Μια από τις μεγάλες εκπλήξεις της φετινής E3 ήταν η ανακοίνωση της ΕΑ Sports πως απέκτησε τα δικαιώματα του UFC, της κορυφαίας διοργάνωσης Mixed Martial Arts, ενώ μέχρι πρότινος για τα παιχνίδια UFC ήταν υπεύθυνη η THQ.

Βέβαια, αν αναλογιστεί κανείς τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η THQ στη παρούσα φάση, δεν φαίνεται και τόσο περίεργο το ότι παραχώρησε έτσι απλά το franchise. Πέρα, όμως, από την είδηση της αλλαγής χεριών των δικαιωμάτων της κορυφαίας διοργάνωσης μεικτών πολεμικών τεχνών που συνέβη στην Ε3, πλέον γνωρίζουμε και το studio που θα ασχοληθεί με την ανάπτυξη του επόμενου UFC τίτλου.

Τα ινία, λοιπόν, αναλαμβάνει η EA Canada, γνωστή από τα πολύ πετυχημένα Fight Night Round 4 και Fight Night Champion.

Ένας από τους σχεδιαστές του gameplay των δύο τίτλων, ο Brian Hayes, δήλωσε:

“Τα περισσότερα μέλη της ομάδας μας δεν γνώριζαν καν για το ότι θα υπάρξει UFC τίτλος από την ΕΑ μέχρι την ανακοίνωσή του στην Ε3. Παρακολουθούσαμε όλοι μαζί το event και όταν ο Andrew Wilson και ο Dana White ανέβηκαν στη σκηνή, όλοι άρχιζαν να χειροκροτούν. Ήταν υπέροχο”.

Ενδιαφέρον προκαλεί το γεγονός ότι η ΕΑ Sports ανέθεσε στην ΕΑ Canada και όχι στην EA Tiburon, η οποία ήταν υπεύθυνη για τον μοναδικό MMA τίτλο της ΕΑ, το EA MMA. Προφανώς και για αυτή την επιλογή θα ευθύνεται η σαφώς καλύτερη πορεία στις πωλήσεις των Fight Night σε σχέση με αυτές του EA MMA.

Tο μόνο που μένει είναι να δούμε το τελικό προϊόν και να κρίνουμε αν τελικά επέλεξε σωστά η ΕΑ Sports.