Από την πρώτη μέρα κυκλοφορίας του Forza Motorsport 4, η Turn 10, δημιουργός εταιρεία του παιχνιδιού, είχε δείξει τις… «άγριες» διαθέσεις της για την επέκταση του παιχνιδιού, μέσα από τα DLC που είχε προαναγγείλει. Τα πακέτα επέκτασης του Forza Motorsport 4 θα κυκλοφορούσαν σε μηνιαία βάση, ενώ το Season Pass εξασφάλιζε πρόσβαση στα πρώτα έξι από αυτά (από το Νοέμβριο του 2011 μέχρι και τον Απρίλιο του 2012) σε χαμηλότερη τιμή.

Όμως, πριν από λίγο καιρό, η Turn 10 ανακοίνωσε πως κατάφερε να εξασφαλίσει την άδεια χρήσης της Porsche και πως θα κυκλοφορήσει ένα ξεχωριστό expansion pack που θα προσθέτει αυτοκίνητα της γνωστής γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας στο παιχνίδι.


Σε αυτό το σημείο, καλό θα ήταν να υπενθυμίσουμε πως η Porsche έχει υπογράψει συμφωνητικό με την Electronic Arts για τα αποκλειστικά δικαιώματα χρήσης των οχημάτων της σε βιντεοπαιχνίδια, με αποτέλεσμα η EA να έχει τον απόλυτο έλεγχο και να «δανείζει» την άδεια σε όποια εταιρεία θέλει αυτή.

Ενώ τα προηγούμενα παιχνίδια της σειράς Forza Motorsport είχαν και αυτοκίνητα της Porsche, το τέταρτο μέρος του franchise υστερούσε, καθώς η ΕΑ δεν έδινε τα δικαιώματα, λόγο ανταγωνισμού, και χρησιμοποίησε τα αυτοκίνητα της εν λόγω εταιρείας στο δικό της παιχνίδι, το Shift 2: Unleashed.

Ας δούμε πιο αναλυτικά τι περιλαμβάνει το Porsche Expansion Pack του Forza Motorsport 4.


Η προσοχή όλων πηγαίνει αμέσως στα αυτοκίνητα που προσθέτει το εν λόγω πακέτο, ο αριθμός των οποίων φτάνει τα 30, τα οποία καταφέρνουν να ικανοποιήσουν ακόμα και τους πιο απαιτητικούς. Μεταξύ αυτών συναντάμε τις… old school 550A Spyder του 1956, 914/6 του 1970 και Carrera RS του 1973, ενώ δεν λείπουν και τα πιο πρόσφατα μοντέλα της Porsche, όπως η Cayenne Turbo και η 911 GT2 RS που κυκλοφόρησαν το 2012.

Φυσικά, η Turn 10 δε θα μπορούσε να μην συμπεριλάβει στο πακέτο αυτοκίνητα που έλαβαν μέρος στα πρωταθλήματα GT3 και GT1, καθώς τα προηγούμενα χρόνια η Porsche κυριαρχούσε σε αυτά. Μερικά από αυτά που υπάρχουν στο πακέτο είναι τα 911 GT3 Cup της AXA Racing για το 2005 και της Gruppe Orange Racing του 2008, τα 911 GT3-RSR της Flying Lizard του 2007 και της Team Falken για το 2011, ενώ οι «σταθερές αξίες», RS Spyder Evo των Dyson Racing και Penske Racing κάνουν και εδώ την εμφάνισή τους.


Εκτός από τα 30 οχήματα, το εν λόγω πακέτο προσθέτει και 20 καινούργια events, τα οποία αφορούν αυτοκίνητα της Porsche, όπως αγώνες και τουρνουά με συγκεκριμένα μοντέλα Porsche, αλλά και επικές κόντρες με αυτοκίνητα από άλλες αυτοκινητοβιομηχανίες. Για παράδειγμα, Porsche vs. Ferrari (Carrera GT vs. Enzo, 911 vs. Ferrari V8 και 959 vs. Ferrari F40) και Porsche vs. BMW (Cayman R vs. M3 και Cayenne Turbo vs. X5M).

Επίσης, στο Rivals Mode έχουμε την ευκαιρία να αγωνιστούμε σε επτά καινούργια events, και αυτά βασισμένα στα αυτοκίνητα της Porsche, ενώ το Expansion ανεβάζει και το Gamerscore του παιχνιδιού κατά 250G, με 10 καινούργια achievements.

Αρνητικό στοιχείο αποτελεί το γεγονός πως δεν έχουμε την ευκαιρία να περιηγηθούμε μέσα από το Autovista σε κανένα από τα 30 καινούργια αυτοκίνητα, αλλά για ακόμα μια φορά τα εκπληκτικά σχέδια των αυτοκινήτων, τα πανέμορφα και αληθοφανή γραφικά και οι προσεγμένοι μέχρι την τελειότητα εσωτερικοί χώροι των αυτοκινήτων θα ανταμείψουν όλους όσους αγοράσουν το εν λόγω expansion pack.

[yframe url=’http://www.youtube.com/watch?v=eyfGIYBpnGU’]

Από την εμπειρία μας με αυτό θα λέγαμε πως αξίζει σαν πακέτο επέκτασης, αλλά περισσότερο για τους fans της σειράς που αναζητάνε μια νέα πνοή για το Forza Motorsport 4. Μια πνοή που μια τέτοια συλλογή, και το όνομα Porsche σίγουρα μπορεί να φέρει. Το Porsche Expansion Pack κυκλοφορεί ήδη στο Marketplace του Xbox LIVE προς 1600 Microsoft Points, ενώ τα VIP Members έχουν έκπτωση 400 πόντων.

Τη λίστα με τα αυτοκίνητα και τα events που προσθέτει το Porsche Expansion Pack θα βρείτε εδώ και εδώ.

Κώστας “kopaGR” Δημητρίου για την Ελληνική Κοινότητα LIVE