς συμμετρικός, κατάλληλος για όλα τα game modes, όμως στα team objective όπως capture the flag, oddball, king of the hill και extraction διαπρέπει. Υπάρχουν δύο αντιδιαμετρικές κύριες βάσεις και δυο δευτερεύουσες ανάμεσα τους με έναν κτίσμα στο κέντρο που έχει top και bottom τμήματα. Οι δύο δευτερεύουσες βάσεις έχουν μικρότερη ανύψωση σε σχέση με τις κύριες αλλά προσφέρουν πολύ περισσότερα σημεία κάλυψης κατ’ αντιστοιχία. Την εμφάνιση τους κάνουν επίσης δύο man cannon τα οποία μπορούν να μεταφέρουν τους παίκτες από άκρη σ’ άκρη του χάρτη μέσα σε δευτερόλεπτα.

Τελευταίος αλλά σίγουρα όχι καταϊδρωμένος έρχεται και ο instant-classic Skyline. Είναι ένας πολύ μικρός, συμμετρικός χάρτης και αποτελείται από πανέξυπνες διαδρομές, μια πληθώρα από χαμηλά και ψηλά σημεία, μπόλικα σημεία για κάλυψη και έξυπνα άλματα που σε φέρνουν σε θέση ισχύος με τον αντίπαλο. Παίζοντας σε αυτόν τον χάρτη θα απολαύσετε fast paced παιχνίδια με μεγάλη ένταση και δράση. Διαπρέπει σε slayer modes αλλά και σε objective όπως capture the flag και ιδιαίτερα oddball τα καταφέρνει αρκετά καλά. Κύριο μέλημα σας θα είναι να αποκτήσετε από την αρχή κάθε game τα δυνατά όπλα όπως τα sticky detonator και shotgun και να προσπαθήσετε να κάνετε dominate τα κεντρικά σημεία του χάρτη.

Σίγουρα οι χάρτες του Majestic Map Pack είναι ένα βήμα -τι βήμα, άλμα ολόκληρο – προς την σωστή κατεύθυνση. Ιδιαίτερα μαζί με το release των forge maps και το νέο competitive playlist, η 343i φαίνεται διατεθειμένη να μας δώσει ένα Halo 4 το οποίο είναι άξιος διάδοχος των προηγούμενων τίτλων της σειράς. Μακάρι να συνεχίσει έτσι.

Βαθμολογία: 8.5/10

[slickr-flickr search=”sets” items=”24″ set=”72157632880474303″]

Περισσότερες εικόνες από το παιχνίδι (Flickr)