Το Elite controller ήταν μια προσθήκη έκπληξη από πλευράς Microsoft πριν μερικά χρόνια. Και παρά το ότι το χειριστήριο του Xbox (360 αρχικά, και ειδικά το Xbox One) έχει επανειλημμένα αναδειχθεί από τα πιο καλοσχεδιασμένα και εργονομικά (σσ: προσωπικά μου λείπει κάπως το Duke βέβαια…), η ομάδα του Xbox κατάφερε να προσθέσει και να βελτιώσει σε όλα τα επίπεδα, κάνοντας το Elite την de facto επιλογή για τους πιο φανατικούς, hardcore, ή όσους από εμάς έψαχναν το κάτι παραπάνω στην παραμετροποίηση και τη συνολική εμπειρία που μπορεί να προσφέρει ένα controller.

Fast forward μερικά χρόνια μετά, και η αποκάλυψη του Elite Series 2 ήρθε να μας ενθουσιάσει για μια ακόμα φορά. Από μια άποψη μπορεί κάποιος να πει ‘μα γιατί’ – αλλά με μια πιο προσεκτική ματιά, είναι εύκολο να δούμε πώς μια πιο βελτιωμένη έκδοση του χειριστηρίου ήταν αναμενόμενη.

XboxElite_S2_Cntlr_ToolInUse_BlkBG_RGB

Το Xbox.com παραθέτει αναλυτικά τα χαρακτηριστικά και τις βελτιώσεις του χειριστηρίου, οπότε δε θα τα επαναλάβω εδώ. Θα επικεντρωθώ αντίθετα στην εμπειρία του να παίζεις με το χειριστήριο, όπως τη βίωσα στην gamescom 2019.

Αρχικά αξίζει να αναφέρω πως το χειριστήριο έχει συνολικά πολύ καλύτερη αίσθηση σε σχέση με οποιοδήποτε non-Elite (αν μπορώ να τα πω έτσι) χειριστήριο έχω πιάσει στα χέρια μου.

XboxElite_S2_Cntlr_CaseSprd_On_BlkBG_V2_RGB

Επίσης μου φάνηκε πιο στιβαρο και ποιοτικό σε σχέση με τον όσο χρόνο είχα την ευκαιρία να παίξω με το Elite (Series 1) στο παρελθόν. Οι rubber λαβές του το καθιστούν ακόμα πιο άνετο, ενώ η δυνατότητα να αλλάξουμε την πίεση στις σκανδάλες και τους μοχλούς μεταφράζονται άμεσα σε διαφοροποιημένο gameplay – και ειδικά σε τίτλους που απαιτούν λιγότερο (FPS) ή περισσότερο (Racing) έλεγχο, η διαφορά στο χειρισμό αλλάζει το παιχνίδι.

Τα πρόσθετα προφίλ και η ενσωματωμένη μπαταρία (που σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση διαρκεί έως 40 ώρες – κάτι που στην έκθεση προφανώς δεν μπορούσα να δοκιμάσω), η υποστήριξη Bluetooth (έξτρα χρήσιμο για να παίξω σε άλλες συσκευές 😉 ) και η ενσωμάτωση του USB-C καλωδίου ως μέσο φόρτισης καθιστούν το Elite Series 2 αυτό που βασικά νιώθω ότι θα είναι το παράδειγμα gaming χειριστηρίου για το επόμενο διάστημα.

Και για κάποιο λόγο δε θα μου κάνει εντύπωση αν το δω σε κάποιο πακέτο του limited edition Project Scarlett αργότερα στις γιορτές του 2020… 😉

XboxElite_S2_Cntlr_3PosTrggr_BlkBG_RGB