Μπορεί η σειρά Forza να μας έχει συνηθίσει σε μια σειρά από πακέτα επέκτασης τα οποία περιέχουν μόνο νέα αυτοκίνητα για τη συλλογή μας, ωστόσο στο Forza Horizon φαίνεται πως αλλάζουν λίγο τα πράγματα. Έτσι η Turn 10 και η Playground Games αποφάσισαν να μην επεκτείνουν μόνο τον αριθμό των οχημάτων στον τίτλο, αλλά και τον αριθμό των modes, φέρνοντάς στους fans το νέο Forza Horizon Rally Pack DLC, μεγαλώνοντας το φεστιβάλ Horizon με αγώνες βγαλμένους από το WRC.

Ξεκινώντας το Forza Horizon θα βρεθούμε πίσω από το τιμόνι ενός Subaru Impreza 2005, παίρνοντας μέρος σε κατατακτήριο αγώνα, στοχεύοντας στις πρώτες 25 θέσεις. Περνώντας επιτυχώς τον αγώνα, κερδίζουμε μια συμμετοχή για το Horizon Rally Event με στόχο να φτάσουμε στους τελικούς κερδίζοντας την πρώτη θέση. Το Rally Pack διαθέτει μια σειρά από events και κάθε event έχει 4 ειδικές διαδρομές. Σε κάθε διαδρομή θα πρέπει να κάνουμε όσο καλύτερο χρόνο μπορούμε ώστε να βγούμε πρώτοι στην τελική κατάταξη, ή να μαζέψουμε αρκετούς πόντους για να πάρουμε μέρος στον τελικό του Rally Event.

Forza Horizon Rally Pack PDLC

Μαζί με το Forza Horizon Rally Pack, έρχονται και 5 νέα αυτοκίνητα που έχουν αφήσει ιστορία στον κόσμο του WRC. Στα events όμως μπορούμε να πάρουμε μέρος με οποιοδήποτε τετρακίνητο όχημα έχουμε στη κατοχή μας, αρκεί να τοποθετήσουμε τα νέα λάστιχα, κιβώτιο ταχυτήτων και αμορτισέρ, που προστέθηκαν ειδικά για τους αυτούς του αγώνες. Βέβαια τα 5 νέα οχήματα διαθέτουν και μια σειρά από εξωτερικές αλλαγές που είναι βγαλμένες από το WRC, όπως προφυλακτήρες με μεγάλα φώτα, ένα λάστιχο ρεζέρβα στη οροφή των οχημάτων και άλλα χαρακτηριστικά που μετατρέπουν την αίσθηση ότι βρισκόμαστε σε ένα πρωτάθλημα rally ακόμα πιο ρεαλιστική. Δυστυχώς όμως αυτές οι αλλαγές δεν μπορούν να γίνουν και στα υπόλοιπα οχήματα.

Forza Horizon Rally Pack PDLC

Η καλύτερη προσθήκη στο DLC είναι ο συνοδηγός μας, ο οποίος μας παρέχει πληροφορίες για κάθε λεπτομέρεια της πίστας. Από την ευκολία ή δυσκολία των επόμενων στροφών, το αν θα έχει λακκούβες ο δρόμος, αν πρέπει να τραβήξουμε χειρόφρενο και πολλά άλλα. Αν και δεν βρίσκεται στη θέση του συνοδηγού, όπως στα κανονικά rallies, χωρίς αυτόν, ο αγώνας μας θα τερματιστεί σύντομα αφού τα δέντρα, οι πέτρες αλλά και τα χαντάκια στα πλαϊνά του δρόμου δεν γίνονται γρήγορα αντιληπτά και είναι έτοιμα να ροκανίσουν τον χρόνο μας. Αν συνδυάσουμε και τον πολύ αυξημένο βαθμό δυσκολίας των αγώνων, η παρουσία του συνοδηγού γίνεται απαραίτητη.

Οι πίστες όπου θα διεξάγονται οι αγώνες έχουν μετατραπεί ειδικά για το Event, γι’ αυτό άλλωστε και δεν μπορούμε να περιηγηθούμε σε αυτές μέσω του free roam, καθώς το Rally Pack δεν θα το βρούμε μέσα στο χάρτη του Κολοράντο, αλλά σε ειδική επιλογή στο αρχικό μενού. Τέλος έχει γίνει αρκετά καλή βελτίωση στο force feedback (κραδασμοί του χειριστηρίου μας), καθώς μετατρέπεται πολύ καλύτερα η αίσθηση ότι κινούμαστε σε έναν χωμάτινο και ανώμαλο δρόμο.

Forza Horizon Rally Pack PDLC

Το Forza Horzion Rally Pack είναι μια άριστη προσθήκη στον τίτλο, εκμεταλλευόμενο πλήρως τις χωμάτινες διαδρομές που υπήρχαν αρχικά στο παιχνίδι. Η φωνή του συνοδηγού μας είναι άκρως βοηθητική και υποχρεωτική ώστε να φέρουμε εις πέρας τους αγώνες χωρίς να βρισκόμαστε κάθε λίγο καρφωμένοι σε κάποιο δέντρο ή βράχο, εμπόδια που θα βρούμε σε μεγάλη συχνότητα στις ειδικές διαδρομές. Μοναδικά ελαττώματα του DLC είναι πως δεν μπορούμε να περιπλανηθούμε ελεύθερα στις χωμάτινες διαδρομές μέσα από το Free Roam και πως τα νέα εξωτερικά car parts με θέμα τα Rally μπορούν να τοποθετηθούν μόνο σε ένα από τα 5 αυτοκίνητα που περιέχει το DLC. Ωστόσο το Rally Pack είναι μια άριστη προσθήκη στο ήδη πλούσιο gameplay του τίτλου, προσφέροντας μάλιστα ένα αρκετά υψηλό επίπεδο δυσκολίας στους παίκτες.

Βαθμολογία: 8,5 / 10

Γεράσιμος «rogerwat23GRE» Καββαδάς για το MyXbox.gr

[slickr-flickr search=”sets” items=”12″ set=”72157632293476922″]