For Honor

Xbox One Review

Με μεγάλη μου χαρά και ενθουσιασμό έχω πρώτα απ’όλα να πω το εξής… Πόσο ΤΕΛΕΙΟ είναι να τσακώνονται Vikings, Knights και Samurai… Η Ubisoft κατάφερε να μας επιβιβάσει στο hype train και με το παραπάνω. Είναι κατανοητό ότι δεν έχει καμία ιστορική βάση το παιχνίδι, αλλά δεν μας ενδιαφέρει καθόλου, απλά μας δίνει ένα μεσαιωνικό warfare, που επικρατεί ένα κομφούζιο πολιτισμών και μας προσφέρει πολεμοχαρείς λαούς να “σφαχτούμε” για την κυριαρχία της ηπείρου..

Πανοπλίες τρέμουν από χτυπήματα… Warcries μαζί με horns ηχούν σε όλο το πεδίο μάχης… Katanas λαμπιρίζουν κάτω από το σεληνόφως… Και η καρδιά να χτυπάει γρήγορα και δυνατά.

Ξεκινώντας έχεις να πάρεις μια πολύ μεγάλη απόφαση. Πρέπει να επιλέξεις με ποιον λαό θα μάχεσαι, με Vikings, Knights ή Samurai. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι σε περιορίζει στην επιλογή χαρακτήρων. (πράγμα το οποίο θα εξηγήσω στη συνέχεια)

Έχουν βάλει ένα πολύ καλό single player το οποίο στην ουσία σου κάνει ένα πολύ ωραίο tour σε όλους τους χαρακτήρες. Έχει κάτι εκπληκτικά cut scenes, πολύ ωραία η αίσθηση του ότι πρέπει να υπερασπιστείς ή να κατακτήσεις κάποιο stronghold και έχουν κάνει πολύ καλή δουλειά στα τοπία.

Ξεκινάς με ιππότες που επιστρατεύουν κόσμο και εισβάλουν στους Βίκινγκς οι οποίοι με την σειρά τους εισβάλουν στην Ιαπωνία. Τελειώνοντας το κάθε κεφάλαιο από τα τρία, σου δίνει κάποια reward για την συγκεκριμένη φυλή.

Εάν σκέφτεστε παρ’ όλα αυτά να αγοράσετε το παιχνίδι μόνο για το single player, μην το κάνετε καθώς όλη η ουσία και το ζουμί του παιχνιδιού βρίσκεται στο multiplayer.

Γυρνάω λίγο στο προηγούμενο για να καταλάβετε. Στην αρχή επιλέξατε φυλή. Ο κόσμος λοιπόν είναι χωρισμένος σε περιοχές και υποπεριοχές. Η κάθε φυλή λοιπόν έχει τις περιοχές της που πρέπει να τις υπερασπιστεί και σιγά σιγά να επεκταθεί.

Σε αυτή τη φάση, λοιπόν, πρέπει οι παίκτες να συνεργαστούν ώστε να μεγαλώσουν την αυτοκρατορία τους. Αυτό γίνεται με τον εξής τρόπο. Μετά από κάθε νίκη σε multiplayer mode σου δίνονται “στρατεύματα” τα οποία τα κάνεις deploy είτε σε περιοχές που θέλεις να κατακτήσεις, είτε που θέλεις να υπερασπιστείς. Ο χάρτης κάνει ενημέρωση κάθε 7 ώρες και έτσι μαθαίνουμε για την εξέλιξη του πολέμου, ενώ κάθε 9 ημέρες ο λαός με τις περισσότερες κατακτημένες περιοχές παίρνει κάποια unique rewards για τους πολεμιστές και ξεκινάμε πάλι από την αρχή.

Υπάρχουν τρία modes, 1V1 – 2V2 – 4V4, που έχεις την επιλογή είτε για PvP είτε για PvΕ. Μην το υποτιμήσετε το PvΕ. Τα Botάκια είναι πολύ δυνατά και αρκετά challenging στην μάχη.

