Πιθανότατα μια από τις μεγαλύτερες εκπλήξεις της σημερινής παρουσίασης του Xbox ήταν η (από το πουθενά) ανακοίνωση ότι όχι μόνο το Xbox One θα μπορεί να παίξει τους τίτλους του Xbox 360 (τόσο ψηφιακούς, όσο και από το δίσκο), αλλά η λειτουργία θα είναι από σήμερα δοκιμαστικά διαθέσιμη για τα μέλη του προγράμματος Preview του Xbox One – με 18 τίτλους για αρχή, και πλάνο για περίπου 100 με την επίσημη διάθεση της λειτουργίας σε όλους αργότερα μέσα στη χρονιά.

Η λειτουργία θα προστεθεί στην κονσόλα μέσω των (κλασικών) μηναίων (δωρεάν) αναβαθμίσεων στην κονσόλα, και θα επιτρέπει να παίξουμε online τα παιχνίδια κανονικά με τους φίλους μας, να ξεκλειδώσουμε achievements κτλ. ενώ ΚΑΙ οι λειτουργίες του Xbox One όπως το ‘Record that’, τα Screenshot κτλ θα είναι κανονικά διαθέσιμες. Σε ένα ακόμα βήμα βελτίωσης της πλατφόρμας, τα saved games που έχουμε σώσει στο Xbox 360 μέσω του Cloud Saved Games, θα μπορούμε να τα χρησιμοποιήσουμε κανονικά και στο Xbox One.

Τέλος, η λειτουργία θα είναι δωρεάν για τους τίτλους που έχουμε ήδη στην κατοχή μας (ψηφιακά ή σε δίσκο). Όσοι λοιπόν έχουμε εκρεμμότητες στο 360, δεν έχουμε καμία δικαιολογία πλέον να μην τα ολοκληρώσουμε. 🙂

Xbox One συμβατότητα με το Xbox 360

Η επίσημη σελίδα με την πλήρη, up to date λίστα είναι εδώ – η πρώτη λίστα συμβατών τίτλων αποτελείται από:

Banjo Kazooie: N n B
Banjo-Kazooie
Banjo-Tooie
BattleBlock Theater
Defense Grid
Geometry Wars Evolved
Hexic HD
Jetpac Refuelled
Kameo
Mass Effect
Perfect Dark
Perfect Dark Zero
Small Arms
Super Meat Boy
Toy Soldiers
Toy Soldiers: Cold War
Viva Piñata
Viva Piñata: TIP