Μια νέα Forza υπηρεσία, έρχεται να δώσει νέο νόημα στους επίδοξους οδηγούς που κρύβουμε μέσα μας! Welcome to Forza Rewards! Το Forza Rewards είναι ο νέος τρόπος της Turn10 να επιβραβεύει όσους τιμούν τα παιχνίδια της σειράς Forza. Όσοι είναι κάτοχοι των Forza* λοιπόν, θα έχουν τη δυνατότητα να κερδίζουν διάφορα in-game δώρα ή αλλιώς “rewards”.

Τα rewards που μπορεί να ξεκλειδώσει ο κάθε παίκτης εξαρτώνται από το Tier στο οποίο ανήκει. Τα Tier είναι ένα είδους milestone (ή level) που φθάνει ο παίκτης μαζεύοντας πόντους, τους οποίους συγκεντρώνει παίζοντας. Καθώς ο παίκτης κατακτά υψηλότερα Tier, ξεκλειδώνει νέα, υψηλότερης “αξίας” δώρα, τα οποία γίνονται εμφανή με την κατάκτηση του προηγούμενου Tier. Δηλαδή όταν ένας παίκτης ανεβαίνει Tier, μπορεί να δει τα δώρα που δικαιούται όταν φτάσει στο αμέσως επόμενο. Ανανέωση των rewards γίνεται κάθε 30 μέρες. Έτσι προστίθενται διαρκώς νέα καλούδια να ξεκλειδωθούν, αναλόγως πάντα με το Tier στο οποίο ανήκει ο παίκτης.

Οι πόντοι που απαιτούνται μπορούν να αποκτηθούν με διάφορους τρόπους. Ενδεικτικά, εξαρτώνται από τις μέρες που ασχολήθηκε κάποιος με το παιχνίδι, το driving skill, τα αυτοκίνητα που έχει συλλέξει, τα χιλιόμετρα που έχει διανύσει, τα DLC που έχει κατεβάσει και φυσικά τα achievements! Να διευκρινίσουμε εδώ πως κάθε Forza έχει διαφορετικό σύστημα απόκτησης πόντων και δεν παίζουν ρόλο οι ίδιοι παράγοντες σε όλα τα παιχνίδια της σειράς, παρόλο που κάποιοι βασικοί είναι κοινοί.

Οι πόντοι που συγκεντρώνονται, όμως, αθροίζονται. Αυτό σημαίνει πως, όποιο Forza και να παίζει κάποιος, μαζεύει πόντους και «ανεβαίνει» Tier. Έτσι, δίνεται ένα παραπάνω κίνητρο να είναι κανείς κάτοχος όσων περισσότερων Forza τίτλων γίνεται, αφού μαζεύει περισσότερους πόντους ευκολότερα, ενώ παράλληλα λαμβάνει rewards για όλα τα Forza*.

Τέλος, μπορεί να γίνει σύγκριση της προόδου στη συνολική Forza εμπειρία με τους φίλους (από την Xbox friend list) που συμμετέχουν στο πρόγραμμα. Το Forza Rewards είναι διαθέσιμο για τους φίλους του Forza μέσω του forzamotorsport.net

*Rewards περιλαμβάνονται μόνο για τα Forza Horizon, Forza Motorsport 4 και για το επερχόμενο Forza Motorsport 5.

[slickr-flickr search=”sets” items=”24″ set=”72157635379166271″]

Περισσότερες εικόνες από το παιχνίδι (Flickr)