Σε κυκλοφορία τίθεται από σήμερα το νέο και μικρότερο μοντέλο της κόνσολας της Microsoft, το Xbox One S. Μερικά από τα καίνουρια στοιχεία της κονσόλας είναι τα εξής.

  • 4Κ video playback
  • HDR υποστήριξη για βίντεο και παιχνίδια
  • Stream σειρών και ταινιών σε 4Κ ανάλυση
  • 40% μικρότερο μέγεθος σε σχέση με το Xbox One
  • Built-in power Supply

Ακολουθεί μια λίστα FAQ από την ελληνική σελίδα του Xbox στο Facebook καθώς και ένα βίντεο unboxing από το κανάλι του Xbox On.

FAQ

Ε: Εμείς οι κάτοχοι του παλιού -πλέον- Χbox one, μπορούμε να δώσουμε τη παλιά κονσόλα και να προμηθευτούμε το Xbox one S με μειωμένη τιμή;

Α: Στην παρούσα φάση δεν υπάρχει πρόγραμμα ανταλλαγής.

Ε: Πότε θα κυκλοφορήσει στην Ελλάδα; Έχουμε συγκεκριμένη ημερομηνία; Οι εκδόσεις με μικρότερης χωρητικότητας σκληρό δίσκο πότε θα κυκλοφορήσουν στη χώρα μας;

A: H έκδοση με τον σκληρό δίσκο χωρητικότητας 2TB θα ξεκινήσει να διατίθεται στις 2 Αυγούστου. Τις επόμενες ημέρες θα ανακοινωθούν ημερομηνίες και για τις υπόλοιπες εκδόσεις.

Ε: Τα παιχνίδια του Xbox One θα είναι συμβατά με το καινούριο μοντέλο;

A: Όλα τα παιχνίδια και αξεσουάρ του Xbox One θα είναι συμβατά με το Xbox One S, αλλά και με το Project Scorpio. Σκοπός της Microsoft είναι να είναι συμβατά όλα τα games και τα περιφερειακά σε όλες τις εκδόσεις του Xbox One.

Ε: Θα κυκλοφορήσει σε άλλα χρώματα;

Α: Στην παρούσα φάση δεν υπάρχει κάτι ανακοινώσιμο.

Ε: Σε τι τιμή θα κυκλοφορήσει το Xbox One S;

Α: Οι τιμές των πακέτων Xbox One S θα ξεκινούν από τα 299€

Ε: Θα ισχύσει κάποιο πρόγραμμα ανταλλαγής παλιού Xbox one στη χώρα μας για το Xbox One S ή ενόψει του Scorpio;

A: Προς το παρόν δεν υπάρχει κάτι ανακοινώσιμο.

Ε: Για να παίξουμε στο Xbox One S θα πρέπει να έχουμε 4K τηλεόραση;

A: Όχι. 4K τηλεόραση χρειάζεται αν θέλεις να δεις 4K Βlu-ray ταινίες ή κάποια streaming υπηρεσία (πχ. Netflix) που προσφέρει αυτή την ανάλυση.

Ε: Θα είναι συμβατά με το Xbox One S τα παιχνίδια του Xbox 360 (μέσω του backward compatibility); 

A: Όσα παιχνίδια έχουν ανακοινωθεί μέσω του Xbox backwards compatibility θα είναι συμβατά και με το Xbox One S.

Ε: Εάν μας χαλάσει το αρχικό Xbox One, μπορεί η εγγύηση της Microsoft ή η ανανεωμένη (επέκταση) εγγύησης του καταστήματος να μας δώσει το Xbox One S; 

A: Δεν υπάρχει κάποιο τέτοιο πλάνο αυτή τη στιγμή.

Ε: Το Xbox Play Anywhere σημαίνει ότι αγοράζεις μία φορά το παιχνίδι και παίζεις σε PC και κονσόλα και κάνει stream ή παίζει και offline;

A: Xbox Play Anywhere σημαίνει ότι με την αγορά συγκεκριμένων παιχνιδιών ο αγοραστής θα αποκτά στην ίδια τιμή την έκδοση για Windows 10 καθώς και για Xbox One (θα πρέπει να προσέξετε βέβαια ότι η εν λόγω προσφορά ισχύει μόνο για ψηφιακές αγορές). Eπιπλέον, η πρόοδος και τα saves θα μοιράζονται και στις δύο εκδόσεις μέσω του cloud.

Ε: Θα υπάρξει πιο φθηνή έκδοση εκτός από αυτή με το σκληρό δίσκο 2TB;

A: Nαι, οι εκδόσεις του Xbox One S θα ξεκινούν από τα 500GB στα 299€. Πρώτα θα κυκλοφορήσει η έκδοση με τον σκληρό δίσκο 2TB και στη συνέχεια αυτές με σκληρό δίσκο 500GB και 1ΤΒ.

Ε: Οι ειδικές εκδόσεις που βγήκαν στο Xbox One θα βγουν και στο Xbox One S;

Α: Ναι θα υπάρχουν και ειδικές εκδόσεις, οι οποίες θα ανακοινωθούν στο άμεσο μέλλον. Ήδη έχει ανακοινωθεί η ειδική έκδοση του Xbox One S με το Gears of War 4.

Ε: Πόσο safe θα είμαι αν πάρω κάποιο game ή περιφερειακό στην περίπτωση που έχω το Xbox One, πάρω το Xbox One S ή μετά το Scorpio. Δηλαδή games και περιφερειακά θα δουλεύουν;

A: Όλα τα games & αξεσουάρ θα λειτουργούν σε Xbox One, Xbox One S & Xbox Scorpio

Ε: Η βασική μου απορία είναι γιατί να ασχοληθώ με αυτό, ενώ ανακοινώσατε το Project Scorpio. Δηλαδή ακόμα και αν σκόπευα να αναβαθμίσω το Xbox One, τώρα δεν υπάρχει περίπτωση να πάω στο S.

A: To Xbox One S είναι ο καλύτερος τρόπος να παίξεις το καλύτερο line-up παιχνιδιών αυτή τη χρονιά και επιπλέον, η κονσόλα λειτουργεί και ως 4K Βlu-ray player.

Ε: Θα κυκλοφορήσει κάποιο bundle Xbox One S με το FIFA 17;

Α: Δεν υπάρχει προς το παρόν κάτι ανακοινώσιμο.