Ένας gamer στην gamescom 2017

Για ακόμα μία χρονιά βρέθηκα στην ευχάριστη θέση να επισκεφθώ την gamescom που έλαβε χώρα στην Κολωνία από τις 22 μέχρι τις 26 Αυγούστου. Όπως έχω ξαναγράψει παλαιότερα, είναι αρκετά δύσκολο μέσα σε μία με δύο ημέρες να δει κάποιος όλα όσα θα ήθελε, διότι πέρα από τα αναμενόμενα παιχνίδια, υπάρχουν ένα σωρό διαφορετικά show και εκθέματα που μπορεί να αφιερώσει τον πολύτιμο χρόνο του.

Αν μου έλεγε κάποιος να περιγράψω την φετινή gamescom με τρεις λέξεις τότε αυτές θα ήταν “Και τώρα τί;”. Το συναίσθημα που μου άφησε η έκθεση είναι μία γενικότερη διερευνητική απορία. Κάτι αντίστοιχο είχε συμβεί και το 2014 όταν βρισκόμασταν στην αρχή της τελευταίας γενιάς κονσολών και στο τέλος της προηγούμενης.

Όπως και τότε έτσι και τώρα έλειπε αυτός έντονος αναβρασμός των τελευταίων δύο ετών. Κοινό σημείο και των δύο εκθέσεων είναι αυτή η περίεργη ατμόσφαιρα της αναμονής. Όχι κάτι αρνητικό, αλλά ίσως το πέρασμα σε μία βελτιωμένη γενιά κονσολών, με το Virtual Reality να εξελίσσεται συνεχώς και τον ερχομό μίας εναλλακτικής κονσόλας πέρα από τα συνηθισμένα, έχουν ίσως δημιουργήσει μία ανασφάλεια ή αγωνία για το πού οδηγούν τα πράγματα.

Ειδικά αν λάβουμε υπόψιν το δύσκολο πέρασμα από τη γενιά του Xbox 360 σε αυτή του One. Μάλιστα η ποσότητα των παιχνιδιών και ειδικά των νέων παιχνιδιών ήταν σαφώς μικρότερη.

Χρυσόστομος

PabloGGarciaP

Προς Θεού, τα παραπάνω δεν σημαίνουν ότι δεν υπήρχαν καινοτομίες, νέες ιδέες ή ακόμα και επιστροφή παλαιότερων και επιτυχημένων συνταγών. Ακριβώς το αντίθετο. Ο ενθουσιασμός δεν έλειψε ούτε στιγμή.

Η χαρά των developer όταν βλέπουν τους απλούς gamers να ξεσηκώνονται με αυτό που αντικρίζουν δεν μπορεί να περιγραφεί. Φαίνεται στο βλέμμα τους, στο πρόσωπό τους, που παρά την κούραση της προετοιμασίας, το άγχος της επιτυχίας και τον φόβο του αρνητικού ενδεχομένως feedback, είναι εκεί διατεθειμένοι να επαναλάβουν με χαρά για εκατοστή φορά τις ίδιες απαντήσεις στις ίδιες και ίδιες και ίδιες ερωτήσεις. Αυτό είναι που πραγματικά με ευχαριστεί και εμένα κάθε φορά που βρίσκομαι εκεί.

Πολλές φορές εύχομαι ο κάθε άνθρωπος να έχει αυτή την αστείρευτη ενέργεια και ενθουσιασμό όταν μιλάει για τη δουλειά του.

Φυσικά και τις επόμενες ημέρες θα μπω σε περισσότερες λεπτομέρειες για το τι είδα και τα παιχνίδια που δοκίμασα. Πήρα μία μεγάλη γεύση από Xbox One Χ (όπου για πρώτη φορά η κονσόλα της έκθεσης ήταν τα developer kits), από Crackdown 3, Forza 7, Sea of Thieves, Assassing’s Creed Origins, Battlefront II, Call Of Duty WWII και πολλά ακόμα.

Πριν κλείσω θα ήθελα για ακόμα μία χρονιά να δώσω kudos στην Wargaming. Το show τους είναι αξεπέραστο, για ακόμα μία χρονιά το καλύτερο, όπως και το πανέμορφο booth που και φέτος ήταν ασφυκτικά γεμάτο!