Η εισαγωγή του παιχνιδιού ξεκινάει με μια ανέμελη παρέα που διασκεδάζει με extreme sports, φωτιές στην άμμο, χορούς και πανηγύρια σε ένα τροπικό νησί. Μόνο που τα πράγματα δεν έχουν πάντα αίσιο τέλος. Το να κάνει κανείς διακοπές σε ένα νησί με πειρατές και έμπορους σκλάβων καταλήγει να μην είναι και τόσο καλή ιδέα… Πώς όμως κάποιος, που απεχθάνεται τη βία, μεταμορφώνεται σε φονική μηχανή και από κυνηγημένος, μεταμορφώνεται στον απόλυτο κυνηγό; Το νησί στο οποίο διαδραματίζονται όλα αυτά τα γεγονότα είναι ιδιαίτερα μεγάλο και περιλαμβάνει μια πληθώρα από collectibles, challenges αλλά και side missions που προσφέρουν χρήματα για την αγορά όπλων, πυρομαχικών και εξοπλισμού, καθώς και XP για νέα abilities που διευρύνουν αρκετά το gameplay. Επίσης, ο παίκτης καλείται να αξιοποιεί διαρκώς το φυσικό περιβάλλον του νησιού, μαζεύοντας βότανα ή κυνηγώντας άγρια ζώα, ώστε να επιβιώσει και να αναβαθμίσει τον εξοπλισμό του.

Καθώς ο παίκτης προχωράει στο παιχνίδι, ξεκλειδώνει νέα abilities, όπλα αλλά και ανακαλύπτει νέους τρόπους να αντιμετωπίζει τους αντιπάλους του. Η γκάμα των όπλων που υπάρχει διαθέσιμη, σε συνδυασμό με τα abilities, παρέχουν τη δυνατότητα είτε για εντελώς stealth είτε για guns blazing. Όμως, αν και ικανοποιητικός ο αριθμός των όπλων, ο παίκτης τα λαμβάνει στην κατοχή του με σχετική ευκολία. Σε συνδυασμό με ελλείψεις που υπάρχουν στα επιπρόσθετα parts για την αναβάθμισή τους, το παιχνίδι ίσως χάνει γρήγορα λίγο από το ενδιαφέρον του.

Στον οπτικοακουστικό τομέα το παιχνίδι στέκεται πολύ καλά, δεν εντυπωσιάζει όμως. Βέβαια, ίσως να αδικείται αρκετά, καθώς πλησιάζουμε στην αρχή της νέας, πιο εξελιγμένης γενιάς video games. Είναι αρκετά δύσκολο πλέον κάτι σε αυτή τη γενιά να εντυπωσιάσει με τα γραφικά του ή τα φοβερά ηχητικά του εφέ. Σαφέστατα δεν υπάρχουν ψεγάδια, τίποτα εμφανές τουλάχιστον, δεδομένου και του τεράστιου κόσμου του παιχνιδιού, αλλά και της αρκετής λεπτομέρειας που απαιτούν τα περιβάλλοντα. Αρκετά καλό, αλλά τίποτα που δεν έχουμε ξαναδεί. Ο ήχος των όπλων είναι αρκετά εντυπωσιακός χωρίς να γνωρίζω κατά πόσο ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Δίνει όμως την αίσθηση της δύναμης που αυτά προσφέρουν στο χέρι του χαρακτήρα. Σε ό,τι αφορά το coop, το παιχνίδι ακολουθεί ένα διαφορετικό, πιο γραμμικό σενάριο με κύρια έμφαση στη διασκέδαση με φίλους και όχι τόσο στο να εμβαθύνει σε gameplay ή υπόθεση.

Το Far Cry 3 είναι ένα παιχνίδι που συνδυάζει το FPS με τo sandbox: όλα αυτά σε μια περιπέτεια ικανή να ικανοποιήσει σχεδόν κάθε gamer. Πολύ μεγάλο σε μέγεθος, με αρκετά features να απασχολήσουν τον παίκτη πέραν του ικανοποιητικού σε διάρκεια story. Αποτελεί τίτλο που δύσκολα θα απογοητεύσει κάποιον, αλλά και τίτλο που δε θα λείψει από τη συλλογή όποιου δεν το επιλέξει.

Βαθμολογία: 8/10
[slickr-flickr search=”sets” items=”24″ set=”72157627351167469″]

Περισσότερες εικόνες από το παιχνίδι (Flickr)