Υπάρχουν 4 πολεμιστές σε κάθε φυλή  που κάνεις customise πανοπλίες, κράνη, όπλα, χρώματα.

Εκτός από το οπτικό-αιθητικό κομμάτι του customisation το κάθε part σου δίνει και στατιστικά – μπορείς επίσης να καταστρέψεις αντικείμενα που δεν σου ‘κάνουν’ για να αναβαθμίσεις κάποιο που χρησιμοποιείς. Με κάθε level up ξεκλειδώνεις αντικείμενα και ιδιότητες (για τον κάθε χαρακτήρα ξεχωριστά).

Ο χειρισμός της μάχης είναι απλός. Υπάρχουν 3 stances επίθεσης και άμυνας (και όχι μόνο – για κάποιους χαρακτήρες, αλλά θα σας αφήσω να το ανακαλύψετε). Ακούγεται απλό, αλλά τα αντανακλαστικά πρέπει να είναι γρήγορα και να ψυχολογήσεις τον αντίπαλο για την όποια του κίνηση, καθώς περιμένεις το σωστό timing για επίθεση, άμυνα ή dodge και τα μάτια σου δεν ξεκολλάνε από το χέρι του όπλου – που είναι μια αίσθηση πραγματικά έντονη. Ωραίες brutal/hardcore finishing moves όπως και environmental kills (να προσέχετε τους γκρεμούς… θα με θυμηθείτε).

Ο κάθε πολεμιστής έχει δικό του ξεχωριστό fighting style. Δεν μοιάζει κανένας με κανέναν και υπάρχουν και προχωρημένες τακτικές για τον κάθε έναν ξεχωριστά. Δηλαδή εάν φτάσεις στο σημείο που θα μάθεις κάποιον πολεμιστή τέλεια, δεν σημαίνει πως τους ξέρεις όλους (μιλώντας εκ πείρας…)

Μετά από κάθε game έχεις πιθανότητες για loot (armor/weapon parts) και εάν ήσασταν και νικητές παίρνετε στρατεύματα, να μην ξεχνάτε όμως να το τοποθετείτε, γιατί είναι πολύ σημαντικό για την έκβαση του πολέμου. (πάλι εκ πείρας μιλάω – είμαι κ λίγο ξεχασιάρης…)

Το παιχνίδι θέλει υπομονή και εξάσκηση ώστε να γίνεις καλός, οπότε εφοδιάστείτε με υπομονή. Σε γεμίζει με εικόνες σκληρές, brutal σκοτωμούς, φωτιές και καταστροφές αλλά και όμορφα τοπία τα οποία θα θέλεις να τα χαζέψεις (πράγμα το οποίο θα κάνεις και στην συνέχεια θα πεθάνεις. Το έχω πάθει πολλές φορές).

Εύχομαι να το χαρείτε το παιχνίδι και εάν έχετε παίξει την beta η οποία μας άφησε κακές εντυπώσεις, μεταξύ τους είναι η μέρα με την νύχτα.

Το παιχνίδι είναι o τίτλος του. ‘Fight with honor’. Υπάρχουν πολλοί που έρχονται για το “gangbang”, άλλα μην μασάτε. Η ικανοποίηση που θα πάρετε όταν θα αποτρέψετε δύο, ίσως και τρία άτομα, από το να σας σκοτώσουν ανταποδίδοντας την χάρη δεν περιγράφεται… Υπάρχουν βέβαια και πάρα πολλοί που τιμούν τον τίτλο όντως, και μάχονται τίμια και δεν έρχονται να χωθούν στην μονομαχία.

FOR HONOR!!!! (Το παιχνίδι το αγαπώ προσωπικά)

Όσο για εμένα ξέρετε που θα με βρείτε. Πάντα οι φίλοι / συμπαίκτες είναι ευπρόσδεκτοι και η Valhalla με περιμένει (ναι ναι είμαι με Vikings). 😉

Άλεξ

Al3xW0lfg4r