Με την κυκλοφορία του Forza Motorsport 4, η Turn 10 – δημιουργός εταιρεία της σειράς – ανακοίνωσε πως σκοπεύει να επεκτείνει την ήδη πλούσια γκάμα αυτοκινήτων του παιχνιδιού, με μηνιαία πακέτα επέκτασης. Η είδηση αυτή απέφερε ανάμεικτα συναισθήματα στους λάτρεις της σειράς, και δεν είναι λίγοι εκείνοι που διαφώνησαν με την πολιτική που αποφάσισε να ακολουθήσει η Turn 10, καθώς αξιολογείται πως τα εν λόγω πακέτα επέκτασης κοστολογούνται πολύ ακριβά.

Σε μια προσπάθειά της για να αλλάξει τα κακώς κείμενα, η εταιρεία ανάπτυξης ανακοίνωσε πως οι παίκτες έχουν την ευκαιρία να αποκτήσουν και τα έξι πακέτα που θα κυκλοφορήσουν (για τους μήνες Νοέμβριο 2011 μέχρι και τον Απρίλιο του 2012) σε χαμηλότερη τιμή, αγοράζοντας το Season Pass προς 2400 πόντους, αντί για 3360 που κοστίζουν αν κάποιος αγοράσει και τα έξι πακέτα ξεχωριστά.

Τον τρέχοντα μήνα, Μάρτιο, κυκλοφόρησε το Pirelli Car Pack, με τους developers να δηλώνουν πως το εν λόγω DLC πήρε την ονομασία του από τη γνωστή μάρκα ελαστικών, μιας που οι τεχνικοί της Pirelli βοήθησαν την Turn 10 να προσφέρει την πιο αληθοφανή racing εμπειρία, παρέχοντάς τους πραγματικές μετρήσεις ελαστικών από τα πιο εξελιγμένα μηχανήματα.

Όπως και εκείνα των προηγούμενων μηνών, το πακέτο του Μαρτίου περιλαμβάνει δέκα καινούργια αυτοκίνητα, από διαφορετικές χρονιές και κατηγορίες. Πιο συγκεκριμένα, με χρονολογική σειρά, έχουμε την ευκαιρία να βρεθούμε πίσω από το τιμόνι των εξής αυτοκινήτων:


1966 Ford Country Squire

Ένα από τα πιο διάσημα station wagon στις Ηνωμένες Πολιτείες που κατάφερε να επιβιώσει μέχρι και το 1991, όπου σταμάτησε η παραγωγή του. Το συγκεκριμένο μοντέλο του 1966 ανήκει στην τέταρτη γενιά του Country Squire, όπου για πρώτη φορά ενσωματώθηκε η λεγόμενη Magic Door Gate, η πίσω πόρτα του wagon δηλαδή, η οποία όχι μόνο κατέβαινε όπως τα παραδοσιακά wagon, αλλά άνοιγε προς τα δεξιά, σαν πλαϊνή πόρτα αυτοκινήτου. Στο παιχνίδι, το εν λόγω αυτοκίνητο όχι απλά προσφέρεται για drifting, αλλά είναι ίσως το καλύτερο όχημα για αυτό το σκοπό, καθώς υπακούει άψογα στις εντολές του οδηγού. Σε αυτό βοηθάει και το βαρύ του αμάξωμα, σε συνδυασμό με τα δυνατά κρατήματα.


1969 Chevrolet Nova SS 396

Η Chevrolet ήταν ανέκαθεν η «μαμά» των muscle cars. Το Nova Super Sport του ’69 αποτελεί την εξέλιξη του Chevy II, ενός από τα πιο δυνατά coupe της δεκαετίας του 60. Κάτω από το καπό του Nova βρίσκουμε μια V8 μηχανή, 6.5 λίτρων που αποδίδει 375 Ίππους και όταν βρεθεί στο δρόμο δεν αφήνει κανένα περιθώριο αμφισβήτησης. Ο ήχος της μηχανής εξιτάρει ακόμα και αυτούς που δεν ασχολούνται με το μηχανοκίνητο αθλητισμό, με την Turn 10 να καταφέρνει να μεταδώσει το εν λόγω συναίσθημα μέσα από το παιχνίδι της. Καλύτερα, όμως, να μην προσπαθήσουμε να πάρουμε κάποια απότομη στροφή, καθώς δε θέλει και πολύ για να βρεθούμε εκτός πίστας.

 


1969 Chevrolet Corvair Monza

Ακόμα ένα Chevrolet του ’69, αλλά αυτή τη φορά έχουμε να κάνουμε με ένα πιο… συμβατικό αυτοκίνητο και όχι με ένα καθαρόαιμο muscle car. Η Monza έκδοση του Corvair αποτελεί ένα από τα πιο σπάνια αυτοκίνητα, μιας που η εταιρεία αποφάσισε να σταματήσει την παραγωγή του νωρίτερα, λόγο της αυξημένης ζήτησης του Nova. Η Turn 10, όμως, μας δίνει την ευκαιρία να το θαυμάσουμε μέσα από το Forza Motorsport 4 και να δαμάσουμε τους δρόμους, με το εύκολο handling του αυτοκινήτου.


