
Dragon Ball FighterZ
Hands on, gamescom 2017Η επιστροφή ενός Dragon Ball τίτλου απλά δε μπορεί να περάσει απαρατήρητη. Και, δεδομένου του άκρως παθιασμένου, κάθε ηλικίας, κοινού του, οι προσδοκίες είναι πολύ ψηλά.
Εκεί κάπου έρχεται στην εικόνα το νέο μέλος της οικογένειας των videogames που βασίζονται στη σειρά – αυτή τη φορά με ξεκάθαρο focus στο fighting genre. Με τρεις χαρακτήρες σε κάθε πλευρά της μάχης, με τις δικές τους δυνάμεις και αδυναμίες, η στρατηγική εκτείνεται τόσο στην επιλογή των χαρακτήρων όσο και στη μάχη αυτή καθ’ αυτή. Για παράδειγμα, ένας από τους χαρακτήρες μπορεί να κάνει heal ή να προστατέψει κάποιον από την ομάδα που έχει λιγότερο life.
Η μάχη είναι φυσικά πολύ (πολύ πολύ) γρήγορη, ενώ το παιχνίδι που κάνει το game με την ψευδοεναλλαγή 2D/3D δουλεύει άψογα και κάνει τις μάχες – και ειδικά τις special επιθέσεις – από απλές εναλλαγές κινήσεων, εικαστικό δρώμενο. Εκρήξεις, λάμψεις κτλ θα εντυπωσιάσουν – και για όσους μπορούν να συνεχίσουν να παρακολουθούν τί γίνεται μέσα στο όλο χάος των κινήσεων, επιθέσεων και του περιβάλλοντος, το όλο χάος είναι ιδιαίτερα ευχάριστο και αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι του gameplay design.
Η προσθήκη δε των πρόσθετων χαρακτήρων, που μπορούν να επέμβουν και να επηρεάσουν τη μάχη, νομίζω θα το κάνουν ένα πραγματικά καλό τίτλο για τους πιο hardcore fans. Θα υπάρχει και story mode, αλλά προφανώς το focus είναι στο vs, είτε τοπικά είτε online.
Κάπου προς τον Ιανουάριο θα έχουμε ανοιχτή beta, ενώ ήδη για τους Xbox Insiders τρέχει Closed Beta. Το παιχνίδι κυκλοφορεί το Φεβρουάριο (του 2018).