Division 2 – Warlords of New York Review

by Ιούν 6, 2020

ΠΕΡΙ ΤΙΝΟΣ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ  

 

Το νέο πρόσθετο περιεχόμενο για το Division 2 προσθέτει ένα νέο κεφάλαιο και μας φέρνει και πάλι στους δρόμους του Μανχάταν. Πρέπει να εξολοθρεύσουμε τον Aaron Keener και τον πυρήνα από Rogue agents, και να σταματήσουμε την επερχόμενη επίθεση στην πόλη, μόλις επτά μήνες μετά τα γεγονότα στην Washington (και συνέχεια των αποστολών στο Coney Island).

ΤΙ ΝΕΟ ΥΠΑΡΧΕΙ  

Η ομάδα ανάπτυξης έχει δημιουργήσει ένα νέο κόσμο για εμάς, ο οποίος αποτελείται από το Lower Manhattan. Πέντε νέες βασικές αποστολές και τρεις side missions μας περιμένουν στη Νέα Υόρκη. Θα δούμε την επιστροφή των Cleaner και Riker, και φυσικά θα κληθούμε να τους αντιμετωπίσουμε σε μια σειρά από μάχες.

 

Οι βασικές αποστολές είναι αρκετά μεγάλες σε διάρκεια, και απαιτούν τουλάχιστον μισή με μια ώρα για να τις ολοκληρώσουμε. Νέα όπλα, gear, gear sets και πολλά νέα αντικείμενα και exotic είναι πλέον διαθέσιμα. Ακόμα περισσότερο looting and shooting μας περιμένει, ενώ μην περιμένετε ότι το expansion είναι κάτι που ‘βγάζεις’ σε μια μέρα. 

Το σύστημα βαθμολόγησης του εξοπλισμού αλλάζει και ο εξοπλισμός που έχουμε ήδη γίνεται  reset στο επίπεδο 30, με μάξιμουμ επίπεδο πλέον το 40. Αυτό σημαίνει ότι όλα τα αντικείμενα θα πρέπει να τα ξαναβρούμε, με καλύτερα στατιστικά κτλ. Πρόκληση για κάποιους, λίγο grind για άλλους. Τα exotic είναι πλέον upgradable όμως, οπότε δε θα χρειαστεί να τα φαρμάρουμε πάλι. Μπορούμε πλέον να τα κάνουμε recraft, μέσω των blueprint, καθώς μπορούμε να ρίξουμε άπειρα roll μέχρι να πετύχουμε τον καλύτερο συνδυασμό.


Σταματάει εκεί όμως; Όχι! Κάθε άλλο, μπορείς πλέον να αναβαθμίζεις χωρίς όριο – αυτή τη φορά μέσω των SHD επιπέδων. Κάθε επίπεδο προσθέτει και ένα συνοδευτικό boost στα στατιστικά. Πρακτικά λοιπόν, η δυνατότητα αναβάθμισης και εξέλιξης δεν τελειώνει ποτέ.

Έχοντας περάσει σχεδόν 600 ώρες στο παιχνίδι, μια από τις ερωτήσεις που μπορεί κάποιος να κάνει είναι “τί σε κρατάει στο παιχνίδι;”. Η απάντησή μου; η συνεχής προσθήκη από challenges που εμφανίζονται καθώς γίνεται το level up. Το να ολοκληρώσω το Operation Dark Hours, τις αποστολές στα stronghold σε legendary για τις (μικρές) πιθανότητες να πάρω ένα Bighorn (exotic όπλο), να πάρω όλα τα commendation κτλ. Πολύ πολύ περιεχόμενο για να κρατήσει κάποιον, αν δεν σας ενδιαφέρει μόνο η βασική πλοκή/το βασικό στόρυ. Και με νέα event και raid στον ορίζοντα, το περιεχόμενο είναι απλά ατελείωτο.

 

Ένας άλλος παράγοντας που με έκανε να κολλήσω είναι η κοινότητα του παιχνιδιού και η social πλευρά του (όπως και του προκατόχου του). Πολύ από το περιεχόμενο είναι αρκετά δύσκολο ώστε να απαιτεί σχεδόν να το παίξεις με άλλους. Και, boy!, είναι καλή φάση να παίζεις με παρέα. Θα γνωρίσετε τόσους και τόσο διαφορετικούς χαρακτήρες κατά τη διάρκειά του, με μερικούς από τους οποίους μπορεί να γίνεται φίλοι και να παίζετε παρέα όλο και πιο συχνά. Το matchmaking σύστημα του παιχνιδιού το κάνει εξαιρετικά εύκολο να γνωρίσεις νέο κόσμο και να παίξεις coop.

 

TRAILER

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ

 

Εν τέλει να το αγοράσω; Ναι. Είναι ακόμα περισσότερο περιεχόμενο για ένα εξαιρετικό παιχνίδι, που προσφέρει πολλές ώρες παιχνιδιού.

Δεν υπάρχουν αξιοσημείωτα αρνητικά; Υπάρχουν. Υπάρχουν αρκετές βελτιώσεις που θα ήθελα να δω στο παιχνίδι. Και δεν αναφέρομαι μόνο στα bug που έχει το Division 2 και τα ατελείωτα patch που έχουν κυκλοφορήσει για να το βελτιώσουν (και ήδη έχει βελτιωθεί πάρα πολύ).

Το PVP γίνεται στο Dark Zone. Δεν υπάρχουν νέες ζώνες. Ο αριθμός των παικτών που είναι στον ίδιο σέρβερ είναι συνήθως κάπου στους δέκα. Αυτό δημιουργεί σχετικά άδειες Dark Zone, με γκρουπ των τεσσάρων να γίνονται rogue, και να κάνουν μπούλινγκ πρακτικά στους άλλους παίκτες – ή στην καλύτερη περίπτωση, δύο γκρουπ να μάχονται μεταξύ τους. Πιστεύω ότι η δυναμική θα βελτιωνόταν αισθητά αν ο αριθμός των παικτών ανα server αυξανόταν, κάτι που θα βελτίωνε και το PvP. 

Το loot που παίρνουμε, ακόμα και στο heroic, παραμένει μέτριο, κάτι που συχνά καθιστά το farming για καλά αντικείμενα απαραίτητο, χρονοβόρο grind. Η ομάδα του παιχνιδιού παρ’ όλα αυτά συνεχίζει να παρακολουθεί και να βελτιώνει και αυτό το κομμάτι του παιχνιδιού.

Συνολικά, παραμένει ένα εξαιρετικό παιχνίδι, με ένα δυνατό story και ακόμα περισσότερο περιεχόμενο που μπορούμε να απολαύσουμε.

Massimo

Cat

SCREENSHOTS

2510225e397871954eb8.04650801-TCTD2_ka_secondary_200211_830pm_CET