1971 Ferrari #2 Ferrari Automobili 312 P

Το συγκεκριμένο μοντέλο αποτελεί το πρωτότυπο αυτοκίνητο αγώνων της Ferrari, μετά την αλλαγή των κανόνων που είχε προβεί η FIA το 1968, απαγορεύοντας τους τετράλιτρους κινητήρες. Το 312 P αποδίδει 444 καθαρόαιμα άλογα, που θα ζήλευαν πολλά σημερινά αγωνιστικά αυτοκίνητα και η οδήγησή του στο παιχνίδι αποτελεί μια φανταστική εμπειρία.

 


1986 Alfa Romeo GTV-6

Ένα από τα καλύτερα αγωνιστικά αυτοκίνητα που έχουν εμφανιστεί, το GTV-6 από την Alfa Romeo κατάφερε να κερδίσει για τέσσερα συνεχόμενα χρόνια (1982-1985) το ETCC, ενώ συνέχιζε να κερδίζει τίτλους και τα έτη που ακολούθησαν. O V6 κινητήρας του ’86 έχει αναγνωριστεί ως «one of the best sounding engine ever», γεγονός που μπορούμε να διαπιστώσουμε από μόνοι μας, πατώντας απλά τη σκανδάλη RT από το χειριστήριο της κονσόλας μας.

 


1995 BMW 850 CSi

Αυτό το γερμανικό «θηρίο» είναι ο απόγονος του M8 Prototype και κάτω από το καπό του βρίσκουμε έναν V12 κινητήρα, 5.6 λίτρων που αποδίδει 372 άλογα. Μπορεί το interior του αυτοκινήτου να είναι λίγο… φτωχό σε σχέση με τα υπόλοιπα, αλλά εξωτερικά, ο αεροδυναμικός σχεδιασμός του συναρπάζει. Με λίγη εξοικείωση, μπορεί να γίνει ένα από τα πιο ανταγωνιστικά αυτοκίνητα του παιχνιδιού.

 


2010 Renault Clio RS

Το Clio ήταν ανέκαθεν το γρήγορο και δυνατό μικρό, που ξεπερνούσε άνετα σε όλους τους τομείς τα υπόλοιπα αυτοκίνητα της κατηγορίας του. Η RS έκδοση περιλαμβάνει αρκετές βελτιώσεις από την απλή (αγωνιστικά φρένα και αναρτήσεις), οι οποίες γίνονται αμέσως αντιληπτές και μέσα στο παιχνίδι.

 


2011 Wiesmann GT MF5

Το GT MF5 αποτελεί το πιο πρόσφατο και ταυτόχρονα το πιο δυνατό μοντέλο των αδερφών Wiesmann. Ο V8 BMW κινητήρας που φοράει, αποδίδει 547 άλογα που του επιτρέπουν να κάνει τα 0-100 χλμ/ώρα σε 3.9 δευτερόλεπτα. Η τιμή του είναι απαγορευτική, ακόμα και για αυτούς που… το φυσάνε, γι’ αυτό θα αρκεστούμε στην ψηφιακή του έκδοση που η Turn 10 έχει δημιουργήσει με κάθε λεπτομέρεια.

 


2011 Aston Martin V12 Zagato

Έχουν περάσει 50 ολόκληρα χρόνια από τότε που η Aston Martin πρωτοεμπιστεύτηκε τον ιταλικό βελτιωτικό οίκο Zagato για το σχεδιασμό και τη βελτίωση του DB4 GT και για να γιορτάσει αυτήν την επέτειο δημιούργησε το V12 Zagato. Το αποτέλεσμα είναι εκπληκτικό, τόσο εξωτερικά, όσο και μηχανικά (5.9 λίτρα V12 κινητήρας), κάτι που αποδίδεται άψογα και μέσα στο παιχνίδι.

 


2012 Ultima GTR

Τι θα συνέβαινε αν συνδυάζαμε τη βρετανική αυτοκινητιστική τεχνογνωσία με έναν αμερικάνικο κινητήρα; Το αποτέλεσμα ακούει στο όνομα Ultima GTR, με τον επτάλιτρο κινητήρα και τα 565 άλογα, που χρειάζονται έναν έμπειρο οδηγό να τα… καλπάσει. Μετά από μερικά λεπτά οδήγησης, θα καταφέρουμε να χειριστούμε το πισωκίνητο θηρίο, που θα μας χαρίσει αξέχαστες ψηφιακές, οδηγικές εμπειρίες.

[yframe url=’http://www.youtube.com/watch?v=t_jFIDxg5Yk’]

Ολοκληρώνοντας, η Turn 10, στο Pirelli Car Pack, έχει καταφέρει να δημιουργήσει 10 εντυπωσιακά και ρεαλιστικά μοντέλα αυτοκινήτων, που καλύπτουν όλο το φάσμα των κατηγοριών. Φυσικά, δεν έχει μείνει μόνο στην εξωτερική εμφάνιση αλλά, όπως ήταν αναμενόμενο, έχει δημιουργήσει τον τεχνικό τομέα του κάθε αυτοκινήτου ξεχωριστά, προσφέροντας μια αρκετά ρεαλιστική προσέγγιση.

Όσοι έχουν αγοράσει το Season Pass μπορούν ήδη να κατεβάσουν το Pirelli Car Pack δωρεάν, ενώ στους υπόλοιπους θα κοστίζει 560 Microsoft Points.

Κώστας “kopaGR” Δημητρίου για την Ελληνική Κοινότητα LIVE