Select Page

Forza Horizon 4 – Πρόσθετες Εντυπώσεις

by | Οκτ 9, 2018 | Reviews, Νέα

Όταν ήρθε στα χέρια μου το Forza Horizon 4 και ξεκίνησε να γράφεται το review, δυστυχώς το σύνολο των διαθέσιμων παικτών ήταν αρκετά μικρό με αποτέλεσμα τα περισσότερα online modes του τίτλου να μην μπορούν να αξιολογηθούν. Αυτός ήταν και ο λόγος που το κείμενο χωρίστηκε σε 2 κομμάτια. Πλέον όμως ο τίτλος έγινε διαθέσιμος σε ευρύτερο κοινό. Αυτομάτως λοιπόν τα modes του Forza Horizon 4 πολλαπλασιάζονται, ιδιαίτερα από την στιγμή που το παιχνίδι βρίσκεται και στο Game Pass.

 

Αυτό είναι και το κατόρθωμα της Playground Games αυτή τη χρονιά. Να μεγαλώσει ακόμα περισσότερο την χρονική αξία που έχει το Forza Horizon. Για αρχή εισήγαγε το σύστημα των εποχών. Πώς να βαρεθείς λοιπόν ένα παιχνίδι όταν κάθε βδομάδα αλλάζει η εμφάνιση του χάρτη του, ανάλογα με την εποχή. Κάθε νέα εποχή φέρνει και μια σειρά από νέους αγώνες, οι οποίοι θα έχουν και συγκεκριμένες προϋποθέσεις. Και μόνο η αλλαγή εποχής όμως είναι κάτι το εντυπωσιακό, ειδικά όταν μεταξύ των εποχών εξαφανίζονται ή εμφανίζονται νέες διαδρομές. Για παράδειγμα η μεγάλη λίμνη που διαθέτει ο χάρτης, το χειμώνα παγώνει και μπορεί κάποιος να τη διασχίσει οδηγώντας.

"Forza Horizon 4" Previews - Head-to-head Race

Το Forza Horizon 4 όμως δεν φτιάχτηκε για να παίζουν οι παίκτες μόνοι τους. Γι’ αυτό λοιπόν το Horizon Online είναι ακόμα πιο διασκεδαστικό. Στον ίδιο χάρτη θα υπάρχουν μέχρι και 72 παίκτες, ο οποίοι μπορούν να παίρνουν μέρος μαζί σε αγώνες είτε σαν αντίπαλοι είτε co-op. Επίσης κάθε μια ώρα διεξάγεται το Horizon Live Event. Εκεί όσοι παίκτες παίρνουν μέρος, διαγωνίζονται συνεργατικά, σε διάφορες δοκιμασίες, συμβάλλοντας όλοι μαζί στο συνολικό σκορ που πρέπει να επιτευχθεί.

Υπάρχει επίσης το Team Adventure Mode όπου παίκτες χωρίζονται σε ομάδες και διαγωνίζονται σε 5 διαδοχικούς αγώνες, με την ομάδα με το μεγαλύτερο σκορ συνολικά να κερδίζει, ενώ όλες οι ομάδες διαγωνίζονται σε ένα υποτυπώδες πρωτάθλημα, ανεβαίνοντας ή πέφτοντας κατηγορία. Συνεχίζουμε με τα γνωστά Playground Games, τα πιο διασκεδαστικά online modes του τίτλου, κυρίως λόγω των ευτράπελων που συμβαίνουν σε κάθε παιχνίδι. Ειδικά το Infection, στο οποίο ένας παίκτης είναι το «ζομπι» και προσπαθεί να τους κολλήσει όλους σίγουρα κλέβει την παράσταση.

"Forza Horizon 4" Previews - Flying Scotsman

Δεν πρέπει να παραλείψουμε και το Forzathon, οι διαδοχικές δοκιμασίες που καλούνται να περάσουν οι παίκτες. Αυτή τη φορά το σύστημα έχει μερικώς αλλάξει αφού κάθε ημερήσια ή εβδομαδιαία δοκιμασία που θα περνάει ο παίκτης, θα κερδίζει πόντους τους οποίους μετά μπορεί να αξιοποιήσει στο Forzathon Shop αγοράζοντας νέα οχήματα, ρούχα για το in-game avatar του, emotes και ήχους για την κόρνα του οχήματος. Στα ΑΠΟΛΥΤΩΣ θετικά του Forza Horizon 4 είναι πως στο παρόν σύστημα απουσιάζουν (τουλάχιστον προς το παρόν) τα micro transactions.

Η Playground Games είναι σαν το κρασί. Όσο παλιώνει γίνεται ακόμα καλύτερο. Μαζί με την καθοδήγηση της πολύπειρης Turn 10 Studios, έχει δημιουργήσει ίσως το καλύτερο open-world franchise με αγώνες αυτοκινήτων. Όσο σοβαρό και πιο απαιτητικό είναι το Forza Motorsport franchise, άλλο τόσο διασκεδαστικό, ανέμελο και ευχάριστο είναι το Forza Horizon, με το Horizon 4 να ανεβάζει ακόμα περισσότερο τον πήχη που το ίδιο το franchise δημιούργησε. Ένας πανέμορφος τίτλος, που προσφέρει ατελείωτες ώρες οδήγησης και χαβαλέ. Καλώς ήλθατε λοιπόν στο Horizon Festival.

"Forza Horizon 4" Previews - BMW and Porsche

Ταυτόχρονα με την κυκλοφορία του Forza Horizon 4, η Playground Games έδωσε και τα 2 πρώτα DLC πακέτα με αυτοκίνητα. Το πρώτο έχει μια σειρά από τροποποιημένα κτήνη-αυτοκίνητα, ειδικά ρυθμισμένα για Drifting. Πιο ενδιαφέρον βέβαια είναι το Best of Bond Car DLC, το οποίο περιέχει τα πιο διάσημα οχήματα από τη σειρά ταινιών James Bond. Αν και όλα μπορεί να διαθέτουν κρυμμένα gadget-άκια που αλλάζουν την εμφάνισή τους, δυστυχώς οι αλλαγές τους φαίνονται μόνο μέσα από το Forzavista με εξαίρεση την Lotus Elise η οποία μπορούσε να μετατραπεί σε θαλάσσιο όχημα, κάτι που περίπου μπορεί να γίνει και στο Forza Horizon 4.

Γεράσιμος

rogerwat23gre

FH4 Best of Bond AMC Hornet X Exterior
FH4 Best of Bond Jaguar C-X75 Chase
FH4 Best of Bond Aston Martin DB10 Chase
FH4 Best of Bond Lotus Esprit S1 Beached
FH4 Best of Bond Aston Martin DB5 Front
FH4 Best of Bond Aston Martin V8 Vantage